Sta vas cini srecnim?

Učlanjen(a)
11.01.2015
Poruka
1
Cao dragi moji :)

Ja sam danas prvi put u ovom forumu i zelim da obradujem jednu prijateljicu za rodjendan. Planiram da joj napisem pisma za nekoliko situacija u zivotu (kad je srecna, kad je tuzna itd). Znaci kad je tuzna ona moze da otvori jedno pismo i da to procita. Za tu priliku ja bih da cujem od vas sta vas cini srecnim? Sta radite kad ste tuzni? A kad ste najsrecniji sta vas cini jos srecnijim?

Jedva cekam da cujem sta vas cini srecnim ljudima :)

Pozdrav od Nine
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne postoji univerzalni recept za sreću. Zavisno od psihološke konstitucije svakog čovjeka, njegove starosne dobi, zdravstvenog stanja, obrazovanja..., pa čak i klimatskih uslova, čovjeka mogu činiti sretnim razne stvari, pojave i doživljaji. Istovremeno, ono što jednog čovjeka čini sretnim, ne mora činiti drugog, šta više, isti povod za osjećaj sreće kod jedne individue, može biti kod druge razlog za osjećaj nesreće ili tuge. Npr. poraz voljenog sportskog kluba učiniće njegovog navijača nesretnim i tužnim, dok će istovremeno usrećiti navijača pobjedničkog tima.
Isto važi, uglavnom, i kada govorimo o tuzi i osjećaju nesreće.
Dakle, osjećaj sreće je strogo subjektivan osjećaj, ali ono što je važno jeste da taj osjećaj što češće imamo, a povod za takav osjećaj je manje bitan. Ali, izgleda da nam baš takvih povoda najčešće nedostaje. Lijepo je to rekao naš nobelovac Ivo Andrić: "Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje."
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Tvoja prijateljica je srecna jer si ti najbolje pismo koje ona moze da dobije.
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
"Sreća je kada imaš šta da jedeš. I šta još? Svaki dan. Samo ti. Samo ja." :cool: :cool: :cool:
 
Natrag
Top