Šta radite dok čitate ovo?

Učlanjen(a)
09.07.2010
Poruka
667
Upotrebila svu svoju kulinarsku vestinu i skuvala jako specifican krompir .

Recept za jako specifican krompir : yes3

Kupiti krompir u obliznjoj prodavnici.
Oljustiti krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici.
Oprati krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici i iseci na sitne kockice .
Krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici i prethodno isekli na manje kockice staviti u dublju posudu.
Sipatu vodu u dublju posudu u kojoj ste stavili krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici a koji ste isekli na manje kockice.
Dublju posudu u kojoj se nalazi na kockice iseckani krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici,staviti na prethodno zagrejanu ringlu sporeta.
Kuvati iseckan na kockice krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici sve dok se fino ne raskuva ,posoliti po zelji i sluziti toplo .
Prijatno .
:yea:

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Upotrebila svu svoju kulinarsku vestinu i skuvala jako specifican krompir .

Recept za jako specifican krompir : yes3

Kupiti krompir u obliznjoj prodavnici.
Oljustiti krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici.
Oprati krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici i iseci na sitne kockice .
Krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici i prethodno isekli na manje kockice staviti u dublju posudu.
Sipatu vodu u dublju posudu u kojoj ste stavili krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici a koji ste isekli na manje kockice.
Dublju posudu u kojoj se nalazi na kockice iseckani krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici,staviti na prethodno zagrejanu ringlu sporeta.
Kuvati iseckan na kockice krompir koji ste kupili u obliznjoj prodavnici sve dok se fino ne raskuva ,posoliti po zelji i sluziti toplo .
Prijatno .
:yea:

Recept je strašno interesantan i vrlo egzotičan za naše podneblje. Jedino mislim da bi ga trebalo kuvati u slanoj vodi a kasnije po potrebi dosoliti. Ja svakodnevno jedem krompir spremljen na razne načine. uglavnom solo.
Mnogo si me obradovala ovim gastronomskim biserom i moram da ti se odužim jednim starim oprobanim receptom iz mog kraja za spremanje bosanske glavuše.

U vešni konac do pola nasuti vodu i pustiti da proključa. Ubaciti unutra veću bosansku glavu i dva kamena približno iste veličine. Kuvati na umjerenoj vatri sve dok kamenje ne omekša a zatim ga izvaditi napolje. Poslije toga glavu kuvati još 3 sata.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Pusim cigaretu i zapisujem recepte..mozda ce mi zatrebati...:vorred:

Natrag