ŠTA SE KRIJE? Rusi dan pre odlazak na SP zamenili ceo hokejaški tim

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.548
ŠTA SE KRIJE? Rusi dan pre odlazak na SP zamenili ceo hokejaški tim
Beta
Hokejaška reprezentacija Rusije za igrače do 18 godina zamenila je ceo tim, dan pred odlazak na Svetsko prvenstvo u SAD, preneli su mediji u obe zemlje.


7065c361a17b9679f8ffc9410f82f36e.jpeg

Foto: Petar Marković / RAS Srbija

Igrači su izbrisani sa zvaničnog sajta i zamenjeni su grupom članova reprezentacije do 17 godina.

Američki i ruski mediji povezali su ovaj slučaj sa dopingom, odnosno sa supstancom "meldonijum", koja je zabranjena od 1. januara i koja se često koristila u ruskom sportu.

Predsednik Hokejaškog saveza Rusije Vladislav Tretjak rekao je, međutim, da je to "taktička odluka stručnog štaba".

"Zamolio bih vas da ne širite glasine i nagađate o tome šta se dogodilo", kazao je Tretjak.

Selektor tog nacionalnog tima Vitalij Prohorov, koji je takođe sklonjen sa spiska, odbio je da komentariše situaciju sa smenom.

"Neću da govorim zašto je doneta takva odluka. Neka to komentariše Savez", poručio je Prohorov.

Dnevnik "Komersant" piše, pozivajući se na različite neimenovane izvore, da je uzrok promene ekipe primena zabranjenog preparata "meldonijum", čija je još jedna žrtva juniorska hokejaška reprezentacija.

Prema tim izvorima, upravo zbog bojazni da će mnogi hokejaši biti otkriveni da su uzimali taj preparat, odlučeno je da se ne vode u SAD. "Komersant" piše da se "meldonijum" aktivno koristio u ruskom hokeju.

Član uprave Omladinske hokejaške lige German Skoropupov izjavio je da hokejaši juniorske reprezentacije nisu mogli da uzimaju zabranjene preparate.

Tas navodi, pozivajući se na neimenovani izvor da je unutrašnje testiranje hokejaša bilo nemoguće sa praktične tačke gledišta, i da je verzija o tome izmišljena.
 
Natrag
Top