Sudar tri autobusa u Bulevaru vojvode Mišića

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Putnici povređeni u sudaru tri autobusa u Bulevaru vojvode Mišića









Izvor:
Blic.rs








Desetoro osoba lakše je povređeno oko osam sati u sudaru tri autobusa u Bulevaru vojvode Mišića, kod broja 41.


218065_urgentni03-alo-dimitrije-goll_f.jpg



Za sada nije poznato kako je došlo do nesreće u kojoj su učestvovali autobus "Laste" na trasi Obrenovac - Beograd i dva vozila gradskog prevoza na liniji 23.



U tom delu bulevara stvorila se gužva u saobraćaju iz pravca Čukarice ka gradu, a ne mestu sudara su ekipe Hitne pomoći.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
"Lastin" vozač se onesvestio tokom vožnje i izazvao sudar tri autobusa, 30 povređenih











Izvor:
Blic.rs









U sudaru tri autobusa u Bulevaru vojvode Mišića, kod broja 41, povređeno je 30 osoba, od kojih jedna teže. Do nesreće je došlo kada je autobus "Laste" na trasi Obrenovac - Beograd udario u autobus "Beobusa" na liniji 23, koji je zatim udario u drugi gradski autobus na istoj liniji. Prema prvim infomacijama iz prevoznika "Lasta" do sudara tri autobusa kod beogradskog sajma došlo je pošto je vozač "Lastinog" autobusa izgubio svest.


259410_sudar-autobusa-foto-a-stankovic_f.jpg



U prvi mah javljeno je da je povređeno 10 putnika, da bi ukupan broj porastao na 30.

- U Urgentni centar je posle nesreće dovezeno 30 osoba. Svi imaju lakše povrede - rekao je Tanjugu portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

Sva tri autobusa su u trenutku sudara bila puna putnika, a bilo je i mnogo ljudi na stanici.

Među povređenima koji su odvezeni kolima Hitne pomoći je i vozača "Lastinog" autobusa. Od siline udarca, kabina "Lastinog" autobsa sasvim je smrskana.

Vozač drugog autobusa na liniji 23 rekao je za "Blic" da je tek bio uzeo putnike i spremao se da krene, kad je naleteo kolega iz prvog autobusa na liniji 23.


259420_sudar-autobusa2-foto-a-stankovic_ff.jpg



I vozač prvog autobusa tek se spremao da krene iz stanice, i kretao se sasvim sporo, kada ga je udario "Lastin" autobus. Oba vozača gradskih autobusa nisu povređena u incidentu.

U tom delu bulevara stvorila se gužva u saobraćaju iz pravca Čukarice ka gradu, a ne mestu sudara su ekipe Hitne pomoći.


Sovrović: Autobus "Laste" bio tehnički ispravan


Generalni direktor prevoznika "Lasta" Velibor Sovrović izjavio je danas da je autobus tog preduzeća u trenutku udesa, koji se dogodio jutros na uglu Bulevara vojvode Mišića i Ruske ulice u Beogradu, bio tehnički ispravan.

Autobus je bio tehnički ispravan, a šestomesečni pregled je uradjen 24. januara ove godine i sledeći je trebalo da bude 24. jula, rekao je Sovrović Tanjugu.

Autobus je jutros ušao u "dnevnu negu" i konstatovano je da je vozilo ispravno, a vozač je radio u skladu sa zakonom o bezbednosti saobraćaja, tvrdi Sovrović.

"Prošle nedelje je imao vreme na radu svaki radni dan oko sedam sati i 15 minuta, a ove nedelje imao je u prvoj smeni četiri sata i 30 minuta", dodao je Sovrović.

Sovrović je rekao da su u "Lasti" u ovom trenutku spremni da maksimalno učine sve da do ovakvih udesa ne dodje.





 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top