Studenti iz sveta u Beogradu će se nadmetati u sportu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Studenti iz celog sveta u Beogradu će se nadmetati u fudbalu, odbojci...





Kancelarija za mlade i studentska organizacija Beogradske Internacionalne Igre (BIG) najavili su danas početak Panathlon Igara 2012 koje će trajati od 8. do 12. oktobra u Beogradu.


236523_studenti--foto--blic-rajko-ristic_f.jpg



Ceremonija otvaranja biće održana 8. oktobra u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca.

- Ovo su 14. Panathlon igre i čast nam je što će se posle Amsterdama 2011, Valensije 2010, Milana 2009. godine i još 10 gradova, ovo prestižno takmičenje održati u Beogradu i pružiti mogućnost mladima da se kroz sport upoznaju sa ljudima iz različitih zemalja - ocenjuje direktorka Kancelarije za mlade Tamara Blagojević.

Više od 150 studenata i profesionalaca dočekaće 60 timova i oko 800 studenata iz celog sveta koji će se nadmetati u fudbalu, odbojci, košarci i futsalu (malom fudbalu), u muškoj i ženskoj kategoriji.

Panathlon Igre su idealna prilika za upoznavanje studenata iz celog sveta, sticanje znanja i bavljenje sportom što povezuje sve mlade ljude.

Manifestacija je podržana od Ministarstva omladine i sporta, Grada Beograd, Univerziteta u Beogradu.

Panathlon International (PI) je organizacija podržana od međunarodnog Olimpijskog Komiteta (IOC) i stalna je članica Internacionalne sportske federacije (Sport Accord), Internacionalnog komiteta za “fer plej” (CIFP) i Internacionalnog saveza sporta i fizičkog vaspitanja (ICSPE).

PI promoviše etiku u sportu, fer igru i uopšte sport kod mladih, a usko sarađuje i sa UNESCO.

Kao potvrdu svog rada i promovisanja ovih vrednosti PI komitet organizuje sportska nadmetanja i turnire na kojima uzimaju učešće studenti univerziteta, fakulteta i viših škola širom sveta.

Samo tokom prošle godine više od 4.000 studenata koji su predstavljali 131 visokoškolsku ustanovu iz 38 zemalja sveta sa svih pet kontinenata učestvovalo je na ovim takmičenjima.


Više detalja o Panathlon Igrama, turnirima i samoj organizaciji može se naći na zvaničnoj internet prezentaciji: www.pcucommittee.com.



Izvor:
Blic.rs
 
Natrag
Top