Stipendije za učenike i studente Rome

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Stipendije za učenike i studente Rome




Beta | 17. 06. 2011. - 00:59h | Foto: Ilustracija

VALJEVO - U Valjevu će u školskoj 2011/2012. biti stipendirani đaci i studenti romske nacionalnosti, saopšteno je danas iz Gradske uprave.
To je deo Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma, a stipendije će dobiti đaci i studenti Romi koji su tokom dosadašnjeg školovanja ostvarivali dobre rezultate.

Kako je precizirano, pravo učešća na konkursu za stipendije imaju srednjoškolci Romi, kao i učenici osmih razreda osnovnih škola koji se upisuju u neku od srednjih škola u Valjevu.


Stipendiju mogu dobiti i romski studenti i apsolventi koji redovno pohađaju neku od akreditovanih visokoobrazovnih ustanova u Srbiji, kao i polaznici postdiplomskih studija na tim ustanovama.


Pri odlučivanju o dodeli stipendija uzimaće se u obzir prosečna ocena u prethodnom školovanju, nagrade na takmičenjima, vannastavne aktivnosti i materijalni položaj kandidata.


Rok za prijavu je 30. septembar, a obrazac prijave za konkurs može se preuzeti na šalterima Gradske uprave ili sa sajta Grada Valjeva (www.valjevo.org.rs).
 
Natrag
Top