Šta ne treba oblačiti posle tridesete?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.007
Šta ne treba oblačiti posle tridesete?

Ne morate menjati život samo zato što se zagazili u najlepše godine, posebno zato što one ne treba da budu prepreka za vas. Ipak, postoje stvari koje biste mogli da prestanete da nosite, ne zato što se vaše telo promenilo, već zato što stilom odajete nivo zrelosti.

1.jpg

Majice sa sloganima
Ovakve majice najviše nose tinejdžerke koje žele da budu zapažene ili da nesto izjave. Ponekad je nošenje ovakvih majica vid pobune. Pošto su tinejdžerski dani iza vas, nema potrebe da privlačite takvu vrstu pažnje.

Pocepane farmerke
Ne bi trebalo da nosite pocepane farmerke iz istog razloga iz kog ne bi trebalo da nosite i majice sa sloganima. One izgledaju dobro na mršavim modelima u časopisima ili televiziji, ali u realnom životu ne biste želeli da vas gledaju sa rupama na farmerkama.

Pletenice
Naravno da su pletenice slatke, ali na deci! Sa trideset godina bi već trebalo da imate ozbiljniju frizuru.

Proteza
Ovo definitivno nisu godine u kojima bi trebalo da nosite protezu, ukoliko to zaista nije neophodno. Pre nego što se odlučite na ovaj korak, iscrpite sve ostale mogućnosti.

Previše sjaja
Sjaj u vidu preteranog nakita i šljokica prepustite pop zvezdama I reperima, a trideste su godine u kojima treba da se okrenete stilu i eleganciji.

Helanke sa kratkim majicama
Helanke uz kratke pripijene majice ne izgledaju dobro ni na kome. Štaviše, izgledaju neukusno i to je nešto čega se morate držati podalje.

Ulazak u tridesete ne znači da treba da budete nedovoljno moderni ili konzervativno obučeni. Samo se klonite određenih stvari koje mogu biti potpuni modni promašaj i činiti da izgledate smešno.

Izvor: Super žena
 
Učlanjen(a)
12.02.2013
Poruka
15
Tekst je pun predrasuda i okova.

Tina Tarner i u ovim godinama bolje izgleda u sljastecoj kratkoj haljinici od pola cura ispod 30.

Meril Strip izgleda fantasticno u zlatnom i sa pripadajucim nakitom.
http://celebsvenue.in/images/out.ph...academy-awards-red-carpet-26.02.12-01.jpg?id=
http://www.catwalkqueen.tv/Meryl Streep_oscars.jpg
I jos malo njenih nimalo konzervativnih varijanti u kojima zena blista.
http://i2.listal.com/image/458463/600full-meryl-streep.jpg
http://cdn02.cdn.justjared.com/wp-c...treep-oscars-2013-best-actor-presenter-04.jpg
http://www.style.com/wp-content/uploads/sites/2/2013/02/meryl-streep.jpg

Ne dozvolite da vam namecu kako se morate oblaciti, izgledati i ponasati.
Ako uzivate u onome sto imate na sebi, to ce odraziti i na vama. Nemojte ubiti dijete u sebi, pa ni sa 100 godina, a kamoli vec nakon tridesete. Moda je tu da se poigramo s njom i uzivamo.
A osmijeh na licu je najljepsi "modni" detalj.

Pletenice:
http://i.huffpost.com/gen/939418/thumbs/o-LUCY-LIU-HAIR-570.jpg?14
http://www.glamour.com/beauty/blogs.../22/0523-nicole_kidman_billboard_braid_bd.jpg
http://www.banjalukain.com/media/pictures/2011/05/27/796dc6beafd336880e90f81dab59b36b.jpg
http://www.instyle.co.uk/sites/defa...kidman-hair-1-cannes-280513.jpg?itok=3e7NMHVy
http://www.i-hairstyle.com/wp-content/uploads/2012/11/2013-Red-Carpet-Braided-Updo.jpg
http://www.i-hairstyle.com/wp-content/uploads/2012/11/2013-Red-Carpet-Braided-Updo6.jpg
http://www.i-hairstyle.com/wp-content/uploads/2012/11/2013-Red-Carpet-Braided-Updo8.jpg
http://www.fashionfame.com/wp-content/uploads/2011/03/Uma-Thurman-braided-hairstyle.jpeg
http://www.beautylaunchpad.com/site...siwyg_imageupload/1794/eva_longoria_braid.jpg
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.007
Slažem se sa Vama, ali mislim da ste tekst shvatili malo doslovno. Niko nije mislio na ove sofisticirane varijante kakve se mogu videti na divama čije ste slike postavili. Mislilo se na žene koje se pošto-poto trude da oblače isto što i njihove ćerke, a to im uopšte ne stoji niti priliči. Na dve pletenice ili kikice a la Pipi Duga Čarapa, na šljašteće detalje koje sebi mogu da dozvole tinejdžerke ali stvarno glupo izgledaju na ozbiljnim ženama, i slično. Toga jako mnogo viđamo na ulici i izgleda vrlo neukusno.
Ja lično, jedva čekam da ponovo prođe moda helanki jer ne mogu više da gledam u njima sredovečne punačke žene koje u njima izgledaju još gore. O plitkim pantalonama u kojima čak i mlade devojke izgledaju zdepasto i kratkonogo i da ne govorim. A tek kad još i salce "kipi" preko njih, to je tek strašno.
Treba se odevati prvo u skladu sa figurom kakvu imamo. Znači, ne pratiti "modu" po svaku cenu ako nam nešto jednostavno ne stoji. Naravno, treba obratiti pažnju i na godine, zašto da ne, ništa lošeg u tome nema. Ja prva mogu da kažem da i u svojim četrdesetim i dalje nosim farmerke, ali ni plitke ni pocepane, nego normalne, onakve kakve mi najbolje stoje. Romantičnu pletenicu poput ovih koje ste postavili isto tako, a ponekad i šljokice, ali samo ako su negde diskretno ušivene u neku finu tuniku.
Za sve treba naći meru. To je za mene jedino pravilo.
 
Učlanjen(a)
12.02.2013
Poruka
15
Slazem se da postoji i odjeca koja bolje da ne postoji. Ona izgleda grozna na svima, ali se na mladjima kroz mladost-ludost tolerise. :)
Najbitnije je uskladiti odjecu sa prigodom za koju je oblacimo, gradjom tijela, ali i sa vlastitom osobnoscu.

Citam ovo za majice sa sloganima...ne preko 30-te...i nije mi jasno zbog cega...
Vecina obicnih majica kratkih rukava ima ili neki natpis, pa makar sitni ili sliku ili nesto. Nose ih i zene i muskarci preko 40, 50, a kamoli 30.

Proteza - zar smo toliko povrsni? Medicinko pomagalo. Pa boje da covjek brine o svojim zubima ikad, nego nikad.
Kome bi smetala osoba preko 30 sa protezom?
Mislim, rijetko se srece, uglavnom se to rijesi do tih godina. Ali znam osobu koja nosi tu protezu godinama, i nosice jos neko vrijeme. Ima preko 30, zavrsila fakultet, profesionalna, sposobna. Ta proteza je postala dio nje. Ne znam kome bi smetala. A kao da bi neko i nosio protezu da nije iscrpio druge opcije (a da su sa aspekta zdravlja pozeljne, ne sad da neko vadi zdrave zube i stavlja porculanere jer su ti ljepsi i ne bi nosio protezu).
Ako slomimo nogu ne bi valjda trebali nositi stake, jer ne izgledaju lijepo.

Sljokice, helanke...ma sve...ako je covjeku udobno u tome, bas me briga ima li viska godina ili kila.
Naravno da na zgodnima sve ljepse izgleda. :)
Ali sta fali i sarenilu i zivosti, otkacenosti?

Na jednom radnom mjestu upoznala sam divnu bakicu, koja je hodajuce sarenilo. Ima preko 70 godina. Nosi sljokice, nosi svasta nesto. I prosto ju je divno vidjeti. Puna je zivota, pozitivno sasava.
Odusevila me svojom energijom.
A bila je depresivna, izgubila muza, izgubila jedinu cerku. I trgla se, prigrlila zivot i danas zraci optimizmom i krsi valjda sva gore nabrojana pravila, a ipak, kad je vidite izmami vam osmijeh na lice.

Ako treba da biram, radije biram nju kao uzor, nego zene mnogo mladje od nje, koje su davno digle ruke od zivota i cekaju da umru. Pri tom pazeci da nose samo crno ili teget plavo, jer se to pristoji u njihovim godinama, majice sa rukavima najkrace do lakta, jer ne daj Boze da se vidi objeseni misic i slicno.
Kao da to nije sasvim prirodno i ocekivano u nekim godinama. Mane ne treba isticati, naravno, ali ne trebaju biti ni jedino na sta covjek misli kad ode u kupovinu.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.007
Nisam ni ja ni za šta strogo određeno, ali ono što na nekom deluje kao otkačeno, blesavo i pozitivno, na nekom drugom može izgledati glupo, neukusno i nepristojno. To već ima veze sa nečim što se na prvi pogled ne vidi.
Ja znam da ću i u 80-im (ako ih doživim), nositi farmerke i "starke" onda kad mi to odgovara, jer to nekako ide uz mene. Ali ću po potrebi nositi i one krajnje "ozbiljne" stvari.
Ništa ne treba prihvatati doslovno, treba biti umeren i u svemu naći neku meru. To je jedini princip.
 
Natrag
Top