Nisam znao za ovu novost, ali pre par dana sretnem jednog coveka, inace jehovinog svedoka, toliko mi je bilo zao.. Dobro ga znam, osedeo je i ostario od kad sam ga zadnji put video, neprestano ide od vrata do vrata propovedajuci, ceo zivot je posvetio tome. Koliko sam mu samo puta sve ovo pricao i objasnjavao, ta 1914. god, da nije zalosno bilo bi smesno, ali je zalosno koliko je on izmuceno i iscrpljeno izgledao. A sve je to uzalud..
Nadam se ali zaista se nadam, da ce bar nekim ljudima tamo zasijati prava svetlost...
Mire, hvala na ovom komentaru,
u tome i jeste problem sto su to jako dobri ljudi, mozda malo i naivni da prihvate sve sto im se servira.
Ja godinam diskutujem sa njima, i jos nisam sreo medju njima loseg coveka, ali ti dobri ljudi kao da su
hipnotisani, mozes im pricati ceo dan malo ima koristi.
Kad su objavili kraj sveta, Armagedon 1914, pa popmerili na 1918. pa na kraju kao sigurno 1975. pa se nije nista
desilo, u svakoj od tih godina mnogi su ih napustili, jer su shvatili da su to samo ljudske zamisli, ali neki su i
dalje nastavili. Tako i sada valjda ce neki progledati i videti gde su ih ti lajici "sveci" doveli.
Kod mene upravo danas dolazi bracni par koji mi je i doneo taj clana pa nadam se da ce mi objasniti sustinu
svega toga. Kod njih je, kao sto je bilo kod Ruskih komunista, svakih par godina "parastrojka" ali im ni
parastrojka ne pomoze.
Prosto je neverovatno da se nijedan od onih koji su ovde na forumu ne usudi da udje s nama u diskusiju po tako vaznom pitanju.