Sta raditi i cime se baviti sa 28 godina?

Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
5.036
Pa, to bi bilo osvježenje, (mislim na maštaonicu) a čuo sam i da je ljekovito:dtyste: Ne znam šta bi na ovo rekli psiholozi, ali mislim da bi dali pozitivu ocjenu takvoj ideji. ...Naša mašta bi mogla svašta!:lol:

Znala sam da ćeš me podržati!:lol:
 
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Pravo da ti kazem, ustracavao sam se da dam savet, iako sam mozda najkompetentniji da ga dam posto sam se pasionirano kladio 10 godina. Radio sam jedno vreme i na uplati u kladionici a radio sam i u centrali na teletekstu i na kladjenju uzivo. Kocka je bolest zavisnosti ali definitivno ima nivoe, nisu svi navuceni isto i ne funkcionise za sve isto resenje. Mada rekao bih da momak i nije nesto navucen, nego je verovatno kombinacija dokolice i intersovanja za sport u pitanju. Sto se tice sitkoma, i njih sam se nagledao i isto sam izgubio volju za citanjem knjiga ali mi se vratila poslednjih par godina. Kada se akumulira dovoljna kolicina nezadovoljstva sopstvenim zivotom, covek obicno preduzme nesto.
 
Član
Učlanjen(a)
20.12.2010
Poruka
892
Hahaha! Zaključio? Zar ti Nualin avatar izgleda kao ON?:)

Neka, pusti, danas je rod vrlo nedefinirana kategorija. :D

Nije na meni da zaključujem, ja samo navodim da se obrati pažnja na pojedine dijelove... :dtyste: I razmisli, to nikad nije na odmet.
Što ti misliš o količini i kvaliteti vremena (ne)provedenoj s drugima?


Što se vas mladih i vaše maštaonice tiče, podržavam samo ako mašta ne ostane samo varijanta mišljenja. Treba to, očito, pretvoriti u akciju. Legalnu, je l'. :acute:
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
[URL="http://serbianforum.org/members/gorillazunit.html" je napisao(la):
GorillazUnit[/URL]]
Imam posao na koji idem i sa zadovoljstvom ga
radim.

Imam iskustva nekog sitnog u programiranju i radom za racunarom, software-u i hardware-u,
ali nista ozbiljno. Sve mislim, kasno je da se upustam u programerske vode.. Klinci iz Indije danas
sa 14 godina pisu ozbiljne programe.

Sport sam zapostavio, zima je, ne ide mi se nigde, drustvo me (iz meni nepoznatih razloga) izbegava,
ili jednostavno ne izlazi nigde, posto evo, vec dva meseca skoro ne secam se da sam izasao negde.

To me toliko ne brine, jer znam da istrpim samocu, ali ... Sta raditi u toj samoci? Jer ovako, sve vise
izgleda kao zatvor.

Zdravo GorillazUnit,

Uradio si pravu stvar. Pitao si za savet. Pola posla si vec obavio. Ako poslusas moj savet zavrsices sa svojim trenutnim problemom.

1. Treba da uradis ono sto si trebao da uradis kada si se zaposlio, da nadjes sebi stan a posete mami,baki i bratu da svedes na jednom nedeljno, takodje ocekujem od tebe da ih pozoves ponekad na nedeljni rucak.
2. Odlaske u kockarnicu zameni odlaskom na casove plesa, savetujem Latin American Dancing Club, pa cak i ako ne volis ples. Upamti sve lepe stvari nemogu ti se dopasti na prvi pogled.
3. Pocni da prilazis devojkama i da ih pitas da izadju na sastanak s tobom. Ako svaki dan pitas drugu devojku brzo ce jedna pristati.
Ako posle nekoliko sastanaka zakljucis da su muskarci interesantniji pocni da prilazis muskarcima.

Tvoj trenutni problem ce biti resen, veruj mi.

Ti vec imas posao koji volis ali takodje vidim da razmisljas o promeni posla. Prvo poslusaj moj savet, posao mozes da promenis kasnije.

Da prokomentarisem Induse i programiranje koje si spomenuo.
Internet je omogucio internacionalnim kompanijama da vise nego ikad zaposljavaju ljude sirom sveta iz raznih oblasti. Ljudi rade u 'virtualnim timovima' radeci od kuce.
Naravno da sva zanimanja nisu afektirana na isti nacin. Ja mogu da te savetujem daljinski ali da izvadis zub mora da odes kod nekog zubara u njegovu ordinaciju... Posto na kompjuterima mozes da radis daljinski a i da ih popravis daljinski pomazuci se jeftinim FE (terenski inzenjer) konkurencija za posao je ogromna. Pominjes Induse, Indusi nisu prepametni ali su videli svoju sansu da ne budu gladni, nude svoje usluge za vrlo male plate. Tako kapital minimizira radnu snagu po 'zapadnim' zemljama i znacajno uvecava profit. Ima puno primera za to... po mnogim razvijenim zemljama sveta kad pozoves informacije, na telefonu se javljaju Indusi...
Veruj mi postoje isplativiji poslovi od kompjutera. Vidim da pripadas radnickoj klasi. Znaci radis da bi ziveo. Kada je rad svakodnevna obaveza i nije neko zadovoljstvo. Bilo bi lepse da ne mora da radis za svoj zivot...to mogu samo oni koji imaju dovoljno novca. Ali ostavimo to za neku drugu temu.
Srecno.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.01.2013
Poruka
13
Izvini Nuala, nisam obracao paznju na avatar i nadimak ko mi pise.

mejb, hvala na iscrpnom odgovoru!!!
 
Natrag
Top