Šutanovac: Huliganizam uzima maha u Srbiji

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Šutanovac: Huliganizam uzima maha u Srbiji


dragan-sutanovac-498%282%29.jpg


Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas u Svilajncu da sa aspekta Ministarstva odbrane bezbednost u Srbiji nije ugrožena, a nerede koji su se desili na protestu Srpske radikalne stranke zbog hapšenja Ratka Mladića nazvao je koloritom huliganizma, koji u Srbiji uzima maha.

"Celo društvo mora da stane protiv toga, ukoliko se nastavi na ovakav način, bojim se da će, ne samo naša država biti izopštena, već i ceo naš sport, jer će im biti zabranjeno takmičenje bilo gde u svetu", rekao je Šutanovac Tanjugu.

Istakavši da su "najvijači jedno, a huligani drugo", Šutanovac, koji je u selu Bobovu kod Svilajnca pustio u saobraćaj most na Resavi, koji je izgradila Vojska Srbije.

"Mislim da država, uz podršku građana, mora da se obračuna sa huliganima na apsolutno evropski način kako je to učinjeno u zapadnoevropskim zemljama, na primer u Velikoj Britaniji", kazao je on.

Šutanovac je dodao da to nije način na koji se treba ponašati, "bez obzira koja je tema, da li hapšenje Mladića, Karadžića, da li je u pitanju neka parada, utakmica i slučno".

"Budite sigurni, po pitanju toga, da nas posmatraju oni koji se pitaju i bojim se da ćemo ukoliko ne budemo brzo rešili taj problem, doći u ozbiljnu sitauaciju", zaključio je ministar.

SrbijaNet
 
Natrag
Top