Studenti iz 19 evropskih zemalja u Beogradu na seminaru

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Studenti iz 19 evropskih zemalja u Beogradu na seminaru o vazduhoplovstvu













Izvor:
Blic.rs









Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd (Board of European Students of Technology) organizuje međunarodni stručni seminar na temu vazduhoplovstva, koji će biti održan od 11. do 21. maja .


1126_studenti-dreamstime_if.jpg




Seminar pod nazivom "Together We Make Flying Safe" biće održan na Mašinskom i Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, gde će 24 studenta sa 19 evropskih univerziteta, zajedno sa kolegama Univerziteta u Beogradu, imati priliku da steknu nova znanja o konstrukciji vazduhoplova i bezbednosti u vazdušnom saobraćaju, saopštio je BEST. Udruženje, prepoznavši veliko interesovanje studenata za temu letenja, na najbolji način želi da promoviše našu zemlju koja ovu tradiciju neguje više od jednog veka, navodi se u saopštenju.

Jedan od glavnih zadataka seminara je opravdanje i održavanje dobre reputacije vazduhoplovstva pred budućim inženjerima iz cele Evrope, kao i povećanje interesovanja za ovu struku među domaćim studentima.


Osnovni zadaci seminara su pružanje sveobuhvatnog teoretskog znanja, predavanja renomiranih profesora Beogradskog univerziteta i stručnjaka iz kompanija i sticanje praktičnog znanja.


Prijatelj seminara je, kako je saopšteno, Vojska Srbije - Komanda Vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane, a projekat je podržao i Vazduhoplovni savez Srbije.
 
Natrag
Top