Šta je novo?

Sudski tumac i prevodilac

Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
219
a gde su cene na tom sajtu?. Ili to se pregovara pa koga prevare neka se cesa gde ga na svrbi. Pozato je da sudski tumaci znaju da "odrezu" preveliku cenu.
 
Član
Učlanjen(a)
10.06.2013
Poruka
7
Sudski prevodioci i apostille pečat, konačlno jedan meni koristan članak http://www.srbijaspace.rs/blog/LEGALIZACIJA-DOKUMENATA-I-PECAT-APOSTILLE-1160.html

apostille.jpg
 
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
219
Ovo je dosta potrebno
Pismeno prevođenje medicinske i farmaceutske dokumentacije sa overom ovlašćenog sudskog prevodioca
Pismeni overeni prevodi medicinske i farmaceutske dokumentacije sa srpskog na engleski jezik spadaju u najzahtevnije i najteže prevode za svakog prevodioca. Poznavanje engleskog kao i maternjeg jezika i terminologije ovde nije dovoljno; prevodilac mora da bude upućen u tematiku i tek tada može da kvalitetno prevede takav tekst. Osnovno poznavanje medicine i hemije uz znanje engleskog jezika je samo polazna tačka u našem radu.

Uglavnom se prevode potvrde izdate od strane lekara opšte prakse kojima se potvrđuje da su zdravi i sposobni za rad u inostranstvu. To je dokument koji ima nekoliko strana i u kojem se navode podaci iz medicinske istorije lica koje se zapošljava u inostranstvu. Deci koja nastavljaju školovanje u inostranstvu je obavezno potreban prevod vakcinalnog kartona na engleski jezik, odnosno potvrde o izvršenim imunizacijama bez koje ne mogu da upišu škole u inostranstvu.

Često je potreban prevod potvrde lekara kojom pravdaju svoje odsustvo sa posla ili sa fakulteta. Takva potvrda sadrži zdravstveni uzrok i dijagnozu zbog koje je povratak na rad ili u školu onemogućen. Lica koja odlaze na lečenje u inostranstvo imaju potrebu za prevodom celokupne svoje medicinske dokumentacije koja uključuje otpusne liste iz bolnica, istorije bolesti, dijagnoze, laboratorijske nalaze.

Najveći izazov predstavljaju skraćenice kojima se lekari često služe, a koje sudski prevodioci moraju da rastumače i veoma precizno prevedu na engleski jezik.
 
Top