Šta o vama govori nakit koji nosite?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.997
Šta o vama govori nakit koji nosite?

Žene koje najviše vole minđuše su odvažne i snažne, dok je prsten favorit odmerenih. Postoji još niz pravila o tome kako na osnovu izbora nakita možete nekog da "pročitate"

7iGPlGG.jpg


Nakit je idealan da privuče pažnju, ali isto tako moćno je sredstvo da sa određenih nedostataka odvrati pogled i usmeri ga na drugu stranu. Nepisano pravilo je da su žene koje najviše nose minđuše odvažne i jake, žele da ih svi gledaju u oči dok razgovaraju, a verovatno su sigurne i u svoje lepo lice, čim akcenat stavljaju na njega. Za devojke koje radije nose narukvice važi da su tajanstvene, više govore delima nego rečima. Ogrlice su rezervisane za dame kojima imponuje da ih gledaju u dekolte. Prsten je izbor odmerenijih devojaka, pogotovo ako nije velik i upečatljiv. Postoji još niz pravila o tome kako na osnovu izbora nakita možete nekog da "pročitate".

* Biseri

Ako je ovo vaš fah, onda ste tradicionalni, ponekad i konzervativni, ali svakako volite klasične stvari. Danas ih često nose dame koje vole retro stil, koji je nekad išao uz filmske dive. Zbog toga se za njih vezuju i otmenost i sofisticiranost.

* Unikatni komadi

Moderne devojke i one koje imaju bogatiji "džep" preferiraju ručno rađene i originalne predmete, jer žele da se izdvoje iz mase, budu drugačije i istaknu se.

* Slojevito

Žene koje nose slojevit nakit - veći broj narukvica ili ogrlica istovremeno žele da privuku pažnju na mesto na kojem ga nose, kao što je recimo dekolte.

* Velik i upečatljiv

Ako volite da nosite velike i jarke komade, koji upadaju u oči, znači da ste jaka osoba, dominantna i želite da budete u centru pažnje. Imate samopouzdanja, živite po svom i ne brine vas tuđe mišljenje.

* Starinski

Ovakav nakit je deo nasledstva, poklon bake i majke, koje su te minđuše ili ogrlicu nosile kada su bile veoma mlade, a ako ih vi volite, znači da ste sentimentalni, nežni i ženstveni.

* U boji

Ukoliko volite da nosite crveni nakit, to znači da ste otvorena osoba, dok roze otkriva strasnu prirodu. Žuta je simbol optimistizma, plava saosećajnosti, a zelena iskrenosti.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.997
Šta nakit koji nosimo poručuje okolini i kakvu energiju privlači

Stručnjaci tvrde da je prsten najupečatljiviji "dokaz" karaktera, da privlači pozitivnu energiju, pa ako pred sobom imate važan cilj stavite na palac srebrni prsten

17de38ba946b8fb4c.jpg


VEKOVIMA su ljudi, naročito žene, nosile nakit da bi se ukrasile. U drevna vremena, nošen je nakit od kamenja, školjki, žada, semenki raznih biljaka... U moderna vremena, izrada nakita toliko je uznapredovala, da se on pravi u najrazličitijim oblicima i od raznih materijala.

Istraživanje koje su sproveli psiholozi pokazuje da na osnovu nakita koji neko nosi, možemo da sudimo o njegovim sklonostima i karakteru.

Dakle, kada sledeći put budete stavljali određeni prsten, naušnice ili neki drugi ukras, znajte da na sebe kačite mnogo više od kamenčića i parčeta metala. Stavljate, zapravo, objavu o svojim vrlinama, manama, težnjama...

Psiholog i psihijatar dr Ejmeri Vilson, koji se bavio ovom temom, zaključio je mnogo toga o vlasnicama najrazličitijih komada nakita.

On kaže da su žene koje najradije nose ogrlicu odlučne i da vole život, a da one kojima je najdraži komad nakita prsten, čvrsto stoje na zemlji i staložene su. Smatra da prsten šalje najkompletniju poruku o nekome. Tako, ako nosite venčanu burmu, spadate u tradicionaliste, a ukoliko ste opčinjeni prstenom sa velikim kamenom, okolini šaljete poruku da ne strahujete od njihovog suda i da ćete se, ako smatrate da ste u pravu, suočiti sa svakim ko tvrdi suprotno.

Neko prstenje biramo zbog stila, simbolike, lepote, značenja, veličine kamena, skupocenosti... spisak razloga je dug, kao i broj žena širom sveta kojima je prstenje fetiš. Jednako je važno i gde ga nosimo, jer to mnogo govori o vama, kao i sam prsten.

Uglavnom ne razmišljamo o tome zašto smo odlučili da neki prsten nosimo na srednjem, a neki na kažiprstu. To se jednostavno desi. Ali, te naizgled nevažne odluke otkrivaju našu suštinu.

* Veliko prstenje na palcu simbolizuje težnju ka moći. Na ruci kojom pišete, prsten na palcu govori o potrebi za menjanjem sveta i težnji ka moći.

Na drugoj ruci, prsten na palcu priziva energiju i samodisciplinu koji mogu da pomognu u ostvarenju ciljeva. Stoga, svaki put kada sebi postavite neki važan cilj, nosite tanak srebrni prsten na placu. Palac predstavlja snagu volje i najnezavisniji je od svih prstiju. Povezan je sa onim unutrašnjim u svakom čoveku.

Ako prsten smišljeno stavite na ovaj prst, budite spremni na sve promene koje vam se budu događale, jer će prsten pojačati vašu snagu volje. Najbolje kamenje za palac su rubin i granat.

* Kažiprst predstavlja samopoštovanje. Veliko prstenje sa dragim kamenjem na kažiprstu pokazuje želju za javnim priznanjem. Skromnije prstenje, naročito na ruci koja nije dominantna, učiniće da bolje upoznate svoju suštinu. Prsten sa više ivica doneće vam priznanje okoline.

Ovaj prsten predstavlja vlast, vođstvo, ambicioznost i moć. To je bilo vidljivo u drevna vremena kada su kraljevi nosili prstenje baš na ovom prstu. Najbolje je da prsten bude ukrašen plavim topazom i ametistom.

* Srednji prst je nosilac sistema vrednosti, morala i životnog stila. Prsten na njemu predstavlja napor da definišemo svoje mesto u ovom svetu, a veličina prstena označava koliko vam je moral bitan. Jasan, četvrtast kamen na srednjem prstu pomoći će vam da vam mnoge stvari postanu jasnije, a vi sami stabilniji. Ovaj prst povezuje se sa individualnošću osobe i smislom života. Simbolizuje izbalansiranost, što znači da ćete, noseći ga, uneti ravnotežu u svoj život i moći jasnije da vidite razliku između ispravnih i pogrešnih stvari. Na srednjem prstu nosite kvarc i koral.

* Domali prst fokusiran je na privlačenje suprotnog pola. Ako na njemu ne nosite burmu, već neki drugi prsten, to predstavlja potrebu za dramom i ugledom u društvu. Ovaj prst na levoj ruci direktno je povezan sa srcem. Zato se burma i nosi na njemu. On, takođe, predstavlja osećanja i kreativnost. Noseći prsten na desnoj ruci imaćete šansu da životu pristupate sa više optimizma. Za ovaj prst preporučuju se žad i mesečev kamen.

* Mali prst dovodi se u vezu sa komunikacijom i brzim dosetkama. Veliki, upadljiv prsten na njemu simbolizuje želju za komunikacijom na svim nivoima. Više prstenja na malom prstu može da bude pokazatelj želje za novim idejama i perspektivama. Noseći mali prsten na malom prstu ruke koja nije dominantna poboljšaće vaše verbalne veštine i sposobnost da se izrazite i saosećate sa drugima. Mali prst predstavlja veze i ponašanje sa drugim ljudima. Noseći prsten na njemu učiniće da unapredite sve veze, naročito bračnu, ali i one sa kolegama. Idealno kamenje za prsten na malom prstu su ćilibar i citrin.

Osim toga, imajte na umu i to da prstenje na levoj ruci, na bilo kojem prstu, govori da ste veoma kreativni. To je zbog toga što levu ruku kontroliše desna strana mozga, odgovorna za kreativnost. Leva strana mozga je zadužena za logiku i kontroliše desnu ruku, što znači da noseći prstenje na desnoj ruci otkrivamo da logički razmišljamo i kontrolišemo misli.

Za žene kojima je omiljeni deo nakita narukvica, dr Ejmeri Vilson tvrdi da su tajanstvene i jače na delima nego na rečima. Uglavnom nose dve ili više metalnih narukvica, jer žele da zveckanje metala govori umesto njih.

Istovremeno, psiholog dr Beti Švarc, smatra da su žene koje imaju određeni komad nakita uz određenu odevnu kombinaciju, nadarene za umetnost ali i često stidljive. One su dobar oslonac prijateljima i porodici i, kaže Švarcova, ne prepuštaju se trenutnim osećanjima.

Ona je proučavala i simboliku privezaka ili šara na nakitu. Tako je zaključila da etničke ili verske simbole nose ponosne, ali tradicionalne žene. Takve žene su staložene, odani prijatelji i imaju mnogo razumevanja za druge.

Neke žene vole da nose samo privezak u obliku malog krsta ili neki drugi religijski ukras. Šta to poručuje? Da su praktične, da se ponose svojim osobinama i da nikada ne čine nešto što bi ih dovelo u središte pažnje.

Pojedine žene vole da nose nasleđen nakit, poput antičke narukvice, minđuša, prstena ili ogrlica koje prekrivaju gotovo celo poprsje, a kakve su moderne ove sezone. One nikada ne nose nakit koji je trenutno moderan. Takve žene odlikuje odanost porodici, partnerima i prijateljima.

Ako žena voli da nosi velike ukrase, na primer velike minđuše, ogrlice ili veliki kamen u boji, verovatno je bezbrižna, druželjubiva i ima smisla za humor. Žena koja najviše nosi upadljiv nakit, želi da bude uočena u gomili i važno joj je da bude omiljena u društvu.

Osobe koje vole da nose nakit koji su same napravile smatraju da su jedinstvene i da mogu da iskažu svoju ličnost i ukus kroz nakit. Ovakve žene su prirodne i kreativne. Ako se bave poslom koji ima veze sa teatrom ili arhitekturom, mogu da ostvare veliki uspeh.

Minđuše uglavnom nose odvažne, ponosne žene koje ne žele da se izgube u masi, ali ni da štrče. Istrajne su, ali ne i tvrdoglave. Ljubiteljke minđuša su odlučne kada zatreba, ali ne vole da nameću svoje mišljenje i stavove, smatra dr Ejmeri Vilson. Kako postoji na hiljade minđuša različitih stilova, boja, veličina i oblika, a uzimajući u obzir da ovaj komad nakita nose i muškarci, najviše pažnje psiholozi su posvetili upravo "govoru" minđuša. Pozabavili su se krajnostima, odnosno veoma malim minđušama i velikim visećim ili alkama. Kada se kaže veoma male minđuše, uglavnom se misli na one koje liče na ukrase za uši kakve smo nosili u detinjstvu.

Za ženu koja nosi premale, jedva ukrašene i gotovo neprimentne minđuše, koje veličinom ne prelaze liniju resice uha, kaže se da ima osećaj za modu i izgrađen stil, ali da ne želi da privlači pažnju. Takva osoba je ili stidljiva ili nema potrebu da hrani svoj ego. Postojana je i pouzdana. Kada joj ne prija da boravi u većem društvu ili kada ne želi da bude primećena, nosiće male minđuše, bez boje i ukrasa, šaljući okolinu tihu poruku da želi da se drži na distanci i da bi za one, koji možda pomišljaju da joj priđu, bolje bilo da ostanu na pristojnoj udaljenosti.

Nasuprot tome, postoje žene koje obožavaju da uvek i svuda budu primećene, da se svet vrti oko njih. Ženu koja odgovara ovom opisu retko kada ćete videti da nosi male, sofisticirane minđuše. Uglavnom se opredeljuje za veće, veoma ukrašene i uočljive, koje izgledaju skupoceno i poručuju da je njihova vlasnica zvezda i da želi da je svi primete, naročito poznati, moćni i bogati ljudi, ili oni do čijeg mišljenja joj je stalo. Svesna je svoje pojave i ponosna je zbog toga. Ona ne zahteva vašu pažnju, ona insistira na njoj! Važno joj je da sve obavesti da u životu voli samo najfinije stvari i da ima mogućnosti i da ih dobije. Za nju je život velika žurka. Često ćete je "uhvatiti" kako se divi sopstvenom odrazu u ogledalu. Ako u velikoj prostoriji postoji barem jedno, znajte da će ona, nepogrešivo, biti u njegovoj blizini.

Glavni, a psiholozi tvrde verovatno i jedini razlog zašto neko nosi velike alke ili viseće minđuše, jeste da bi privukao pažnju. I, što su alke veće, to je i potreba za pažnjom veća. Materijali kao što su plemeniti metali i skupoceni dijamanti na velikim alkama jednostavno su poziv posmatračima da nahrane gigantski ego vlasnika minđuša. Nijedna žena koja nosi ogromne minđuše ne poručuje da je introvertna. Poruka koju ove minđuše tako bučno šalju, jeste da njihova vlasnica očajnički traži pažnju i da je u potrazi za avanturom. One, kao veliki neonski znak, vrište: "Vidi me!" Iako mnoge osobe koje nose prevelike minđuše najčešće govore da to čine da bi naglasile crte lica, kosu ili uši, psiholozi smatraju da je to samo izgovor. Jer, zašto bismo naglašavali delove tela koji su već lepi i naglašeni?

Dakle, boja, vrsta dekoracije, dragog kamena, stila, materijala od kojeg su minđuše izrađene, broj kamenčića na njima i još mnogo toga, može da ostavi jasan utisak na svakoga ko ima vremena da vas posmatra i proučava. Minđuše koje odaberete da nosite mogu otkriti vašu ličnost i raspoloženje, pa je važno da u nekim trenucima napravite mudar izbor. Jer, ko zna ko će vas posmatrati...

Zlato i srebro

Žena koja često nosi zlatno prstenje, minđuše, narukvice i ogrlice, otvorena je, iskrena, pouzdana i prijateljski nastrojena. Ako nosi malo zlata, na primer par minđušica, lanac ili zlatni sat, ona se divi lepim stvarima.

Ali, verovatno nije otvorena već, naprotiv, osoba koja sve zadržava u sebi. Ako voli srebrni nakit, ona verovatno sve radi u skladu sa pravilima, a to naročito važi za rutinu na poslu.

Bez nakita

Ima žena koje uopšte ne nose nakit, što ne znači da ga ne mogu sebi priuštiti, već da im je više stalo do "sadržaja", nego do pakovanja, odnosno izgleda. Ne mare šta ljudi o njima misle i kako ih doživljavaju. Takve žene ne pristaju na kompromise. Odlikuje ih i to što su ponekad preterano iskrene, ali okolina ih baš zbog toga voli.

Muškarci i naušnice

Muškarci koji nose velike dijamantske minđuše jednostavno objavljuju celom svetu da su se obogatili, i to verovatno nedavno, i od ljudi traže da im se dive. Njihova dijamantska minđuša je način iskazivanja sopstvenog uspeha, bogatstva i spremnosti da novac troše na prave ljude, mesta i stvari. U potrazi su za seksualnom partnerkom koja će biti impresionirana njihovim usponom u društvu.

(Novosti)
 
Natrag
Top