Što učiniti kad dijete dobije lošu ocjenu - Ingrid Brdar i Majda R

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Što učiniti kad dijete dobije lošu ocjenu - Ingrid Brdar i Majda RKnjiga Što učiniti kad dijete dobije lošu ocjenu je u prvom redu namijenjena roditeljima koji imaju djecu u osnovnoj školi. Međutim, i ostali roditelji mogu u njoj naći mnogo informacija o tome kako odgajati dijete da bi se uspješno suočavalo sa stresom zbog školskog neuspjeha. Knjiga također sadrži informacije o tome kako razvijati motivaciju i radne navike, kako pomoći djetetu da razvije samopoštovanje i pozitivnu sliku o sebi, koji stil odgoja odabrati te kada nagrađivati a kada kažnjavati dijete. Osim roditeljima knjiga može biti korisna i stručnjacima koji rade s djecom i roditeljima: školskim psiholozima, pedagozima, nastavnicima i odgajateljima.

Kao odrasli ljudi dobro znamo što znači stres i učimo se živjeti s njim. No vjerojatno bi nam bilo lakše da su nas roditelji u djetinjstvu pripremili za djelotvornije suočavanje sa stresom. Međutim, ni naši roditelji nisu bili bolje sreće - ni njih nitko nije učio kako se ponašati u takvim situacijama. Dio informacija pruža ova knjiga koja je pisana s namjerom da čitateljima pruži saznanja do kojih je došla suvremena psihologija.

Prikazani su i odgovori djece, roditelja i nastavnika koji su prikupljeni u istraživanju načina na koji se djeca suočavaju sa stresom zbog neuspjeha u školi. Odgovori djece pokazuju kako se ona osjećaju i kako razmišljaju. Svako dijete je svijet za sebe i sigurno je da "čudotvornih" recepata nema. Ipak, nadamo se da će knjiga mnogim roditeljima pomoći u trenutku kad se suoče sa neugodnim "Mama, tata, dobio sam jedan..."

:download:
Kod:
[URL="http://www.ziddu.com/download/15907530/IBstoucinitikaddete.rar.html"]
Što učiniti kad dijete dobije lošu ocjenu -     Ingrid Brdar i Majda R[/URL]
 
Natrag
Top