Sunčanje na novosadskom Štrandu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Sunčanje na novosadskom Štrandu

NOVI SAD - Grupa veselih Novosađana iz udruženja "Panonski pankeri" i "Žiletpegla.com" danas se sunčala i na kratko i okupala u Dunavu na popularnoj plaži "Štrand", ne obazirući se na veoma hladno vreme. U Novom Sadu je jutros izmerena temperatura minus 29 stepeni Celzijusa, a tokom kupanja bilo je minus 16 stepeni.

1.jpg

Da bi dan bio još "veseliji", u Novom Sadu jedno vreme nije bilo grejanja na područjima Toplana Jug, Istok i Sever, a snabdevanje toplotnom energijom uspostavljeno je tek u popodnevnim satima.

2.jpg

Tokom boravka na Štrandu pankeri su, odeveni samo u kupaće kostime, proveli oko pola sata leškareći na peškirima uz zaleđenu obalu, a potom su se kratko i okupali u Dunavu.

3.jpg

Bilo je, doduše, potrebno ipak malo hrabrosti da se zagazi u Dunav. Juče su, naime, zbog leda na Dunavu, vlade Hrvatske, Srbije, Rumunije i Bugarske zabranile plovidbu, ali nije objavljena zabrana za zimske kupače.

4.jpg

Društvo pankerima pravilo je jato labudova koji zimu provode u Novom Sadu.

5.jpg

Ovaj junak se posle malo vremena u reci vraća na sunčanje uz izjavu da se društvo okupilo, kao i svake godine, s namerom da zabavom na snegu i hladnoći razbije zimsku monotoniju.

81815102.jpg


Preko leta kofice u lopatice su za pravljenje kula u pesku, ali su danas bile namenjene za igre u snegu jer se do peska nije moglo dospeti kroz sloj od barem 30 santimetara snega.

25049113.jpg


Naočare za sunce spadaju takođe u obavezni deo opreme za plažu bez obzira što je nebo iznad Štranda uglavnom bilo tmurno i oblačno.


85884374.jpg


Izgleda da je nekome bilo dosta... sad da se pošteno počastimo kuvanim vinom.

Članovi pankerskog udruženja pozvali su na kraju performansa sve Novosađane, koji su današnji hladan dan od minus 16 stepeni proveli u toplim domovima, da im se pridruže na Štrandu sledeće godine.

Izvor: Blic online




 
Natrag
Top