Stanar pretukao komunalne policajce

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Stanar pretukao komunalne policajce[/h]Novi Sad -- Dva komunalna policajca prebijena su pri intervenciji u jednoj novosadskoj zgradi nakon prijave stanara da se u jednom stanu emituje preglasna muzika.


1788912118508905b959d9a631246439_368x245.jpgGradonačelnik Novog Sada najoštrije je osudio ovaj napad.
Nekoliko minuta nakon ponoći nadležna patrola je izašla na mesto događaja i tada ih je napao stanar i naneo im povrede, saopšteno je iz Gradske uprave za inspekcijske poslove.
"Nakon odbijanja da utiša muziku i prestane sa daljim stvaranjem buke, prekršilac je nastavio sa verbalnim vređanjem patrole i drsko je odbio da na uvid pokaže ličnu kartu, kako bi se utvrdio njegov identitet", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je zbog toga pozvana novosadska policija, čiji su pripadnici došli ubrzo nakon poziva i preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

Oba komunalna policajca zadobili su lake telesne povrede i zbrinuti su u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

Gradska uprava je saopštila da je Komunalna policija svakodnevno izložena pretnjama i napadima i da je ovo treći napad na njih u poslednja tri meseca.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio napad na pripadnike komunalne policije koji se dogodio noćas, kada je patrola te službe reagovala na prijavu o remećenju kućnog reda.

Vučević je istakao da očekuje od nadležnih da što hitnije, u skladu sa zakonom, kazne taj "sramotni čin koji ruši ugled Novosađana".

"Niko nema pravo da vrši nasilje, a posebno ne nad službenim licima koja rade u interesu svih građana Novog Sada", rekao je Vučević.

Gradska uprava za inspekcijske poslove, Sektor komunalne policije, saopštio je da je ta služba noćas, pet minuta iza ponoći, primila prijavu zbog remećenja kućnog reda bukom u stanu u stambenoj zgradi u Miletićevoj ulici broj 43 u Novom Sadu.

U saopštenju se navodi da je patrola Komunalne policije na navedenu adresu stigla oko 15 minuta iza ponoći i da su tada komunalni policajci napadnuti i povređeni.

Komunalne policajce je napalo lice koje se prethodno predstavilo kao stanar, a nakon odbijanja da utiša muziku i prestane sa daljim stvaranjem buke, verbalno je vređao članove patrole, odbijajući da se legitimiše.
Izvor:
B92.net
 
Top