Survajver: Ubili bi za kafu i cigare

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Survajver: Ubili bi za kafu i cigare
Vest objavljena: 28.10.2010 | 00:14 Izvor: S media


news_2654.jpg
Tek je drugi dan, a takmičari uveliko kriziraju. Vesna kuka za cigaretama i kaže da joj je tek sada jasna koleginica koja je svojevremeno htela da ubiije za kafu i duvan.

Ipak, mnogo je ozbiljnija Nikolijina kriza. Ona se i dalje bezuspešno koprca sa sopstvenom neprilagođenošću i čak razmišlja da se vrati kući. Vesna veruje da bi se Nikolija bolje snašla da su muškarci sa njima na ostrvu, posebno Nikola Rokvić s kojim je njena ćerka odrasla.

Goca Tržan priča da je Vesna tokom noći držala Nikoliju u naručju kako bi bar za kratko odagnala loše raspoloženje, a ta slika brižne majke koja bdi nad svojom ćerkom ganula je Gocu do suza.


Ako im je za utehu, ni jači pol nije ostao imun na probleme novog života, prethodna noć je i njima teško pala. Bila je „aspolutno jeziva“, kako bi rekao Toni Zen, bez kraja, puna čudnih krikova i strašne hladnoće. Ali, temperatura ih nije sprečila da već sa prvim zracima ulete u vodu, dok je Vlalukin, kao od majke rođen, dobio aplauz svojih saplemenika za brzo stapanje sa majkom prirodom



Heroj dana, u muškom taboru, postao je Nikola Rokvić, koji je dva sata, vrlo strpljivo ležao potrbuške držeći lupu da bi saplemenicima „doneo“ vatru, uz asistenciju „duvača“ - Vlalukina i Maričića. Čim je spazio vatru, Knez se dohvatio šerpe. Da je neko pričao da će se muškarci poput pravih ženturača posvađati oko kuhinje niko ne bi verovao, ali Knez i Marko su to demantovali. Knez je pokušao da se nametne kao glavni u kuhinji, hvališući se „da je vrsni kulinar i da mora da ih nauči nekim stvarima“, tj. da im pokaže kako se i na koji način sprema, jer za sve postoji procedura. Izgladnelog Marka iznervirala je sporost ovog vrsnog kulinara, pa nije mogao da se uzdrži komentara.



A žene su osule paljbu po Biljani Cincarević koja mrtva ’ladna meditira na plaži dok one cepaju drva za kamp. Goca ima žuljeve, a Cinci praktikuje jogu. Vesna sa Nikolijom solira jer, kako kaže, žene joj nisu inspirativne i ona hoće da se vrate dečaci.


„Šta ću ja sa vama, abrove da vodim?“, pita ih Vesna, što ženama nije pravo. Ona i Goca već su povele bitku za titulu gospodarice kutlače.


„Još samo fali i da kuvaš“ podrugljivo joj dobacuje Vesna. Tek na kraju dana i žene uspevaju da zapale vatru i pristave skromni obrok.


Goca apsolutno dominira u svom plemenu i drži sve konce u svojim rukama iako je Bojana vođa. Bez obzira što smatraju da se solidno snalaze, žene priznaju da im nedostaje muška snaga. Nikolija smatra da su svi muškarci zgodni, pravi Survivori, pametni i sposobni.


Mlađani Rokvić takođe priželjkuje društvo suprotnog pola. Gocu bi svi želeli da vide u muškom plemenu, dok bi ženama dobro došao Knez jer je skromno izjavio „dajte mi jedan perorez i napraviću vam šoping mol“. Koliko god se svi folirali, očigledno je da jedni bez drugih ne mogu.



I dok muškarci u suton priželjkuju još hrane, žene razmišlju o svojoj liniji i izgledu. Kokos, koji su pronašle, ne jedu, već mažu telo i lice uz komentar: „Znaš li ti koliko je skupa krema od kokosa u Beogradu?!“.


Žene ko žene, šta reći.
 
Natrag
Top