Stigla najnovija svetlos u kulu strazaru!

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
STIGLA NAJNOVIJA SVETLOST U KULU STRAZARU!

U Kuli strazari zaista desava se nesto novo, sto je vredno da se spomene na Forumu religije.

Posto sam se preselio iz jednoga mesta u drogo, posle dve sedmice nadjose me Jehoivini svedoci.
Zaist trebamo im dati priznanje da su najbolji misionaru u nase vreme.

Bracni par koji me je posetio sa kojim sam nastavio proucavanje Biblije sedmicno.
To su zaista divni ljudi, iskreni i posteni, i pokazali su mi clanak iz najnovije Kule strazare od 15. jula 2013. godine. Ovo je zaista neverovatno sta se desava u toj zajednici.

Pokusacu da vam prevedem glavne misli iz ovoga clanka, a preporucujem vam da ga potrazite i prtocitate na nasem jeziku.
Naslov clanka glasi: “KAZI NAM, KADA CE SE TO SVE ZBITI?”
Ovo je pitanje koje su ucenici postavli Hristu. Zatim sledi znacajna izjava Kule strazare:

“U toku dugih godina mi smo mislili da su velike nevolje pocele 1914. sa pocetkom Prvog Svetskog rata i da su se “ti dani zavrsili” 1918. godine kada je prestao taj rat i velike nevolje prestale zavrsavajuci se Armagedonom 1918. Stranica 3.

Mismo takodje dosli do saznanja da velike nevolje nisu pocele 1914. godne.
Zasto? Zato sto biblijska prorocanstva pokazuju da velike nevolje nece postati ratom medju narodima, nego napadom na laznu religiju. OVO PROROCANSTVO CE SE ISPUNITI KADA UJEDINJENE NACIJE NAPADNU HRISCANSTVO. Posle toga bicemo svedoci ARMAGEDONA
. Str.5.

Kada ce Isus razdvojiti “ovce od jaraca”? (Matej 25,31-46)
Ranije smo ucili da ce sud nad svetom (ovcama i jarcima) biti za celo vreme poslednjih dana od 1914. pa do kraja.. Medjutim, mi smo pronasli da ce se to ispuniti onda “KADA SIN COVECIJI DODJE U SLAVI SVOJOJ I SVI ANDJELI S Njim” Matej 25,31.

Posto Isus nije postao aktivni sudije nad svim narodima 1914. sud nad jarcima i ovcam nije mogao da pocne te godine.

Dalje JS tvrde da ce Isus suditi narodima i razdvojiti ovce od jaraca kada bude dosao da sudi posle velike nevolje i Armagedona.

“Isus je rekao: ‘I oni ce videti Sina covecijega gde dolazi na oblacima’.
“Dana i casa kada ne mislite doci ce Sin coveciji.”
“Sin coveciji doc ce u slavi svojoj”
“KADA SIN COVECIJI DODJE U SLAVI SVOJOJ I SVI ANDJELI S Njim” Matej 24,30,42,44; 25,31.
Svacetiri ova izraza ukazuju da je Hristov dolazak u BUDUCNOSTI.
Str. 7.

“U proslim nasim publikacijam mi smo tvrdili da ove cetiri izjave o Hristovom dolasku su se ispunile 1918. godine… Medjutim, daljue ispitivanje Hristovih izjava zahteva da prilagodimao svoje ucenje znacaju ovih izjava… Najpre smo ustanovili da velike nevolje NISU pocele 1914. godine, nego da ce poceti kad Ujedinjeni Nacije napadnu Vaviulon Veliki (Hriscanstvo) Isto tako zakljucili smo da Hristov sud nad ovcama i jarcima nije poceo 1914. godine. Takodje smo zakljucili zasto Hristov dolazak da postavi svoje verne sluge za celo to vreme od 1919. nije se desio nego da ce se desiti za vreme velikih nevolja (u buducnosti). Str. 8.

Napomena:
Ovaj clanak je u izdanju Kule strazare za njihiove vernike.
Ovo nije doslovan prevod, nego sam uzeo samo glavnhe misli zato je potrebno da nadjete i procitate ceo clanak,

Pitanja:
Ovo je za pohvalu da su javno priznali da su pogresno ucili da je Hristos dosao nevidnljivo 1914.
da je tada poceo sud i razdvajanje ovaca od jaraca.

Posto su izjavili da ce sud pocete prilikopm Hristovog dolaska koje je jos u buducnosti, da li ovim priznaju da ce Isus doci ponovo i vidljivo?
Zar ovo ne izgleda da je u potpunoj suprotnosti sa temom koju je prilozio RIS: “HRISATOV DOLAZAK ILI PARUZIJA?”

Moze li RIS ili neko drugi da nam objasnio ovo njihovo novo verovanje?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao što i sam naslov ove teme govori, Jehowini svedoci svako novo učenje koje se pojavi pokrenuto od same organizacije nazivaju novom svetlošću, i to bi bilo sasvim u redu ako ta svetlost ne bi bila u sukobu sa onim što je ranije objavljeno kao zvanično učenje jedne organizacije, ali kao što možemo videti Jehowini svedoci su mnogo puta menjali svoja učenja kada uvide da prethodna ne stoje na čvrstim temeljima i da je vreme pokazalo da su lažna - zasnovana na ljudskom mudrošću.

Jehowini svedoci su do nekog vremena smatrali da je njihova organizacija koju nazivaju "Rab dobri i vjerni" nepogrešiva, a potom su promenili ovu doktrinu usled pogrešaka koje je organizacija napravila u predviđanju vremena posletka, i počel da uče kako je samo Jehowa Bog nepogrešiv, što je iz njihovih izjava kontradiktorno, jer su nekada tvrdili da je njihowa organizacija pod upravom Jehowe Boga, što iz njihovih ličnih izjava vidimo da to nije.
Ovo povlači pitanje - Ko zaista upravlja zajednicom Jehowinih svedoka?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
JS ovim gestom priznaju da su grešni kao i svi drugi što je za pohvalu. Sad su na redu adventisti sa njihovom subotom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Subota je deo Bozjih zapovesti zapisanih u bibliji koje pretstavljaju jedan od osnovnih uslova spasenja, i ona kao i sva druga ucenja prisutna u Adventizmu su cvrsto utemljena u pismu i proizvod su Bozanskih otkrivenja u istorijskom vodstvu crkve.

Ako jednu crkvu vodi Bog, ona mora imati ucenje koje ne podleze okolnostima i bilo kakvim promenama u odnosu na vreme i dogadjaje, vec to ucenje mora izdrzati probu vremena i dogadjaja, sto daje Bozanski pecat istini koja se iznosi, a sto sa Jehovinim svedocima nije slucaj.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Subota je deo Bozjih zapovesti zapisanih u bibliji koje pretstavljaju jedan od osnovnih uslova spasenja, i ona kao i sva druga ucenja prisutna u Adventizmu su cvrsto utemljena u pismu i proizvod su Bozanskih otkrivenja u istorijskom vodstvu crkve.

Ako jednu crkvu vodi Bog, ona mora imati ucenje koje ne podleze okolnostima i bilo kakvim promenama u odnosu na vreme i dogadjaje, vec to ucenje mora izdrzati probu vremena i dogadjaja, sto daje Bozanski pecat istini koja se iznosi, a sto sa Jehovinim svedocima nije slucaj.

Baš tako. To je razlog vaše zaostalosti mislim to što ste još uvek sa Jevrejima iz starog zaveta koji su nosili kovčeg kroz pustinju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ne, vec novozavetni Bozji narod kome su zapovesti upisane u srce i misli, i koji zive novim zivotom oslobodjeni od sile greha i ispunjavajuci svaku Bozju zapovest silom Duha Svetoga:

"Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet.
Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bijah muž, govori Gospod.
Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zavet svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod.
I neće više učiti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreći: Poznajte Gospoda; jer će me znati svi od malog do velikog, govori Gospod; jer ću im oprostiti bezakonja njihova, i greha njihovih neću više pominjati" ( Jeremija 31 poglavlje ).

"Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;
Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod" ( Jevrejima 8. 8 - 10 ).

"Jer koji su po telu telesno misle, a koji su po duhu duhovno misle.
Jer telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir.
Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijem niti može.
A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi.
A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov.
A ako je Hristos u vama, onda je telo mrtvo greha radi a duh živ pravde radi" ( Rimljanima 8. 5 - 10 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
STIGLA NAJNOVIJA SVETLOS U KULU STRAZARU!

U Kuli strazari zaista desava se nesto novo, sto je vredno da se spomene na Forumu religije.

...
Moze li RIS ili neko drugi da nam objasnio ovo njihovo novo verovanje?

Nije ovo jedina nova svetlost Kule lazare i tom broju.
Obratite posebnu paznju na stranice od 20-25te.
"Verni u mudri" nisu vise svi pomazanici nego samo i iskljucivo "vodece telo" .
Kod:
http://download.jw.org/files/media_magazines/e5/w_C_20130715.pdf
Inace ova godina je godina sa puno "bljeskova".
Sledeci bljesak je novo izdanje Novog sveta i to jos boljeg prevoda nego sto je bio!!!
Jedva cekam da vidim sta su sada jos bolje preveli(citaj-izmislili)

Naravno da Ris moze da objasni.
On sve zna bolje od svih i svima moze da objasni tj da pokusa da objasni, ali da li ce oni njihovim malim mozgicima(kako ih on vidi) moci da ukapiraju je drugo pitanje.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
JS ovim gestom priznaju da su grešni kao i svi drugi što je za pohvalu. Sad su na redu adventisti sa njihovom subotom.

E moj Peko, ti vrlo olako pristupas ovako ozbiljnim pitanjima.

Da li su JS do sada, tvrdnjom da je Isus dosao nevidljivo 1914. godine i da nece ponovo doci vidljivo, propovedali svetu istinu ili zablude? To je glavno pitanbje.

A adventisti ni nemaju "svoju subotu" ,nego hvala Bogu po Njegovoj reci od pocetka drze GOSPODNJU SUBOTU koja je vecna istina kao sto je i sam Tvorac istina.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Baš tako. To je razlog vaše zaostalosti mislim to što ste još uvek sa Jevrejima iz starog zaveta koji su nosili kovčeg kroz pustinju.

Peko moj, pa ti si potpuno pobrkao pojmove.
Nosenje kovcega zaveta kroz pustinju je jedno, a Bozji zakonj koga je savrseni Bog svojim prstom napisao na kamenu za sva vremena, je sasvim drugo. Da li ti ocekujes da i YHWH menja svoje izjave kao i JS?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Pozivam RISA i druge Jehovine svedoke, da se jave i da nam objasne kako oni gledaju na tu promenu?
Da li je moguce da su vise od sto godina propovedali i verovali nesto da je istinas, a sada su priznali da nije?
Sta ste onda do sada propovedali svetu?

Da li je ova vest namenjena samo vernicima JS, posto je izdata u njihovom izdanju Kule strazare samo za clanove, ili je data i nama koji nismo JS?

Natrag