Meni to ne lici na softwareski problem, ipak je to karta koja bezmalo ima 200W (sto je priblizno 20A u pikovima) i 2 PCI-Express 6-pin naponska konektora (EPS), dakle ovde se radi o stabilnosti napajanja kada je opterecenje u pikovima, jeste malo cudno sto LC power daje takve simptome, ali opt naglasavam, treba testirati na drugom napajanju, jesu li ti objasnili u servisima sta su testirali i kako?
Glupo je da ovde nasumicno pisem sta moze biti, ali meni to deluje kao nedovoljno snazno napajanje kada je opterecenje grafike u pikovima oko 90-95%, jer tada trosi i preko 200W, racunajuci i CPU koji je pod load-om tada oko 100W (pisem o realnim vrednostima, a ne TDP-u koji nije merodavan u tom slucaju, TDP je verzatilna vrednost software-ske upotrebe i okolnosti CPU-a kada je u radu sa konvencionalnim software-om).
Dodacu jos jednu software-sku mogucnost, a to je maticna ploca, jesi li azurirao BIOS na poslednju verziju, ako nisi, skini sa supporta poslednji BIOS v.1104 i azuriraj driver za chipset sa Intelovog sajta (driver na asus-ovom supportu je znatno stariji).
I kao sto sam rekao u mom prethodnom postu, probaj sa non-BETA driver-om s kraja 2013 i pocetka 2014 godine za graficku.
Jesi li i tada na kineskom napajanju igrao iste igre koje si naveo u prvom postu?
Ako je kinez prosao to, a zamenom na LC Power imas problem, onda dolazimo do toga da napajanje pravi problem i obavezno ubodi oba 6-pin EPS-a u grafiku.