Šta je novo?

Studenti počinju praksu u komunalnim preduzećima posle praznika

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Studenti počinju praksu u komunalnim preduzećima posle praznika


Izvor:
Blic.rs

Oko 280 studenata Univerziteta u Beogradu započeće radnu praksu odmah nakon prvomajskih praznika u beogradskim komunalnim preduzećima, upravi grada, ustanovama kulture...


232229_fon-foto-rajko-ristic14_f.jpgPraksa počinje 3. maja, trajaće četiri meseca, a studenti će imati neposredno određenog mentora koji će im biti na raspolaganju, saopšteno je iz univerzitetskog Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata.

Studentima će nakon završetka "BG prakse" biti uručene potvrde, koje će im uz stečene diplome pomoći da lakše dođu do prvog zaposlenja.

Program "Univerzitetska radna praksa" realizuje se treću godinu zaredom zahvaljujući uspešnoj saradnji Univerziteta u Beogradu i grada Beograda.

Ove godine u programu učestvuje 21 gradsko preduzeće, 14 organizacionih jedinica uprave grada Beograda, sedam ustanova kulture i tri gradske opštine.

Najviše mesta za praksu ponudilo je preduzeće "Beogradski vodovod i
kanalizacija", čak 57, najčešće pozicije otvorene su za studente Građevinskog, Mašinskog i Pravnog fakulteta, a najviše prijava je pristiglo od kandidata sa Pravnog, Ekonomskog i Saobraćajnog fakulteta.

Studenti su se najviše interesovali za praksu u gradskoj upravi, na mestu praktikanta na studijsko analitičkim poslovima u Službi za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima - Beokom servisu. Veliki broj prijava zabeležen je i za praksu u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, kao i u "Sava centru".


Na konkurs je pristiglo više od 3.000 prijava.
 
Top