Član
- Učlanjen(a)
- 26.04.2011
- Poruka
- 277
Hajde, pišite o temi i ne karikirajte.
Strah od obaveza postoji kod mnogih ljudi, to je činjenica. To je na neki način čak i razumljivo, a i racionalno. Bolje je ne tovariti na sebe obaveze koje će iziskivati veliki napor i angažovanost, ponekad u tolikoj mjeri, da nikakva naknada za to nije adekvatna, jer stalni napor prebrzo istroši čovjeka. Iracionalno je u takvim slučajevima "biti hrabar", jer, ...Bog je rekao: Čuvaj se pa ću te i ja čuvati!
Ovo ste dobro rekli; nekad su obaveze preveliki teret da nam polako iscrpljuju i poslednju kap snage!
A kako smo lako pristali na sve,ne razmisljajuci o posledicama!
Mislit cu o tome sutra, kao sto rece Skarlet ,cesto nam uvecava problem i dovodi pred svrsen cin.
Mlada osoba retko razmislja o posledicama,a obaveze pa obaveze su ....pa nesto sto ce da nas veze!!! Tako sam mislila nekad i nijedan problem mi nije bio neresiv samo treba vidjeti s koje strane treba poceti! Danas je slicno ali puno vise razmisljam o posledicama,pa i rjesenje gledam kao problem.Ma ne nisam ja neki pesimista,optimista sam uvijek bila i jos sam bezazlena ko dijete i uvijek prvo vidim ono dobro u ljudima pa tek posle mane isl
Ne treba se plasiti obaveza,kao sto kazu da za svaku bolest trava raste,tako i za svaku obavezu i problem ima rjesenje.A kakvo god rjesenje pronasli,nase je ,nismo svi isti i nemamo ista mjerila,cak i ako nemamo rjesenje i to je nas stav i odgovor.