SUBOTICA: Prevrnuo se autobus, poginula putnica, 30 povređeno

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
SUBOTICA: Prevrnuo se autobus, poginula putnica, 30 povređeno

Do nesreće je došlo kad se na autoputu prevrnuo autobus turskih registarskih oznaka, koji je prevozio uglavnom mlađe osobe, verovatno na ekskurziju. Pretpostavlja se da je vozač zaspao za volanom


Foto: Printscreen RTS

SUBOTICA - Jedna osoba je poginula, a tridesetak je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros u 5.55 sati na autoputu između Bačke Topole i Subotice.

Do nesreće je došlo kad se na autoputu prevrnuo autobus turskih registarskih oznaka, koji je prevozio uglavnom mlađe osobe, verovatno na ekskurziju. Turski autobus je išao za Nemačku, u njemu je bilo 37 putnika, od kojih je jedan teže povređen, a poginula osoba je žena od pedesetak godina koja je podlegla povredama.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, autobus je sleteo sa desne strane auto-puta, a prema dubokim tragovima koje je ostavio za sobom kada se survao s kolovoza može se pretpostaviti da je vozač zaspao za volanom. Autobus je gotovo potpuno uništen.

Kako je rekla portparol Hitne pomoći dr Mihaela Budimski, ova služba je zbrinula 15 povređenih, od kojih dve imaju teške povrede. Prema njenim rečima, na hitnom prijemu Opšte bolnice u Subotici nalazi se 30-ak povređenih.

Tanjug
 
Natrag
Top