Stigla najnovija svetlos u kulu strazaru!

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Nisam znao za ovu novost, ali pre par dana sretnem jednog coveka, inace jehovinog svedoka, toliko mi je bilo zao.. Dobro ga znam, osedeo je i ostario od kad sam ga zadnji put video, neprestano ide od vrata do vrata propovedajuci, ceo zivot je posvetio tome. Koliko sam mu samo puta sve ovo pricao i objasnjavao, ta 1914. god, da nije zalosno bilo bi smesno, ali je zalosno koliko je on izmuceno i iscrpljeno izgledao. A sve je to uzalud..
Nadam se ali zaista se nadam, da ce bar nekim ljudima tamo zasijati prava svetlost...

Mire, hvala na ovom komentaru,

u tome i jeste problem sto su to jako dobri ljudi, mozda malo i naivni da prihvate sve sto im se servira.
Ja godinam diskutujem sa njima, i jos nisam sreo medju njima loseg coveka, ali ti dobri ljudi kao da su
hipnotisani, mozes im pricati ceo dan malo ima koristi.

Kad su objavili kraj sveta, Armagedon 1914, pa popmerili na 1918. pa na kraju kao sigurno 1975. pa se nije nista
desilo, u svakoj od tih godina mnogi su ih napustili, jer su shvatili da su to samo ljudske zamisli, ali neki su i
dalje nastavili. Tako i sada valjda ce neki progledati i videti gde su ih ti lajici "sveci" doveli.

Kod mene upravo danas dolazi bracni par koji mi je i doneo taj clana pa nadam se da ce mi objasniti sustinu
svega toga. Kod njih je, kao sto je bilo kod Ruskih komunista, svakih par godina "parastrojka" ali im ni
parastrojka ne pomoze.

Prosto je neverovatno da se nijedan od onih koji su ovde na forumu ne usudi da udje s nama u diskusiju po tako vaznom pitanju
.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667

Prosto je neverovatno da se nijedan od onih koji su ovde na forumu ne usudi da udje s nama u diskusiju po tako vaznom pitanju
.

Nije neverovatno.
Na protiv, vrlo jasno zasto im ovde ne odgovara.Urednik radi posteno svoj posao i dozvoljava svakom da napise sta misli.
Slobodno izrazavanje kod Jehovinih svedoka nije moguce pa su zato poceli da izbegavaju mesta gde ne mogu da brisu sta drugi napisu.
Zato imaju svoje oaze na FB gde brisu sve sto nije u skladu sa aktuelnom doktrinom Kule lazare.

FB.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zaista morao sam da proverim ovo sto je napisano u uvodu jer me je bas zainteresovalo. Sve je tacno, ako neko ne veruje moze da pogleda na zvanicnom sajtu J.S. izdanje kule strazare od 15. jula 2013.
Samo ukucate datum i skinete u pdf formatu..
Ja sam i mislio da ce se nesto slicno desiti i to sam i rekao jednom J.S. ,kada izumre narastaj koji je video dogadjaje od 1914. jehovini svedoci ce se pokazati kao lazna organizacija.
E sad oni menjaju ucenje jer generacija koja je videla dogadjaje od 1914. godine je nestala. Medjutim ove promene nisu pocele sada, vec se desavaju postupno.. Ranije je u uvodu casopisa kula strazara stajalo: 'da Isus od 1914. vlada kao kralj' . A od neke 1997-98 to se vise ne spominje..
Po svemu sudeci 1914. godina ce za Jehovine Svedoke, uskoro postati nebitna..

Poelbuster:

Kazes da J.S. planiraju novi prevod svetog pisma, odakle ti ta informacija, ako mozes da podelis sa nama?

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
J.S. izdanje kule strazare od 15. jula 2013.
Samo ukucate datum i skinete u pdf formatu..

Poelbuster:

Kazes da J.S. planiraju novi prevod svetog pisma, odakle ti ta informacija, ako mozes da podelis sa nama?

U ovom postu sam vec stavio link do tog casopisa : http://serbianforum.org/religija/404541-stigla-najnovija-svetlos-u-kulu-strazaru.html#post1183274

Novo, jos bolje izdanje je tema koja je vec duze prisutna.Verovatno su izmene na onlajn izdanju vec uradjene a sledece stampano izanje ce biti sa izmenama.
Koje ce biti i ja sam radoznao da vidim.
Odakle informacije?
Pa od aktivnih JS ,ima cak i staresina kojima je odavno jasno, ali ne napustaju iz prostog razloga sto su im cele porodice sledbenici kulta Kule strazare.Iskljucenje iz JS kada je cela porodica jos tamo je jako bolna stvar i to niko od njih nece da rizikuje jer ga vise nikada ne bi ni saslusali ni pogledali.Ima na srecu ljudi koji su uspeli da sa celom porodicom napuste,ali je jako tesko i skakljivo jer je u principu svako istreniran da bude dousnik i da javi staresinama ako se neko cudno ponasa ili govori stvari koje su suprotne ucenju Kule lazare.
Cim dobijem novo izdanje javicu :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Novo, jos bolje izdanje je tema koja je vec duze prisutna.Verovatno su izmene na onlajn izdanju vec uradjene a sledece stampano izanje ce biti sa izmenama.
Koje ce biti i ja sam radoznao da vidim.
Odakle informacije?
Pa od aktivnih JS ,ima cak i staresina kojima je odavno jasno, ali ne napustaju iz prostog razloga sto su im cele porodice sledbenici kulta Kule strazare.Iskljucenje iz JS kada je cela porodica jos tamo je jako bolna stvar i to niko od njih nece da rizikuje jer ga vise nikada ne bi ni saslusali ni pogledali.Ima na srecu ljudi koji su uspeli da sa celom porodicom napuste,ali je jako tesko i skakljivo jer je u principu svako istreniran da bude dousnik i da javi staresinama ako se neko cudno ponasa ili govori stvari koje su suprotne ucenju Kule lazare.
Cim dobijem novo izdanje javicu :)

Hvala. Upoznat sam sa njihovim prevodom pa me bas interesuje, sta menjaju ovaj put, sta im se to ne svidja :)
A to sto kazes da je problem napustiti njihove redove, stvarno je istina.
Poznajem jednog staresinu, i njemu je problem da napusti, ima zenu i decu tamo, pa zbog njih ne moze, jer ako on ode a oni ostanu, onda ce ostati sam. Rekao mi je 'ja moram da propovedam'...

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Pa nije bas tako da mora da propoveda.
Postoji tu jos jedna mogucnost, a to je neaktivnost.
Ima sve vise takvih koji nalaze taj medjuprostor.
Ne idu redovno na sastanke i smanje propovedanje pod izgovorom da imaju porodicnih ili zdravstvenih problema.
To u glavnom pali sve dok doticni nista ne govori protiv Kule i njene doktrine.
Naravno da ga staresine stalno podsecaju i podsticu, ali ako on njima pocne da dosadjuje da mu oni resavaju probleme onda ga se okanu i ne diraju ga :)
Jos ako ima jednog ili dvojicu s kojima "proucava"* onda je sve ok.
Tu staresine vide da ima nade da ipak barem dovede nekog novog pa se tolko ni ne trude oko njega.

*
"proucavati" je iz recnika JS.Trebalo bi da predstavlja proucavanje Svetog pisma, a u stvari se svodi na indoktrinaciju putem pomocnih sredstava za proucavanje(sva izdanja KS)

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Nije neverovatno.
Na protiv, vrlo jasno zasto im ovde ne odgovara.Urednik radi posteno svoj posao i dozvoljava svakom da napise sta misli.
Slobodno izrazavanje kod Jehovinih svedoka nije moguce pa su zato poceli da izbegavaju mesta gde ne mogu da brisu sta drugi napisu.
Zato imaju svoje oaze na FB gde brisu sve sto nije u skladu sa aktuelnom doktrinom Kule lazare.

Pogledajte prilog 42176

Polbuster, hvala ti na dodatnim obavestenjima.
Znaci JS su ovde na veliko bili aktivni dok su mogli da prosipaju svoje zablude, a kad im se trazi da dokazu
svoje verovanje, i da objasne svoje "parastrojke" nema ih nigde.
Vodja im je u pravu sto se plasi da ce mu vernici biti "zarazeni" ISTINOM.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Koliko se secam ova promena i promena popitanju vernog svedoka su donesene jos prosle godine samo sto su cuvane u tajnosti tj.nisu nigde objavljene zvanicno.Jel tako Poelbusteru?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
PREOSTAJE NAM DA SAMI KOMENTARISEMO O NOVOM VIDELU KULE STRAZARE

Skoro sedmicu dana odkako sma postirao temu “Nova svetlist u Kuli strazari” i desetine poziva JS da se jave i da nam objasne kakva je to nova svetlost i da odgovore na nasa pistanja, i posle svih poziva, iznanadjujuce je da se nijedan JS do sada nije usudio da pristupi ovoj diskusiji.
Zalosno je to, ali nista nam ne preostaje, nego da sami diskutujemo o detaljima njihovih izjava.

Evo prve njihove izjave za diskusiju:

“Vise od 100 godina JS su ucili da su velike nevolje pocele 1914.g, pocetkom Prvog svetkog rata.
Verovali smo da ce nevolje imati tri faze:
1. Pocece 1914-1918,
2. Da ce nevolje biti obustavljene 1918,
3. I da ce se nevolje zavrsiti Armagedonom.

Fakat: Zakljucili smo da prvi deo velike nevolje nije poceo 1914.
Zasto?
Zato sto Biblija kaze da velike nevolje nece poceti ratom nacija, nego napadom na laznu religiju.
Tako ono sto se desilo 1914. nije bio pocetak velikih nevolja.” Kula strazara 15 jula 2013. str. 3.4.

Pitanja:
1. Zar je trebalo vise od 100 godina da se ovo utvrdi da je bilo lazno ucenje?
2. Sta su JS za to vreme propovedali svetu, istinu ili …?
3. Sta ce biti sa onima koji su iz nenzanja prihvatili njihovo neispravno ucenje verujuci da tako kaze Jehova?

Imate li vi neko pitanje?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
imam ja pitanje za tebe kolega mika32

ZAŠTO ti misliš da je tvoja adventistička crkva bolja od zajednice jehovinih svjedoka
i da vi stojite u istini a oni u laži

Natrag