Subotica: Česte krađe i provale

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Subotica: Česte krađe i provale





Izvor: Novosti



Na ulicama više policije, ali u selu Čantavir provale ne jenjavaju. Subotička gradska vlast uvodi redarske službe. Meštani skeptični



SUBOTICA - I pored pojačane bezbednosti i više policajaca na ulicama, u selu Čantavir krađe i provale ne jenjavaju.

U Mesnoj zajednici održan je sastanak između predstavnika subotičke Gradske uprave, policije i komunalne policije kako bi se rešio veliki problem, koji već duže vreme muči meštane Čantavira.

- Broj krađa se smanjio u odnosu na prošlu godinu, ali su one i dalje dosta česte i zbog toga treba svi da se angažujemo da stanovništvo bude zaista bezbedno - naglašava Slavko Parać, predsednik Skupštine grada. - Jedno od rešenja je uvođenje redarske službe za vreme masovnijih okupljanja, dok će noću patrolirati komunalna policija.

Napori vlasti, po mišljenju mnogih meštana neće dati velike rezultate. Ženama se otimaju torbe, šupe i čardaci se haraju svakodnevno, nisu pošteđeni ni zamrzivači, pušnice, tavani, pokućstvo...

- Do sada su mi četiri puta obijali drvaru, a samo sam dva puta zvao policiju, tako rade i drugi ljudi, te otuda možda utisak da je krađa manje - smatra Ištvan Futo.

Njegovo mišljenje dele i ostali meštani i dodaju da je najveći problem taj što za krađe manje od 15.000 dinara niko ne odgovara. Takođe, lopovi su već odavno poznati policiji, ali su i dalje na slobodi.

- Sa sličnim problemima se bore i stanovnici Dušanova, Višnjevca, Novog i Starog Žednika, ali je kod nas situacija najkritičnija - ističe Tibor Murenji, predsednik MZ Čantavir. - Procena je da se mesečno desi više od 70 krađa, a neki tvrde da je bilo i 130 provala u mesecu.

“Pokret mađarske nade” je već nekoliko puta isticao da je uvođenje multietničke civilne straže najbolje rešenje, a mnogi građani su tražili da na ulicama bude privatno obezbeđenje. Najviše čega se ljudi plaše jeste da neko ne strada prilikom odbrane svoje imovine.
 
Član
Učlanjen(a)
23.02.2011
Poruka
2
Džaba su lopovi poznati policiji već odavno, kako se navodi, kada su zakoni ovaki kakvi jesu i kada ih sud ne kažnjava i oslobađa ih krivice. Policija nije pravosudni organ pa sama činjenica da znaju ko su izvršioci još sama u sebi skoro da i ne znači ništa. Bez osude i slanja u zatvor, što nije posao policije, krađe će se i dalje nastaviti.
 
Natrag
Top