Sujeverje - klanjanje đavolu Sveti Oci o sujeverju - praznoverju

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ja sam ovo urednice skratio koliko sam mogao a bolje sto sam sve postavio u jednu temu nego da sam ih pootvarao 100 tema,jer svaki od ovih podnaslova moze biti nova tema.Mi Pravoslavci se drzimo onog sto pise u Svetom Pismu i onog sto su nam ostavili sveti oci tako da ja nemam potrebu da izmisljam nesto novo kada su to vec napisali svetitelji.Svako moze da odabere podnaslov koji hoce i da ga komentarise na svoj nacin.
Kažeš da nemaš potrebu da izmišljaš ništa mimo onoga što su napisali svetitelji. To je u redu. Svi koje to interesuje mogu naći i čitati kao što si i ti našao. Ovo je forum, a ne zidne novine. Ovdje se postavljaju teme da se o njima raspravlja. A šta se može raspravljati o ovome što ti postavljaš kao temu?

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
A kad bi mi Bog rekao da cu sutra da odem do prodavnice (slicno kao kad je rekao Petru da pre nego sto petao zakukurice tri puta ce ga se odreci) da li bih onda mogao da uradim nesto suprotno?
Normalno da mozes da uradis suprotno jer predistinacija NE POSTOJI.Bog te je stvorio sa slobodnom voljom a ne kao neku igracku koja je navijena da se njom neki sedi dzangrizavi starac igra

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Mi Pravoslavci se drzimo onog sto pise u Svetom Pismu i onog sto su nam ostavili sveti oci tako da ja nemam potrebu da izmisljam nesto novo kada su to vec napisali svetitelji.Svako moze da odabere podnaslov koji hoce i da ga komentarise na svoj nacin.

Dodato posle 2 minuta:

Ako ti je tesko ovo procitati kako ces tek procitati neku duhovnu knjigu?Sto neko voli da cita a i pravo je nacitan .....

Pa bas se nesto i nis pretrgao u tvojim temam da citiras Sveto pismo kako kazes da je temelj tvoga verovanja.Pre ce biti ovo drugo,pricice nekih prljavih,cupavih,neokupanih bradatih staraca a jos povrh toga i neobrazovanih,koji su svoja "otrkrivenja"dobijali u pustinji ili pecini ili cucenji na nekoj visokoj motki bez leba i vode,dehidrirani iiscrpljeni.Znas medicina to zove HALUCINACIJAMA

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
13.12.2010
Poruka
126
Od nikeprodaja: Pa bas se nesto i nis pretrgao u tvojim temam da citiras Sveto pismo kako kazes da je temelj tvoga verovanja.Pre ce biti ovo drugo,pricice nekih prljavih,cupavih,neokupanih bradatih staraca a jos povrh toga i neobrazovanih,koji su svoja "otrkrivenja"dobijali u pustinji ili pecini ili cucenji na nekoj visokoj motki bez leba i vode,dehidrirani iiscrpljeni.Znas medicina to zove HALUCINACIJAMA[/QUOTE]

Odgovor Serbianhunter: Vidi nije bitno kojoj vjeri pripadas ali si sa ovim tvojim postom uvrijedio svece velike Bozije ugodnike.Sta mislis kako ce Gospod gledati na ove tvoje rijeci sto vredjas njegove svece?

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Ja sam ovo urednice skratio koliko sam mogao a bolje sto sam sve postavio u jednu temu nego da sam ih pootvarao 100 tema,jer svaki od ovih podnaslova moze biti nova tema.Mi Pravoslavci se drzimo onog sto pise u Svetom Pismu i onog sto su nam ostavili sveti oci tako da ja nemam potrebu da izmisljam nesto novo kada su to vec napisali svetitelji.Svako moze da odabere podnaslov koji hoce i da ga komentarise na svoj nacin.

Dodato posle 2 minuta:

Ako ti je tesko ovo procitati kako ces tek procitati neku duhovnu knjigu?Sto neko voli da cita a i pravo je nacitan .....

Dragi moj, ja sam i oćoravila čitajući od kako znam za sebe. Za to se ti ne sekiraj. Dovoljno je bilo da kopiraš iz knjige Lazara Vitanijskog " Pokajanje - put u život vječni ", tamo imaš sve skraćeno. Neko kapira bolje i na dvije , tri rečenice. Nisi prosuo neku pamet sa onolikim copy-paste postom. I mnogo se brate busaš svojom " nazovi " vjerom. Nikad od tebe vjernik neće biti. Pročitaj ti one djelove svetih knjiga koje govore o gordosti, sujeti,osuđivanju i prelesti naročito.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Normalno da mozes da uradis suprotno jer predistinacija NE POSTOJI.Bog te je stvorio sa slobodnom voljom a ne kao neku igracku koja je navijena da se njom neki sedi dzangrizavi starac igra
Ako je ovo tačno , onda je odgovor na početničko letohovo pitanje negativno. Znači, ako je ovo tačno bog ne može da zna budućnost .Međutim pošto je to u hrišćanskoj doktrini isključeno jer bog sve vidi i sve zna, zanimljivo mi je kako je ova logička rupa (kontradiktornost ) zakrpljena.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
13.12.2010
Poruka
126
Dragi moj, ja sam i oćoravila čitajući od kako znam za sebe. Za to se ti ne sekiraj. Dovoljno je bilo da kopiraš iz knjige Lazara Vitanijskog " Pokajanje - put u život vječni ", tamo imaš sve skraćeno. Neko kapira bolje i na dvije , tri rečenice. Nisi prosuo neku pamet sa onolikim copy-paste postom. I mnogo se brate busaš svojom " nazovi " vjerom. Nikad od tebe vjernik neće biti. Pročitaj ti one djelove svetih knjiga koje govore o gordosti, sujeti,osuđivanju i prelesti naročito.

Vi mozda jeste citali ali nista skontali niste!O vama mi sve govori kada vam smeta ovo sto sam postavio to nikada nece smetati jednoj Pravoslavki!Ja sam mogao da napustim forum kao sto su uradili svi pravi istinski Pravoslavci i kao sto su rekli kada su napustali a bili su u pravu da ne treba svetinju bacati pred svinje!Ja sam odlucio ostati samo do ispunjenja svega onoga sto su rekli sveti starci najveci Pravoslavni duhovnici poslednjih vremena!Cekam izvrsenje Bozije kazne nad Srpskim narodom a to je uskoro a kazna ide zbog svega ovoga sto sam i postavio u ovoj temi! Vama je mrsko da citate ovo sto sam postavio a u tome je kljuc zbog cega ce Gospod da kazni Srpski narod!Ide dan kada ce se svi uvjeriti u istinitost mog pisanja jer sve sto sam postavio to su rekli svetitelji a vi po njima pljujete!Od Beograda ce ostati samo rusevine a posle toga cekam ove mudrijase na forumu da mi objasne kako se to desilo!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Vi mozda jeste citali ali nista skontali niste!O vama mi sve govori kada vam smeta ovo sto sam postavio to nikada nece smetati jednoj Pravoslavki!Ja sam mogao da napustim forum kao sto su uradili svi pravi istinski Pravoslavci i kao sto su rekli kada su napustali a bili su u pravu da ne treba svetinju bacati pred svinje!Ja sam odlucio ostati samo do ispunjenja svega onoga sto su rekli sveti starci najveci Pravoslavni duhovnici poslednjih vremena!Cekam izvrsenje Bozije kazne nad Srpskim narodom a to je uskoro a kazna ide zbog svega ovoga sto sam i postavio u ovoj temi! Vama je mrsko da citate ovo sto sam postavio a u tome je kljuc zbog cega ce Gospod da kazni Srpski narod!Ide dan kada ce se svi uvjeriti u istinitost mog pisanja jer sve sto sam postavio to su rekli svetitelji a vi po njima pljujete!Od Beograda ce ostati samo rusevine a posle toga cekam ove mudrijase na forumu da mi objasne kako se to desilo!

Jedno pitanje za tebe serbianhunter, bez namere da te uvredim - da li ti stvarno veruješ u ovo što pišeš?

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530

Aman.. on ti nije ni rekao da izmišljaš nešto novo, već da postupiš kao što vas učiteljica ili učitelj u školi uči. Kada pročitaš neku lektiru, onda uzmeš pa prepričaš. Izvučeš bitne detalje iz dotičnog štiva, skratiš priču i svedeš na neku poentu, itd.

edit: Činjenica da život nema CTRL+Z jeste onako, bzvz..
Ali, izgleda da je još grđe što računari omogućuju CTRL+C / CTRL + V
Definitivno.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
13.12.2010
Poruka
126
Jedno pitanje za tebe serbianhunter, bez namere da te uvredim - da li ti stvarno veruješ u ovo što pišeš?

Da vjerujem sve sto pisem a i ti ces da vjerujes kao i ja jos samo malo,ali ne samo ti vec i ostali koji se ovome smiju ako prezive!Evo u naredno vrijeme ce se to sve izdesavati imaces drzavu Srbiju velicine koja je bila u prvom Srpskom ustanku bez Beograda imaces dvije crkve ekumeniste i prave Pravoslavce koji ce ostati na putu svetog oca Save Nemanjica!Pa kada to sve bude a sve ces dozivjeti veoma brzo onda dodji i napisi mi da sam sve slagao i da sam budala ja cu to potpisati!Vidi nema drugog nacina da te uvjerim da je ovo istina vec da sacekamo dok to ne bude.

Dodato posle 4 minuta:

Aman.. on ti nije ni rekao da izmišljaš nešto novo, već da postupiš kao što vas učiteljica ili učitelj u školi uči. Kada pročitaš neku lektiru, onda uzmeš pa prepričaš. Izvučeš bitne detalje iz dotičnog štiva, skratiš priču i svedeš na neku poentu, itd.

edit: Činjenica da život nema CTRL+Z jeste onako, bzvz..
Ali, izgleda da je još grđe što računari omogućuju CTRL+C / CTRL + V
Definitivno.

E kamo puste srece da svaki Srbin ono fino procita po nekoliko puta i pocne da se ispravlja po onome i kaje, kako bi nam sve Gospod oprostio sve bi nam dao imali bi sve sto pozelimo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014

Ti se sladiš propašću srpskog naroda, iz čega se može izvesti zaključak da si ti satanista. Prijetiš, kuneš po forumu , to nije odlika hrišćana, a kamo li pravoslavaca. By the way, ja sam crnogorka i pročitala sam dovoljno dušekorisnih i poučnih stvari, da stvarno nemam potrebe da ćoravim na tvojim copy-paste postovima. Da si rekao nešto pametno i svojim riječima, to bih pročitala. Znam što je sujevjerje, prelazim ulicu poslije crne mačke, jer na svijetu, pored bijelih, postoje i crne mačke i to je valjda o.k. Ne prevrćem šolju kad popijem kafu, ne stavljam cveni konac oko ruke đeci kada se rode. Ja svoje pravoslavlje ne moram dokazivati nikome. Ja pravoslavljem živim.

Natrag