Sud imam,ali mi je potrebno misljenje!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poruka
23
Nov sam ovde,mislim u ovoj virtuelnoj Srbiji,ali sam jako dugo u mojoj matici zemlji.Redovno placam svoje obaveze prema njoj(racune,poreze za sebe,poreze za zaposlenei...itd) i kao takav osecao sam se jako dobro.Tema nije politickog karaktera mada ovaj uvod ima takav prizvuk pa cu preci na poentu.

Pre par dana pristupio sam jednom forumu(necu ga imenovati da mu ne pravim reklamu,a i ljut sam na uredjivace istog sorry) i krenuo da se aktivno ukljucujem u sadrzaj istog.Postavio sam par temica i onda krece da se pojavljuje i prikazuje samovolja i bahatost uredjivaca sto cete kroz naredna desavanja imati priliku da ispratite.Prvi moj post je odmah izbrisan sa objasnjenjem da je neprihvatljiv sto sam ja bez reci prihvatio i slozio se sa tim da je mozda imao prizvuk koji se krsi sa pravilima foruma.Zastanem,razmislim pa rekoh sebi daj da prelistam kakvih tema sve ima,
kad sledi sok:
Verovali ili ne vise od 40% sadrzaja im je totalno mimo pravilnika koji je napisan ocigledno cisto da se kaze da je napisan jer ga niko ne postuje pocevsi od uredjivaca pa do korisnika.
Ja kao homosapiens skuvam sebi kafu,tastaturu u krilo,uvalim se u fotelju i krenem da pisem novu temu u kojoj postavljam pitanje o vrednostima demokratije,njenim nacelima i krsenju istih,a da ne bude zabune bez iole prizvuka da se krsi pravilnik.

Tu pocinje prica da se rasplamsava i da skratim po odzivu i pregledima je postavila svojevrstan rekord(u ovom trenutku je 3018 pregleda i 115 odgovora) za svega 3 dana,a bilo je tu svega:vredjanja mene i mojih opredeljenja,davanje pogrdnih imena i jos gomila besmislica i to sve od strane UREDJIVACA tog foruma koji bi po svojoj definiciji morali da budu nepristrasni i pravicni,a iznad svega kulturni da bi uopste mogli da se bave ovim poslom.Okomili se na mene ko nenormalni.
Za to vreme dok su oni pljuvali ja sam im na najfiniji nacin odgovarao i pokusavao da ih ubedim da su moji stavovi ispravni(zato i postoji komunikacija),ali dzaba.
Zatim isti krecu da svako moje pisanje primaju previse licno i da se ponasaju kao deca.Glavni uredjivac im je skrenuo paznju da me ostave na miru i da ne treba da se u njihovim tekstovima oseca mrznja(vec da me zaobidju sve dok nekog ne uvredim ili slicno) i jedino njega mogu da izdvojim iz te gomile pubertetlija, koji se ophodio totalno profesionalno,cak me je posle banovanja putem mejla obavestio da nemoze da veruje da se to dogodilo i da mu je zao sto je tako.
Sad, meni to ne pije vodu moze on da me vrati,ali sa druge strane zasto bi se on zamerao sa njima,ko sam ja?

E to je potpuno pogresno stanoviste i gledanje na stvari jer svaki clan je ravnopravan u pogledu pravilnika i koriscenja foruma i ne smeju postojati stereotipi vezani za te stvari,ali u mom slucaju je tako ispalo.

Sad ja vas pitam koje je vase misljenje oko svega navedenog?Uzmite u obzir da pravilnik nisam povredio u nijednoj svojoj napisanoj recenici niti reci,a banovan sam.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Mnogi forumi imaju u načelu slična pravila ali je na administraciji kako će ta pravila da tumači i primenjuje...
Da ne dužim...ako posle brisanja nekih postova i tema otvoriš novu koja se odnosi na demokratiju to znači da je na datom forumu dovodiš u pitanje pa je tvoje bitisanje na tom forumu krajnje ugroženo...

Član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poruka
23
Sto u prevodu znaci da su ispali slepci i da nisu trebali da me banuju,ako sam dobro razumeo.
Mogu ja da se registrujem pod drugim imenom i da odem tamo i raspalim po njima i sve im gadosti saspem ,a nas je jezik prepun opisnih prideva,ali to mi je nekako seljacki,valjda bi se poistovetio sa njima pa mi ponos i lepo vaspitanje ne daju da uradim tako nesto.
Jos nesto da dodam,pa zar nemas komentar na to da urednici sajta vredjaju svoje korisnike,vec impliciras da sam ja pogresio,a taman i da jesam to se objasnjava na lep i kulturan nacin imamo reci i zato.

Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Mislim da je ovo što tražiš od nas vrlo škakljivo i nepravedno. Tražiš mišljenje i podršku, a nemamo pojma o čemu se konkretno radi i zbog čega si tako prošao na tom forumu.

Uostalom, ne vidim zašto bismo mi ovde raspravljali o ponašanju administracije nekog drugog foruma. To je njihova stvar, i problem koji imaš sa njima, samo tamo i može da se reši.

Ovde te niko, ni od članova, a kamo li administracije, nikada neće vređati, jer to pravlinkom foruma zabranjeno. Svako vređanje se kažnjava i sankcioniše.
Ali, budeš li kršio pravila foruma, bićeš za početak opomenut, a za kasnije ćemo videti. To je pravilo koje važi za sve.

Prema tome, uživaj, i dobro nam došao na forum. :)

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Vođenje rasprava, tj. sučeljavanje mišljenja je ovde normalna stvar. Nisam ni ja dugo ovde, ali više puta sam izneo mišljenje suprotno od onog koje imaju urednici, moderatori itd. i nije bilo nikakvih problema.
Što se tvog slučaja tiče... Pa, možda si izabrao forum na kom se ne poštuje sloboda govora kad se ne sviđa ''vlastima''... Ali, kao što reče crvendac_011,ne znamo šta si tačno tamo pisao i nemamo veze sa administracijama drugih foruma.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Sto u prevodu znaci da su ispali slepci i da nisu trebali da me banuju,ako sam dobro razumeo.
Mogu ja da se registrujem pod drugim imenom i da odem tamo i raspalim po njima i sve im gadosti saspem ,a nas je jezik prepun opisnih prideva,ali to mi je nekako seljacki,valjda bi se poistovetio sa njima pa mi ponos i lepo vaspitanje ne daju da uradim tako nesto.
Jos nesto da dodam,pa zar nemas komentar na to da urednici sajta vredjaju svoje korisnike,vec impliciras da sam ja pogresio,a taman i da jesam to se objasnjava na lep i kulturan nacin imamo reci i zato.

Kao što moji prethodnici napisaše, nemam pojam šta ti je sve rečeno, a i pojam vređanja može široko da se shvati. A drugo, ako su te od starta napali, mora da si pokrenuo neku nezgodnu temu ili šta već pa su se od starta na tebe nakačili jer ispadaš iz nekog standarda ponašanja koji na forumu važi...Zato ti je opcija, ne samo na tom forumu već na svakom...ili se prilagodi ili nađi onaj forum koji ti odgovara. Da učiš neku administraciju osnovnim pravilima ponašanja samo može da ti se obije o glavu...

Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.254
Nepoznam takve forume i glupost je raspravljati o nečemu što nisi vidio a kamoli čuo , nego se lijepo opusti i uživaj u forumu
jer ovdje ima za svakog nešto .

Član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poruka
23
Ne,ne,ne pogresna su neka misljenja,ali i iskreni odgovori.Pogresno je to da ja trazim podrsku itd...Recimo svidja mi se beti bup kako je konkretno odgovorila bez ikakve zavijene forme.Sad pojam vredjanja moze da bude samo jedan i tu nema nicega za raspravljanje niti neko moze da govori o vrstama vredjanja.Vredjanje i omalovazavanje je kao takvo totalno neprihvatljivo,ali se slazem recimo sa tim da necete da odg.zato sto ne znate o cemu se radi,a pri tom radi se o vasim kolegama.Potrebno mi je jos jedno objasnjenje,zasto je zabranjeno ukazati nekome na pravilnik i krsenje istog?
Medjutim da sam vam izneo svoj problem i nisam rekao da se desilo na forumu vec recimo u kafani od strane konobara da li bi ste bili distancirani od teme ili bi imali svoj stav?
Pitanje je samo da li je uredu ili nije nista drugo?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
Kao prvo, pričamo o forumu, a ne o kafani.
Kao drugo, u pitanju je drugi forum, i nije na nama da o njihovim pravilima raspravljamo, mi imamo svoja i njih se i držimo.
A kao treće, ispričali ste nam uvijeno samo svoju stranu, nemamo pojma o čemu je reč i zbog čega su moje "kolege" tako reagovale. Prema tome, na osnovu samo Vaše strane problema, ne možemo da Vam kažemo ništa više, ne bi bilo pravedno.

Ali, kao što već rekoh, sve to nisu problemi vezani za ovaj forum, i ovo nije mesto za bilo kakvu raspravu na tu temu. Sve što imate sa njima, raspravite tamo gde i treba.

Molim Vas da o ovoj temi više ne raspravljamo jer nema smisla.
Uživajte u sadržaju i druženju na našem forumu. :)

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.820
Sto u prevodu znaci da su ispali slepci i da nisu trebali da me banuju,ako sam dobro razumeo

Razumeo si loše, vrlo loše.

Ne možeš problem da izlažeš samo na osnovu svog mišljenja. Kažeš "slepci", ako si tako i tamo reagovao onda me i ne čudi da su te banovali.

A i to o toj temi koju si otvorio nakon svega što ti se izdešavalo. Ne znam, ovo je samo moje mišljenje, ali ukoliko želiš savet drugih, valjalo bi da onda izneseš jasno argumente obe strane. Sigurno niko ni na jednom forumu ne bi išao u startu na tebe đonom a da nema ama baš nikakvog razloga. Mora da si nekoga (ili više njih) nečime izazavao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag