Šta je novo?

Stiže nevreme: Održan sastanak Štaba, sve službe pripravne

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.332
Stiže nevreme: Održan sastanak Štaba, sve službe pripravne
Beograd -- Kako Prva TV saznaje, jutros održana sednica gradskog Štaba za vanredne situacije u Beogradu zbog najavljenog nevremena. Gradske službe u stanju pripravnosti.

Izvor: B92, prva

5306533845b3f14d417f0a811837991_v4_big.jpg
Screenshot RHMZ
Nadležni uveravaju da nema razloga za brigu jer najavljene količine padavina ne bi trebalo da budu opasne po građane i njihovu imovinu.

Prema upozorenju koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod nevreme praćeno pljuskom doneće veću količinu padavina, od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, i to za kratak vremenski period.

Isto upozorenje izdato je i za područje Beograda.

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije čak je proglašen i crveni meteo alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode, koje, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugrooziti bezbednost ljudi i životinja.

U crvenoj zoni opasnosti 6. jula, odnosno u petak, će biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo alarma. Za ostatak Srbije važi žuti meteo alarm.

U subotu, 7. jula Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije biće pod narandžastim meteo alarmom.
 
Top