Šta ona želi da čuje kada ste sami?

Član
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poruka
665
Jednostavno “vau” će naravno funkcionisati. Ali uz prave reči očekuje vas i prava nagrada. Ako je verovati na reč 2000 žena.

Dakle, tu smo - našli ste se u krevetu sa prelepom, nagom ženom. Pre nego što bilo šta nalupetate, morate znati: na toj teritoriji važe sasvim druga pravila, barem što se tiče komplimenata. I nijedna žena, koja vas je udostojila prizora svog golog tela, ne zaslužuje najobičnije “Kako si dobra”, koje ćete promrmljati između tog silnog dahtanja i mrmljanja. Ako ne verujete meni, verujte anketi koja je sprovedena na preko 2000 žena. “Ponekad reči zvuče suviše otrcano da biste u njih poverovali. Dela govore mnogo više: ako ne može da skine ruke sa mene, to je u stvari najveći kompliment.” Postoji još jedna stvar - studija je potvrdila da su mnoge od nas nesigurne, i da volimo česte komplimente. Ovo je dokazano u studiji koja je istraživala psihologiju veze. Priznato je 19 taktika koje se mogu koristiti u jednom odnosu, a “ljubav i pažnja” su se pokazale kao najbitnije, kaže prof. dr Aron Goetz, sa katedre za psihologiju na Univerzitetu Fulerton. “Najbolji način iskazivanja ljubavi i pažnje je davanje komplimenata fizičkom izgledu vašeg partnera. To će uvek uspeti.”
Jednostavno, zar ne? Sledećih nekoliko pravila pomoći će vam da date toj prelepoj, nagoj ženi svu pažnju koju zaslužuje.

Nije dovoljno samo reći—
potrebno je to i misliti
Evolucioni psiholozi otkrili su da su žene isprogramirane da budu skeptične prema svemu onome što govorite. To je njihov način da se zaštite od manipulatora koji ne žele da se obavežu.
Vaš potez Ne preterujte. Neće vam verovati a možda će se i naljutiti. Psihoterapeutkinja Tami Nelson kaže da je kompliment intimniji i efektniji, ako je očigledno da se potpuno odnosi na tu konkretnu osobu. Morate joj pokazati da vas baš ona “pali”. Naši predlozi su: “Kako dobro mirišeš” ili “Tvoj glas je tako seksi”. Koristite što više detaljnih opisa, i kompliment će postati ličniji - što će je ubediti da vam baš njeno, a ne bilo koje nago telo pruža apsolutno zadovoljstvo.
Naša anketa Žene tvrde da uživaju u komplimentima koji se tiču njihovih grudi. Nije ni čudo, jer su grudi jedian od neoborivih dokaza ženstvenosti. Neki od njihovih omiljenih su: “Savršeno idu uz tvoje telo” (Andrea, 26). “Užasno me uzbuđuje pogled na tvoje čvrste bradavice” (Kristina, 29). “Prija mi kada ih jako pritisneš uz mene” (Sanja, 24).

Ako mora da vas pita kako izgleda - prekasno je
“Komplimenti gube vrednost kada predstavljaju utešni odgovor na nečiju nesigurnost”, kaže profesor psihologije Robin Kovalski. Nije bitno koliko duboko verujete da ona u novoj satenskoj spavaćici izgleda vanserijski seksipilno - ako bude morala da pita, neće verovati u vaš odgovor. A i iznerviraće se što niste u stanju da joj uputite barem jednu lepu reč kao nagradu za sav uložen trud.
Vaš potez Primetite promene u njenom izgledu: novu dužinu kose ili novu intimnu fri*zuru. “To su njene taktike privlačenja partnera”, kaže Goetz. Ako je počela da ide u teretanu, dajte joj kompliment za ravan stomak ili čvrstu guzu. Sa druge strane, i ako ne ide u teretanu, govorite joj da obožavate njene seksi obline.
Naša anketa Stomačić je prema istraživanjima najosetljivija stvar kod žena. Retko koja je njime u potpunosti zadovoljna, a većini je “bolna tačka”. Zato, ako se samo nazire jedan deo koji je opušten, nemojte ga ni spominjati. Ali, ako je ravan... Ne možete preterati sa komplimentima. “Nasloni glavu na njega i reci mi da ti je to najomiljenije mesto na svetu” (Kaća, 25). “Kaži: Vau, ti trbušnjaci su se baš isplatili, zar ne?” (Danica, 25).

Ako ste potrefili prvi put,
slobodno ponovite
To što je vas baš briga da li će vas neko pohvaliti, ne znači da to važi za sve. Žene obraćaju više pažnje na davanje i primanje komplimenata nego muškarci, otkriva studija iz 2004. “Komplimenti su za ženu način da se zbliži sa svojim partnerom”, kaže autorka studije dr Iv En Duhan, asistentkinja na Univerzitetu u San Francisku.
Vaš potez Govorite joj lepe stvari, bez obzira na to da li je gola, obučena ili negde između ta dva. “Nemoguće je preterati kada govorite ženi da je lepa”, kaže Duhanova. “To je uverava da i dalje delite istu emocionalnu povezanost kao pre.”

Naša anketa . Verovali ili ne, u ovom slučaju nestrpljivost je poželjna. Kada smo pitali žene koji su to komplimenti koje nikada neće zaboraviti, dobili smo bezbroj varijacija rečenice “Želim te sad i odmah” (od kojih se mnoge ne smeju napisati). “Najbolja stvar koju mi je frajer rekao bila je da želi da bude u meni istog trenutka”(Tamara, 24). Druga devojka je rekla “Želeo sam ovo tako dugo - je nešto najlepše što sam čula” (Anita, 30).

Povedite pojačanje u krevet—u prenesenom značenju, naravno
Ne, ne mislimo na “trojku”. Oslonite se na primedbu koju je neki drugi momak dao o njoj. To nije fer, ali komplimenti koji dolaze od nekog drugog su često mnogo uverljiviji nego komplimenti koji dolaze iz vaših usta. Duhanova tvrdi da “neutralna strana nema nikakav skriveni interes. To takvom komplimentu daje kredibilitet.
Vaš potez Recite joj da je lepa, a zatim recite: “A takođe si...” i nastavite sa lepim rečima koje je rekao neko drugi. Nemojte joj reći da vaš ortak misli da je zgodna - mogla bi da se oseća kao stvar ili trofej. Umesto toga, spomenite da je vaš prijatelj primetio njeno držanje ili lep osmeh.”
Naša anketa Žene imaju najviše kompleksa oko svojih stomaka, zadnjica i grudi. Tim redosledom. Ako znate koja je njena slaba tačka nemojte ništa govoriti. “Samo me poljubi na to mesto. Pomoćiće mi da shvatim da ti smatraš moje telo seksipilnim” (Jovana, 32).

Kada je naga i ranjiva, pokažite svoju nežnu stranu
Najnezaboravniji i najlepši komplimenti su oni iza kojih stoje prave emocije. U studiji Iv En Duhan, od 163 ljudi koji se nalaze u dugim vezama traženo je da se prisete najznačajnijeg komplimenta koji su ikada dobili. Ispitanici su najčešće navodili one koji su isticali važnost osobe ili veze, a ređe one koji su govorili o fizičkim atributima. “Kada govorite o osećanjima”, kaže Duhanova, “to će za nju biti najlepši trenuci koje doživljava sa vama.”
Vaš potez Pobrinite se da shvati koliko ste srećni ili uzbuđeni zbog toga što ste sa njom u krevetu. Jednostavan gest ili rečenica koja će joj pokazati da vam je stalo do nje same nekad je bolja od hiljadu komplimenata koji se odnose na njene obline.
Naša anketa Uobičajeni komplimenti ili zahvalna tišina mogu da uspeju, ako je istovremeno prodorno gledate ili rukama istražujete njeno telo. "Ako samo osetim da mu zastaje dah, shvatiću koliko ceni moje telo" (Branislava, 25). Ne možete da podnesete tišinu? Ako vas čini nervoznim, iskoristite ovaj savet: "Ništa ne može da nadmaši kada mi neko nežno šapuće 'Vau, prelepa si!'"yes3

Izvor: Men's Health

Poslednja izmena:
Natrag