stavljanje racunara u sleep mode pomoc

Član
Učlanjen(a)
22.05.2013
Poruka
189
kad hocu da stavim racunar u sleep mode on posle parn sekundi ugasi monitor al racunar u dalje radi u cemu je caka os win 7 64bit

Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
145
Ajd probaj sledece : U CMD kucaj powercfg -devicequery wake_armed , verovatno ce ti pisati Standard PS/2 keybord i Microsoft PS/2 , onda pokusaj sa powercfg -devicedisablewake "Standard PS/2 keybord". Imao sam jednom takav problem i ovako sam ga resio , a ima i neka podesavanja u BIOS-u pa pogledaj i tamo ako ovo ne upali. Javi sta si uradio

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
kad hocu da stavim racunar u sleep mode on posle parn sekundi ugasi monitor al racunar u dalje radi u cemu je caka os win 7 64bit

Prvo proveri kako ti je podeseno u power opcijama!
Putanja >Start>Control panel>Power options ako nije cekirano stavi na high performance>change plan setings>Change advanced power setings>tab sleep tu podesi sledece sleep after-newer
alow hibrid sleep-on hibernet after-Newer alow wake timers-alow

Član
Učlanjen(a)
22.05.2013
Poruka
189
Isprobane su obe verzije medjutim nista! Prilikom aktiviranja Sleep moda racunar se ponasa isto(monitor se iskljuc hard prestane da radi ali ne i napajanje racunara-zuji i dalje)?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Isprobane su obe verzije medjutim nista! Prilikom aktiviranja Sleep moda racunar se ponasa isto(monitor se iskljuc hard prestane da radi ali ne i napajanje racunara-zuji i dalje)?

Probaj ubiosu u power opcijama naci s3 pa to ukljuci!
Ili u samom OS-u menjaj rezime rada power saver balanced ili nesto slicno!
Mada moguce je da ti problem prave acpi drajveri!

Član
Učlanjen(a)
27.12.2009
Poruka
175
procitaj malo po ovom linku, ima bas sve objasnjeno, vazi i za win 7
Kod:
http://www.vistax64.com/tutorials/63567-power-options-sleep-mode-problems.html

A da, ako ti je bezicna tastatura, hoce ona da pravi probleme

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Ja ti ne preporucujem Sleep mode zbog HDD-a, njega to ubija, ako ti ne treba komp iskljucis ga i kraj.

Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
145
Sto zbog HDD-a ? Mislis da to utice lose na hdd ? Meni je vec nekoliko god komp na sleep modu kada nisam kuci , ugasim ga ili ugasi se jedino kada nestane struje , jos nisam menjao hard , a i dalje radi perfektno

Član
Učlanjen(a)
22.05.2013
Poruka
189
odustao sam od sleep moda sve sam pokusao i nista u svakom slucaju hvala svima

Natrag