Šta se ne prašta???

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Mogao bi oprostiti laž. I prevaru. Ali ne bi oprostio da mi prizna da o drugome misli. A da nema hrabrosti i snage da ode. Tu više nemam što tražiti i spašavati. I ne bi ni pokušavao.

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Ma ono sto se neda oprostiti je uvek samo povredjena sujeta, uglavnom. Mada u RZ to nikada nije tako jednostavno i prosto kako se deklarativno iznosi. Jedno je odgovarati u nekom testu ili kvizu i biti kategorican, u medjuljudskim odnosima ima hiljade nijansi i razloga i kojecega jos da bi se bilo tako jednostavno iskljuciv ?
Ne znam, barem u napred .

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Evo, pročitah sve napred za svaki slučaj...Hm...

Imala sam sreće da me niko nije lagao, niti varao, a ni ja takođe...Da li je to zavisilo od mene ili je to bila puka sreća...Ne znam, ali je bilo tako...

Svašta bih ja mogla oprostiti, ali nije to to...Jer više ništa ne bi bilo kao pre...Ne bi bilo isto, pa se opet nekako može izjednačiti, da ne bih oprostila...

A neki ''fizički obračun'' nisam ni uzela u obzir, takve stvari su mi neshvatljive...To nije ni za oproštaj, to je za policiju...Ako sa nekim ne mogu imati normalnu komunikaciju, pa iako se ponekad povisi ''ton'' nije strašno, ali fizički udarac, šamar ili ne znam šta...To mi je nezamislivo...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Ne prašta se prevara,laž možda ponekad, ali fizičko zlostavljanje apsolutno nikada.
Ima pravo TMaks sve to toretski zvuči tako i možemo biti isključivi što se tiče ne praštanja ali realno mnoge stvari se oproste zbog mnogo drugih okolnosti u životu, zato nikad ne treba reći to nikada ne bih oprostio i tačka.
Nikada ne znate šta vam nosi dan a šta noć.
Ljudi su u stanju mnogo toga oprostiti zbog sasvim drugih motiva,možda iz straha možda zbog drugih ljudi u okolini,roditelja, dece,možda čak i iz neznanja i razmišljanja da to tako jednostavno mora biti jer ste tako naučeni i vaspitani da ćutite i trpite šta god partner uradio a da se kosi s vašim načelima i shvatanjima jer brak je sveta zajednica koja se ne rastura zbog ovakvih-onakvih razloga.

Član
Učlanjen(a)
29.05.2010
Poruka
466
Kada si zbog necega jako srecan i pozuris da to kazes njemu/njoj a on te mrtav `ladan iskulira i nimalo se ne raduje zbog tvog uspjeha.

Kada se rasplaces preko telefona a on ti kaze -Trebam ja biti jos gori prema tebi...

Kada ti se neko svidja i uspjete se smuvati,pa okrene glavu od tebe kada pokusas da ga poljubis.I ustane i ode da bude sa svojim drustvom.

Nekako se to `gurne u stranu` i zaboravi,ali se nikada nikada nikada ne oprosti.Danas nisam tuzna zbog tih stvari jer se sve kad-tad vrati.Rijetko se toga sjetim,i ne razmisljam puno o tome,ali za to nema oprostaja.

Član
Učlanjen(a)
18.04.2011
Poruka
366
znam da prastam,uvek mogu da razumem tudje greske,nadjem neko opravdanje..ali zato kad mi neko padne u ocima,kad se postovanje izgubi,ja bezim..i tu nema povratka,niti bilo kog kompromisa...bez skandala,scena..samo pa pasmile3

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Deca nemogu i ne smeju da budu izgovor! Misliš da je u redu da deca gledaju oplavljenu majku (oca, jer zlostavljači su i žene)jer eto tako imaju i tatu (mamu)?! Ma daj! Mislim da se zlostavljanje može desiti samo prvi put - za drugi i svaki ostali krivi smo sami! Niko, niko nesme da te zlostavlja! I, nema tog izgovora da se za zlostavljačem ostane! Nema!

Yap, posebno kad si svestan da si u srećnoj zemlji Srbijici gde je u ama baš SVAKOJ državnoj ustanovi sedi 99.9% raznih 'Mica ubica' (zaljučno sa socijalnim radom)- likova koji u 8 sati radnog vremena hvataju zjala i kidaju im krilca, da ne kažem sad da 'štroje muve', a savršeno ih zabole za bilo koga ko im zakuca na šalter/ vrata.
Takođe,i da podsetim da se pravosuđe vodi već decenijama uigranim algoritmom- INPUT- razvod= OUTPUT- dete/ deca idu majci, bez obzira kakav je primitivni, neodgovorni, nezreli, egotični, nasilni, disimulirajući psihopata, da ne upotrebim ovde neke adekvatnije izraze...
Tako da ako ne želiš da izgubiš i ono maličak uticaja i zaštite nad detetom/ decom, jerbo te posle raskantavanja 'braka' neće moći videti ni na Fejsbuku, ima da ćutiš i jedeš, hm, ono što se inače ne jede... Naravno, ako te porod ne zanima, ako ti je svejedno na šta će tamo neki klinci sa tvojim prezimenom postati u blago rečeno nezdravoj sredini, onda u redu, slažem se, diži sidro, vadi sebe...

Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Tu ima par uglova gledanja: svesno realno,razmisljajuci glavom a ne srcem,ne oprasta se prevara,laz,vreme provedeno s prijateljicom,prijateljima,dok si. bolestan ili si uz bolesno dijete,navodjenje nekog tamo za primer ili neke tamo,kako je recimo uvek doterana,frizura,stikle ima vremena da snjim raspreda po ceo dan,dok se ti mucis s pelenama,malom decom,temperatura,velike boginje,male boginje,vrtic,pospremanje,peglanje,kutlaca,ves,basta,itd itd...
Ali kad razmisljas srcem i vidis da je sretan snjom,da to pokusava da ti saopsti na bezbolan nacin,dozvolit ces mu da rasiri krila,pomoci ces mu iako ti se srce cepa jer ljubav je i kad pustis pticu iz kaveza,odnosno kad mu dozvolis da bude sretan s drugom,ljubav i egoizam ne idu zajedno i sve ljubavi u stezi i kavezima makar zlatnim uvenu .....

Natrag