Šta je novo?

Studenti iz 50 zemalja od danas gosti Beograda

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Studenti iz 50 zemalja od danas gosti Beograda


Izvor:
Blic.rs


Međunarodna studentska nedelja, koja počinje danas i traje do 22. jula, okupiće u Beogradu 200 studenata iz 50 zemalja sveta.
Kako je izjavila Dunja Antić iz organizacije "Svetski omladinski talas", studenti koji će nedelju dana boraviti u Beogradu, doći će iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije, ali i Francuske Italije, Španije, Litvanije, Rusije...


232229_fon-foto-rajko-ristic14_f.jpg- Ova manifestacija je veoma važna, jer naše iskustvo pokazuje da se između 30 i 40 odsto studenta, koji dođu na ovu manifestaciju, vraća svake godine u Beograd - rekla je Antićeva.

Prema njenim rečima, studenti iz inostranstva će tokom sedam dana imati priliku da nešto nauče, ali i da se upoznaju sa prestonicom Srbije i noćnim životom, koji se onima koji su već bili u Beogradu, veoma dopao.

U okviru studentske nedelje, u utorak 17. jula, u dvorištu Doma za učenike srednje železničke škole, gde će inostrani studenti biti smešteni, biće organizovan "sajam država".


Na sajmu, će kako je rekla Antićeva, studenti predstaviti proizvode iz zemlje iz koje dolaze.

Dan pred kraj festivala, u subotu 21. jula, biće organizovan defile zastava kroz Knez Mihailovu ulicu.

Organizator manifestacije je omladinska nevladina organizacija "Svetski omladinski talas", a realizuje se uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete i nauke, Kancelarije za mlade gradske uprave Beograda, GIZ fondacije, Turističke organizacije Beograda i brojnih drugih partnerskih organizacija iz zemlje i inostranstva.

Ceremonija svečanog otvaranja festivala održaće se u Skupštini grada u ponedeljak 16. jula, a prisutnima će se obratiti iz Ministarstva omladine i sporta Snežana Klašnja, predsednik "Svetskog omladinskog talasa" Darko Mlinar i Jan Kulenović iz Omladinske informativne agencije BiH.
 
Top