Stanje Bogdana Diklica i dalje neizvesno...

Učlanjen(a)
10.06.2009
Poruka
46
Diklićev infarkt posledica terapije

Zdravstveno stanje našeg poznatog glumca Bogdana Diklića i dalje je ozbiljno, sa tendencijom blagog poboljšanja, saopštio je juče konzilijum lekara Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Instituta za plućne bolesti Vojvodine i Klinike za hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine.

Diklić se nalazi na aparatima u šok-odeljenju kardiohirurgije, a u međuvremenu su mu odstranjene slezina i žuč, usled obilnog unutrašnjeg krvarenja u trbuhu, dok je prilikom operacije konstatovano „jako zapušteno stanje i upala želuca“.
- Diklićevo zdravstveno stanje, i pored znakova poboljšanja, i dalje je veoma ozbiljno. Zdravstveni problemi koji su se pojavljivali od nedelje, kada mu je pozlilo u Srpskom narodnom pozorištu, veoma su ozbiljni i svaki od njih može da ugrozi njegov život - rekao je izvor „Alo!“ iz Instituta.
Poznatom glumcu je najpre dijagnostikovana tromboembolija pluća, zbog čega mu je hitno data trombolitička terapija. Međutim, kako ova terapija nosi veliki rizik kod pacijenata koji su imali nekakvo krvarenje, intervenciju ili traumu u prošlosti, kod Diklića je, kako nezvanično saznajemo, došlo do ishemijskog infarkta kao posledice unutrašnjeg krvarenja. Prema nezvaničnim informacijama, konstatovano je i krvarenje jetre, pa je tada u pomoć pozvan i dr Zoran Milošević, šef transplantacionog tima KC Vojvodine.

bogdan-diklic-ranjen-u-oko.jpg
 
Natrag
Top