Sta mislite o dugim vezama?

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Nema veze koliko vremena ste zajedno,sve dok to vama odgovara! yes3

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.027
Mislim da je dvanaest godina ipak previše za klasičnu vezu.
Ako traje toliko, trebalo bi da znači da je dobra.
Ako je već dobra, zašto nije prerasla u nešto više?
Ne mislim nužno na brak, ali zašto da ostane na nivou klasične veze, možete da živite zajedno.
Imala sam u životu jednu dugu vezu tog tipa. Trajala je četiri godine, i kad je on već mislio da je "gotovo", da je samo pitanje dana kad ćemo se venčati i kada ću preći kod njega, ja sam je prekinula, jer sam se u njoj jednostavno "gušila".
Ovo što sada imam je nešto sasvim drugo. Bili smo u vezi godinu dana, a onda su se izdešavale neke ružne stvari, teška bolest, koja nas je ojačala i zajednički život se nametnuo sam od sebe. Živimo zajedno već šest godina, i imamo sasvim skladan odnos.
Znam mnogo parova koji su proveli po desetak godina zajedno, a onda shvatili da ih još samo navika veže. A sećam se i te svoje prve duge veze i koliko mi je bilo teško da je prekinem. A onda sam se jednog dana zamislila i rekla samoj sebi: "Zašto se plašiš nečega, čega se više i ne sećaš kako izgleda". Plašila sam se samoće, usamljenosti, toga što ću ostati bez mnogih tada zajedničkih prijatelja... A kad sam konačno našla snage i prekinula, osetila sam se kao da ponovo imam onoliko godina koliko sam imala pre te veze, jednostavno, kao četiri godine mlađa i opet na početku.
I Bogu hvala što sam uspela da uradim to tada, jer mi je život krenuo nekim sasvim drukčijim, lepšim tokom.
Da se razumemo, ne kudim nikoga, ne mislim da je veza od 12 godina obavezno loša, ali ne vidim razlog da i dalje bude na nivou klasične veze.
Dvanaest godina je veliki period i za brak, a tek vezu...
Ali, verovatno da vam oboma to odgovara, iz bilo kojih razloga, pa je onda u redu. :)

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
968
u vezi sam dve ipo godine u pocetku je bilo lepo sada vise ne ... kao da je neki fluid prestao ... :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poruka
81
ja sam u vezi koja traje skoro 12 godina.za ovo vreme koje sam u vezi niti sam varao devojku ni ona mene.sta mislite o ovakvom vidu veze!

e moja sestra bila 14 god u vezi, i pre dve dog se posvađali, i kao da nikad nisu ni bili zajedno... ja joj kažem da joj prošla mladost bezveze... ja msm da ne treba preterivati ;))) (ništa lično samo iznosim mišljenje), i, da, nervira me kad se deca od 14-15 godina uvuku u vezu, pa se vucaraju 3-4 god i onda ništa....msm, to ne treba tako :p

Član
Učlanjen(a)
29.05.2010
Poruka
466
Meni je to bezveze....Moja nerođena sestra je bila sam momkom 6 godina(od svoje 17 do 23) i raskinuli su prije 2 godine jer ju je on prevario.Svoje najbolje godine je potrošila na njega,i šta sada ima od toga?

Po meni,duge veze vremenom pređu u raskid-pomirenje(ima izuzetaka) i pretvore se u neku naviku...Znam ljude koji su zajedno u vezi po 7-8 godina i nekako ispari ljubav...:dntknw:

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
u vezi sam dve ipo godine u pocetku je bilo lepo sada vise ne ... kao da je neki fluid prestao ... :dntknw:

Pa znaci sad si single :p

Pa moje misljenje je da treba da se menja dok je mlad/a. Al ako vec nadjes nekog ko ti odgovara,pa sta onda da menjas ako ti ovaj odgovara... moguce da gresim,al tako ja razmisljam :)

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
167
Svi pričate kako, mladi treba da menju partnera/ku. Pošto su mladi mogu i da preteraju, svakog vikenda drugi/a to nije lepo niti je dobro. Milsim da u proseku (što se tiče takve vrste "menjaže" ) kod tih mladih treba veza da traje mesec-dva. No, sve su to nepisana pravila i dužina veze zavisi samo od dvoje u vezi. Npr. moja prijateljica, koja je već 2 godine u srećnom braku, je u 7-om razredu osnovne škole upoznala tipa (sadanješ muža). Od tada do sada nisu raskidali (tipa nismo zajedno 2,3 nedelje, meseca, pa ajd jovo nanovo), svađali se jesu iha, haj, ali koliko znamo on nju nije prevario, za nju znam da ga nije prevarila.;)

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
skoro svaku dugu vezu koju sam poznavao-zavrsila se neuspehom...ovde ne mislim na bracnu zajednicu,vec na vezu izmedju momka i devojke koja je trajala duze od godinu dana...
Vise uspeha u braku su imale krace veze...da li je kod ovih duzih veza doslo do nekog "zasicenja" , "navike" ili cega vec...uglavnom nisu se zavrsile hepiendom.

Onda nisi poznavao mnogo takvih veza. Ja sam u vezi pa zaboravio sam i od kada i to jos ona nije u Srbiji

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Ja sam u vezi 2 godine...srecna sam...vjerili smo se i planiramo da zivimo zajedno...
U svakoj vezi naidje onaj period...kada se zamislis:"A sta ce mi to..."ali to ne mora nuzno da znaci da je ta veza osudjena na propast...prosto se covjek pomisli:"Da li je stvarno "sudjeno"(iako ne vjerujem u sudbinu al' eto da tako kazem:dntknw:)da mi ostarimo zajedno i da li cemo biti srecni...jer ja sam okruzena nekim propalim vezama,brakovima pa i sama pomislim da sam jedna od nesrecnih...Ali ne dam da me te misli smore,jer ja sam srecna i ako se desi da propadne ja necu zaliti sigurno,reci cu:"Bilo mi je lijepo dok je trajalo i taj covjek je zasluzio te moje godine koje sam mu dala..."Da nije zasluzio sigurno ih ne bi dobio i na kraju krajeva nisam samo pruzala ja sam i dobijala...
Vazno je da te neko zna usreciti i da ti istom mjerom to mozes uzvratiti.:girl_in_love:

Natrag