Štrand čeka lepše vreme

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Novi Sad 15. 05. 2010
Press

Štrand čeka lepše vreme


Sezona počela 1. maja, ali posetilaca još nema. Dnevna ulaznica će koštati 50 dinara, a sezonska 1.045.

strand-1.jpg


Popularna novosadska plaža Štrand otvorena je za posetioce od 1. maja, međutim, Novosađani čekaju lepo vreme kako bi okupirali čuveno „more na Dunavu". Sezona će, kao i ranije, trajati do 30. septembra. Cena dnevne ulaznice trenutno iznosi 42 dinara, ali će za nekoliko dana biti povećana na 50 dinara. Ulaz na Štrand se naplaćuje u periodu od 8 do 19 sati.
Sezonska ulaznica košta 1.045 dinara, dok će đaci, studenti, penzioneri i pravna lica, koji kupe 20 ili više ulaznica, kartu za celu sezonu platiti 850 dinara. Udruženja osoba sa invaliditetom, učenici škole za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Milan Petrović" i dobrovoljni davaoci krvi, na preporuku gradonačelnika, dobiće besplatne propusnice.

Video-bim za prenos fudbalskih utakmica
Kao čitavom svetu i leto na Štrandu će biti u znaku Svetskog prvenstva u fudbalu. Već je potpisan ugovor sa „Apatinskom pivarom", čiji radnici su postavili video-bim od 16 metara kvadratnih, a do početka prvenstva će biti postavljena još dva, površne po 72 kvadrata, i to na centralnom platou i špicu. Ekrani će tu ostati do kraja sezone, pa će posetioci moći da gledaju i Svetsku ligu u odbojci, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu i velike teniske turnire.

Nove sezonske ulaznice
- Uveli smo nove sezonske ulaznice kako bismo se zaštitili od falsifikata. Prošle sezone služba obezbeđenja je pronašla više od 100 falsifikovanih karata. Zbog toga sada izrađujemo plastificirane propusnice sa fotografijom, a cena izrade iznosi 300 dinara - kaže Ivan Nožinić, portparol „Gradskog zelenila", javnog preduzeća u čijoj nadležnost je kupalište Štrand.
To preduzeće je ove godine obezbedilo i 30 kabina više u odnosu na prošlu godinu, i to zbog ogromnog interesovanja. Sada ima ukupno 830 kabina. Od toga je, drugu godinu zaredom, 101 kabina ustupljena osobama sa invaliditetom. Prednost u zakupu preostalih kabina su imali stari zakupci, oni koji su u pet poslednjih godina bili korisnici, dok je 115 kabina otišlo u ruke novih zakupaca. Cene iznajmljivanja velikih kabina košta 12.000 dinara, a malih 10.300 dinara.
Na plažu dugu 700 metara motriće 30 spasilaca iz Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine. Na plaži ima 10 osmatračnica, a spasioci imaju na raspolaganju gliser i dva gumena čamca.

Razna takmičenja

- „Gradsko zelenilo" raspolaže i sa 26 poslovnih objekata, s tim da smo jedan kafić zadržali kako bismo ostvarili dobit. Ostalih 25 dajemo u zakup. Do sada smo imali dva kruga licitacije, dok je treći u toku, a zatvara se u ponedeljak u 14 sati. U igri su ostali još deset kafića i vodeni tobogan - kaže Nožinić.

strand-2.jpg


Omiljen među novosađanima...
Štrand svakog leta pun kupača

Biće organizovana razna sportska takmičenja: turniri u odbojci, tenisu glavom, košarkaški turnir i takmičenje u mini golfu. U planu je i da se 29. jun na Štrandu obeleži Dan Dunava, a Novosađane očekuje i veliki broj koncerata, raznih programa i zanimacija za decu.

D. STOJANOVIĆ





 
Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
Pa naravno da cekamo lepo vreme :))) pogodovo se veselim video bimovima jer ce bitiiiiii uzivancija gledati fubdal na plazi :DDDD
Vidimo se na strandu!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))
 
Član
Učlanjen(a)
19.04.2010
Poruka
10
Dunav treba da se povuče,očisti prljavština i prolepša vreme,i onda,pravac Štrand
 

old

Član
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poruka
7
Svako veče basket na Štrandu - rade reflektori do blizu 24h.
 
Natrag
Top