Subotica: Grade 22 kilometra 22 godine

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Subotica: Grade 22 kilometra 22 godine

SUBOTICA - Obećanja prethodne vlasti da će obilaznica oko Subotice - “ipsilon krak” Koridora 10, biti završena do kraja oktobra, da će se deonice otvarati fazno, po svemu sudeći, ponovo će ostati samo mrtvo slovo na papiru. I ovaj rok će biti probijen, radovi trenutno stoje, a za nastavak čekaju novac iz rebalansa republičkog budžeta.

[SIZE=+0]Kako saznajemo, ovih dana treba da se održi sastanak između predstavnika Koridora Srbije i Ministarstva saobraćaja, na kojem bi trebalo da se pronađe rešenje za hitan nastavak radova i izgradnje “ipsilon kraka”.


srb-voj-put_620x0.jpgObilaznica od Subotice ka Kelebiji, koja će izmestiti teretnjake iz centra grada, duga 22,6 kilometara, gradi se već 22 godine. Radovi su se svečano otvarali uoči svakih izbora, a poslednji put maja 2010. godine. Od tada, rešeno je izuzetno zahtevno izmeštanje visokonaponoskog dalekovoda, kao i eskproporijacija 285 hektara zemljišta, odnosno, 2.226 parcela. Završeno je betoniranje nadvožnjaka iznad pruge Subotica - Sombor, odmorište, urađen je nasip na 19. kilometru, obavljeni su radovi na iskopu kanala i uređenju kosina.

Dok se vlasti i obećanja smenjuju, Subotičani su više nego nestrpljivi, jer centrom grada dnevno prođe više stotina šlepera i kamiona. Sve je više i automobila, te su gužva i haos na najfrekventnijim saobraćajnicama svakodnevna pojava.

[SIZE=+0]- Kamioni su i najčešći uzročnici saobraćajnih udesa u gradu, svi se još sećamo tragedije u centru grada, kada je šleper usmrtio dvojicu snimatelja - priča Subotičanka Marija Miletić. - U nekim delovima grada ljudi ne mogu od njih da spavaju, ulice propadaju i svi su složni da se obilaznica mora što pre završiti.

Izvor:
Novosti.rs[/SIZE]
[/SIZE]
 
Natrag
Top