Šta muškarci nikada neće razumeti

Član
Učlanjen(a)
16.05.2009
Poruka
669
“E, da mi je provaliti ženski mozak sve bi mi u životu bilo lakše!”, jedna je od rečenica koju većina muškaraca često izgovori u krugu dobrih prijatelja. Poznato je da žene više pričaju, ali da, pri tom, manje otkrivaju. Postoje stvari koje nikad ne bi rekle, a koje bi muškarcima rešile mnoge dileme. Većina žena sigurna je u to da češće govori istinu od muškaraca, što je jedna od najvećih zabluda. Jer, ono što one kriju od partnera, muškarci bez problema ispričaju da bi se pohvalili ili ispali duhoviti u društvu.
Pojedine ženske tajne nije loše saznati. Ako muškarci nešto iz njih shvate, biće im mnogo lakše da usreće svoju partnerku, kao i da je “provale” u nekim situacijama. Postoje ženske tajne koje su univerzalne, skoro da ne postoji žena koja ih nema. Ako želite da olakšate sebi i odgovorite na mnoga pitanja koja su vas mučila pažljivo ih pročitajte.
Kriju račune
-Ženama je šoping antistres terapija. Ako do sada niste shvatili, treba da znate da je sve što kupe, bar za 20 do 30 odsto skuplje od cene koju su vam rekle. Pri tom su veoma sposobne da prikriju koliku svotu novca su zaista potrošile, a jedan od trikova kojim se najviše žena služi je da pola iznosa plate karticom, a pola kešom. Izgovor za ovakovo ponašanje uglavnom im je da izbegnu svađu i raspravu sa partnerom, ohrabrene onom narodnom “Što ne znaš, ne može da ti škodi”.
I žene se plaše braka
Treba da znate da žene maštaju o princu na belom konju, velikom venčanju i večnoj ljubavi, ali samo dok ne dođe vreme za brak. Mnoga istraživanja su pokazala da je sve više žena koje posle 25. godine shvataju da od sanjarenja iz tinejdžerskih dana nemaju ništa. Upravo zbog toga kada im se spomene udaja naježe se od obaveza, ograničavanja slobode i svega drugog što ide uz brak. Ali one, ipak, za razliku od muškaraca, kada obave svečani čin više ne razmišljaju o tome kako da nastave da se bore za svoju slobodu i češće menjaju navike ne bi li zajednički život učinile idealnim.
Ipak, traže prave muškarce
Iako su senzualnije, žene uvek teže da pored sebe imaju "prave" muškarce. Koliko god se s jedne strane bore da budu samostalne i ravnopravne, s druge strane im je veoma bitno da muškarac za nijansu, ipak, bude dominantniji. A to znači da ćete u njenim očima sigurno pasti ako joj dozvolite da zameni gumu na kolima zato što vi ne znate, ili još gore da popravi kola, zameni sijalicu, ubije bubu ili pored vas nosi kofer... Iako su poznate po tome da su bolje u organizaciji izlazaka to ne znači da vi ne treba da budete inicijator bar trećine dobrih provoda. Ne zaboravite da bez obzira na to koliko žena misli da je ravnopravna sa vama, sigurno će joj se dopasti osećaj da je neko štiti, brine o njoj i pokaže zube svakom ko pokuša da joj naudi.
I bivši su bili dobri, ali pssst...
Ne postoji žena koja svog pratnera ne pohvali u krevetu, jer zna da to prija muškom egu, da im tako podiže samopouzdanje i da će se zbog tih nekoliko slatkih reči osećati kao najbolji ljubavnici svih vremena, jer gotovo da ne postoji muškarac koji ne pati od "sindroma Kazanove". Međutim to ne znači da su oni pre bili loši, ma... bili su možda i bolji! Razlika je samo u tome što ona o tome ne priča, jer joj to u novoj vezi više nije bitno.
Prija im umerena ljubomora
-Žene su poznate po tome što vole da testiraju muškarce. Jedan od najčešćih testova je ispit ljubomore. Kada partner primeti sitnice poput bezopasnog flerta svoje drage sa drugim muškarcem, ili tipove koji je odmeravaju i okreću se za njom i kada joj jasno stavi do znanja da mu nije drago, može samo očekivati zadovoljstvo na njenom licu. To je, po ženskom mišljenju, prvi znak da partner nije ravnodušan i da mu je stalo. Ipak, bilo kakva scena zbog takvih sitnica za nju je već previše.
Drugarice znaju sve
I mnogo više nego što možete da zamislite. Svaka će drugarici ispričati poslednju svađu do detalja, ogovarati njegove roditelje, brata, sestru, otvoreno pričati o njegovoj neodgovornosti prema obavezama u kući i deci, o fudbalu koji zaokuplja gotovo svaki njegov slobodni trenutak, problemima na poslu, kao i to da im je plakao na ramenu posle jedne od svađa... Sve ono što muškarci obično kriju, žene ispričaju, a čime sa ONI hvale, ONE, uglavnom, prećute.
Cene sve što muškarac uradi u kući
Sada se mnogi muškarci pitaju: “Pa zašto nas onda nikad ne pohvale?”. Zbog toga što uradite mnogo više stvari koje ih izluđuju. Dosta muškaraca priznalo je da manje učestvuju u kućnim poslovima zato što ih žene za sve što urade kritikuju kako to ne treba tako, nego onako kako su one navikle. Ali, bez obzira na to, žene uvek primete i vole kada partner nešto uradi u kući. I kada ih ne pohvale, to čine pred svojim roditeljima i prijateljima.
Žene žude za prvim zaljubljivanjem
Iako svog izabranika vole svim srcem, žene često pate za početnom strašću, zato što znaju da se ona više neće ponoviti sa istim muškarcem. Po mnogim istraživanjima žene su nežnije, emotivnije i vernije od muškaraca, i zato nisu sklone analiziranju i kajanju kada jednom izaberu doživotnog partnera. Ipak, svakoj od njih teško pada činjenica da se više nikad neće zaljubiti. Koliko god da je njihova ljubav jaka i stabilna, početna strast im uvek nedostaje. Iako im to teško pada, one retko pokleknu pred nekim izazovom i uspevaju da se nose sa tim ceo život.

SVE ŠTO MISLE, A NE GOVORE

A kako to zvuči kada bi ono što im je u glavi govorile naglas:
o Nikad ti neću reći sa koliko muškaraca sam spavala, bez obzira na to koliko ti se čini da sam iskrena. Čak i ako sam rekla da sam spavala sa pet muškarca, tačan broj je verovatno bliži osmici.
o Iako sam uspšena žena, nezavisna i jaka, želim da preuzmeš inicijativu u krevetu, da me poneseš u naručju u krevet i uzmeš bez pitanja.
o Kada sam raspoložena za svađu, znači da se osećam usamljeno. Jedino što mi treba je malo pažnje i nećeš mi pomoći sa tim što mi stalno ponavljaš da se smirim.
o Tvoja ljubomora godi mom egu, i ako primetiš da flertujem sa konobarom, prodavcem ili nekim muškarcem na zabavi, to znači da flertujem sa tobom preko njih.
o Iako ti delujem ravnodušno, rasplakao si me više puta... Ne možeš ni da zamisliš koliko mi je bilo teško kada si...

IGRA “GLUVIH TELEFONA”

Komunikacija između muškarca i žene često podseća na igru “gluvih telefona”. Nije to ništa čudno, jer njihovi mozgovi, jednostavno, drugačije funkcionišu. Žene su poznate po tome da vole da verbalizuju svoje emocije, a muškarci tome nisu skloni, tako da poruke koje im žene šalju često za njih ostaju misterija.
o Žene pričaju zato što ne podnose tišinu. I uvek više cene onoga ko voli da ih sluša.
o Za razliku od muškaraca, koji moraju imati jasnu svrhu komunikacije i problem, žene uživaju samo u komunikaciji.
o Detaljnije su u svemu, pa i u razgovoru. Zato su sklonije tome da postave milion potpitanja, što ne znači da žele da zabadaju nos tamo gde im nije mesto, već da pokrenu razgovor i zato ih najviše nervira kada im partneri daju kratke odgovore poput onih “ne znam”, “dobro”, “ništa”...
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poruka
436
Hvala ti puno legendo na ovom chlanku, pronashao sam se/ kao i cura moja na dosta dela :D

Pozdrav!
 
Član
Učlanjen(a)
16.05.2009
Poruka
669
Pa to je i bilo poenta...kao mali prirucnik za Vas muskarce....
Bice i nastavka smile3
Veliki pozdrav za Vas
 
Član
Učlanjen(a)
11.07.2009
Poruka
1
Unapred se izvinjavam sto sam procitao ovaj sjajan post i sto sam kao musko usao tamo gde je pisalo da je muskarcima ulaz zabranjen... Zao mi je samo sto sam do ovih saznanja dosao suvise kasno da bih bilo sta mogao promeniti. Ipak, hvala jer bar necu umreti u neznanju.
O, kako je kasno za sve...
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Tacno je sve...od reci do reci..ovaj prirucnik bi trebalo svaki muskarac da ima pri ruci...za svaki slucaj..uvek moze zatrebati..:)
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Sve je potpuno tacno..Trebalo bi vise muskaraca da procita ovaj clanak da bi upoznali zene bolje...yes3
 
Natrag
Top