Sta sam to "zakacio"???

Član
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poruka
108
Moj problem je sledeci: kada sam na netu sa firefoxom NOD32 mi od danas izbacuje sledece upozorenje:

warningjn.jpg

Ovo se ne javlja kada koristim Chrome!

A evo sta sam sve uradio do sada:

1.skenirao sam C particiju sa NOD-om i on mi je nasao neki malware u tempu i taj fajl sam obrisao.
2.Skenirao sam zatim sa "spybot search&destroy", "super antispyware-om" i "Malwarebytes Anti-Malwareom" i oni sem cookiesa nisu nasli nista.
3.U Firefoxu sam obrisao u recent history-ju SVE cookiese i cache.

Problem je i dalje tu, ne znam koliko je ozbiljan, a Firefox je moj browser bez kog ne mogu! STA DA RADIM??? Dajte neki savet.
Inace OS mi je XP SP3 a pored NOD-a koristim Zone Alarm firewall. . .

Hvala unapred!

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Moras detaljnije skenirati, iz OS-a nije potpuno pouzdano i sigurno eliminisanje malware-a (makar iz safe mode-a).
To sto te zeza i nije neki problem, jednostavno blokira taj link na koji nailazis preko FF-a, tako da nemora da znaci da imas malware u racunaru, druga stvar, moguce da se FF redirektuje sam prema toj stranici, tako da ne bi bilo lose da koristis ad-blocker.
Ali ipak odradi skeniranje sa boljim programom sa Live CD-a DR.Web:
Kod:
http://www.freedrweb.com/livecd/?lng=en
Besplatan je, skini ISO, narezi na obican CD-R (moze i RW) disk do 8x brzinom, zatim namesti DVD-RW uredjaj kao boot-abilni uredjaj u BIOS-u, ubaci taj CD, pogledaj uputstvo za manipulaciju korisnickim interface-om na toj stranici, ima kompletno objasnjenje i preskeniraj C particiju.
Bilo bi dobro da dok traje skeniranje, diskonektujes sa interneta komp.

Član
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poruka
163
Moras detaljnije skenirati, iz OS-a nije potpuno pouzdano i sigurno eliminisanje malware-a (makar iz safe mode-a).
To sto te zeza i nije neki problem, jednostavno blokira taj link na koji nailazis preko FF-a, tako da nemora da znaci da imas malware u racunaru, druga stvar, moguce da se FF redirektuje sam prema toj stranici, tako da ne bi bilo lose da koristis ad-blocker.
Ali ipak odradi skeniranje sa boljim programom sa Live CD-a DR.Web:
Kod:
http://www.freedrweb.com/livecd/?lng=en
Besplatan je, skini ISO, narezi na obican CD-R (moze i RW) disk do 8x brzinom, zatim namesti DVD-RW uredjaj kao boot-abilni uredjaj u BIOS-u, ubaci taj CD, pogledaj uputstvo za manipulaciju korisnickim interface-om na toj stranici, ima kompletno objasnjenje i preskeniraj C particiju.
Bilo bi dobro da dok traje skeniranje, diskonektujes sa interneta komp.

da li ovo vazi i za OS Win 7???

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
laksi nacin vrati komp par dana unazad proveri koji ti je datum i vreme ili promeni anti virus
a sto se tice nod32 je jedan od losijih antivirusa koje sam testiro

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
NOD je blokirao adresu, kao što po difoltu blokira mnoge adrese za koje u Essetu smatraju da su nebezbedne. Ako je računar preskeniran SD-om i MBAM-om. pogotovo iz safe moda, i ništa nije pronađeno, onda je gotovo sigurno da tu nije došlo do infiltracije malvera već da se radi samo o NOD-ovoj prevenciji - koja ume da bude malo dosadna.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Ja ti preporucujem comodo daba je i zauvek resis problem sa anti virus programom
Ne postoji antivirus koji ce detektovat sve svi su losi do losijeg neki ti crpe memoriju uspore ti comp.
comodo mi je dobro proso na testu u zadnje vreme nekad je avira bio dobar testirosam sve sto postoje antivirusi sad da ne pisem za svaki programa sta je sta trenutno testiram kinsoft antivirus dobro se pokazo od preko sto virusa brz i lagan proslo mi je samo par virusa takode testiram baidu anti virus koji sam testiro jos pre par godina ali vidim je sada poboljsan sa vremenom se menjaju nekad su losiji nekad su bolji Baidu Antivirus | Professional Antivirus + Ultrafast Cloud Security
Na svoji deset masina imam razliciti antivirusa mnogi moji prijatelji kupuju neke jake antoviruse i nakraju donose meni da im popravim najcesce sam cistio viruse malo jace sto su koristili norton itd..

[video=youtube_share;mp6ytxMgckg]http://youtu.be/mp6ytxMgckg[/video]

Član
Učlanjen(a)
18.02.2013
Poruka
23
Kao što to ti ilijaaa2013 preporučuje Comodo ili AVG Internet Security 2013 koje ja koristim i pokazao se dobrim, SAMO što ti neki programi paniče znači pokazuju ti sve i svašta da je opasno a nije ili ti uopče ne detektiraju opasnost, zato moraš probati sa različitim antivirusima, vidim da si dobro postupio sa Malware itd. a Nod ti i dalje pokazuje opasnost nebrini se za Firefox ako je stari nadogradi moraš imati uvijek zadnje izdanje, bio si sa browserom na nečuvanoj adresi i tu si nešto dobio pa te Nod stalno opominje nije ništa strašno samo te to jako iritira...on ti samo blokira tu stranicu jer nije dobra to jest puna je virusa i neda ti tu stranicu....probao sam iči na tu stranicu sa operom i firefox ali piše server error...

Član
Učlanjen(a)
21.03.2011
Poruka
8
Pogledaj u ADDONS i PLUG-INS da li imaš instalirano nešto što ne bi trebalo možda ti zato pravi problem sa time.

Natrag