Subotica idealna za vikend-odmor

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Subotica idealna za vikend-odmor

OBIČNA šetnja kroz Suboticu prepuna je iznenađenja, jer ovaj grad krase bogato kulturno nasleđe, gizdava arhitektura, multikulturalni duh i evropski šarm. Festivali, svečanosti, koncerti, bogat kulturni život, razlog su više za posetu ovom gradu na severu Bačke.

[SIZE=+0][SIZE=+0]Subotica je idealna za vikend-odmor s porodicom, ali i kao mesto sastanka s poslovnim partnerima, jer je jedno od kongresnih odredišta Srbije. Uz bogat kulturni život i opuštenu atmosferu, ovaj grad ima i hotele, vile i garni hotele s visokim standardom usluge i specijalnim prostorima za održavanje većih ili manjih skupova. Dostupne su i ekskluzivne stogodišnje građevine u stilu secesije - Velika većnica u Gradskoj kući, ali i Balska sala na palićkoj Velikoj terasi.


subotica_620x0.jpgOsim raskošnih secesijskih građevina, posetioci mogu da vide i neobaroknu klasicističku, ali i arhitekturu 20. veka. S vidikovca Gradske kuće vide se krovovi prekriveni lepom žolnai keramikom, fontane, cvetni trgovi i široke krošnje. Suboticu krasi opuštena atmosfera, a Korvinova ili „ulica kafića“ nosi duh starih vremena. Ovde se može popiti dobra kafa i pojesti kolač sa šlagom na mramornom stolu kraj velikog prozora sa čipkanom zavesom.

S
[SIZE=+0][SIZE=+0]ubotica je i šoping odredište, jer je segedin odavde udaljen samo 40 kilometara, pa šopoholičari rado idu do tržnih centara ovog pograničnog grada. Bez obzira na to što je pogranična služba ljubazna, posle dobrog šopinga uvek prija i odlazak u velnes-centar, koji se nalazi u Kongresnom hotelu „Galerija“. Ovde su u ponudi parna i finska sauna, slana soba, solarijum, hidromasažna kada, kapsula zdravlja, tepidarijum i bezbroj vrsta masaže. Osim očuvanja zdravlja i relaksacije, hotel „Galerija“ je umotan elegantnom mašnom luksuza i idealno je mesto za održavanje kongresa.

„Galerija“ ima ukupno šest sala za sastanke, dok u najvećoj može da se smesti 400 ljudi.

[SIZE=+0][SIZE=+0]Atrijum hotela s kafićima i prodavnicama omiljeno je mesto okupljanja Subotičana, a restoran „Panorama“ s prelepim pogledom na grad idealno je mesto za večeru.Izvor:
Novosti.rs[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
 
Natrag
Top