Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Dali je tacno da kada preuzimas nesto sa interneta,a pise da je Free,ili nepise nista,moze kasnije preko telefonskog racuna da ti stigne za naplatu?! Neko kaze da SVE sto se kupuje,prvo trazi da se plati pa onda preuzmes to sto hoces,drugi kazu da ima "laznjaka",kao besplatno a posle astronomski racun!!!Sta je tu istina?

Član
Učlanjen(a)
19.06.2009
Poruka
405
vecina traži prvo uplatu pa preuzimanje a ovo jos nisam cuo možda ima možda nema nezz

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
Meni to ne moze da se desi,jer sam preko kablovskog,i nemam nikakve veze sa telefonom :D

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
ako je free onda je free,racun ti dolazi kao za svaki download. kad nesto kupujes sa interneta placas karticom( visa,ameriken,maestro i sl.) i kad stigne uplata dobijas ili seriale,drajvere(linkovane) , pasvorde i logine mejlom,prvo ti dodje izvjestaj da si uplatio i zatim jedno od ovog sto sam naveo,stim da ti refundiraju novac ako nesto nije u redu. kod e-bay-a poslije uplate cekas od 7 do 14 dana na dostavu s tim , da ako zakasni iili nedodje obavjestavas prodavca o tome i on ti vraca novac ili ti salje novi proizvod koji si kupio. govorim o ozbiljnim sajtovima ili rapidu.megauploadu i sl , jer se oni mogu suociti sa ozbiljnim tuzbama za nemar ili kradju itd. a na ovo jos nisam naletio da je besplatno a da ti poslije nabiju nacun.

Član
Učlanjen(a)
03.09.2009
Poruka
103
Bilo je prije ,na dial-up .Da te posalje na neku stranicu ,a u pozadini ti otvori telefonska llinija prema toj zemlji i da pasujes visok racun.ALi posto je sada maltene svaki internet (osim dial-up) odvojen od telefona ,nevidim nikakav nacin da ti naplate to.
Imam ADSL i skido sam masu stvari i nikad nisam naiso na takvo nesto:dance2:

Član
Učlanjen(a)
01.09.2009
Poruka
482
Uz malu dopunu,da treba voditi računa i razlikovati klasičan freeware/pd softver i vaćarenja tipa free (..."to try"," to download"," to n-day testing") i sl.Naravno,potonji te ne mogu naterati da im platiš bilo šta,ali - zašto sopstvenu registry bazu "prljati" trial verzijama sa kojima možeš (,a i ne moraš) imati problema pri deinstalaciji.
Naravoučenije - skoncentrisati se i (kod nepoznate sitnurije) pažljivo iščitati propratni tekst pre bilo kakvog skidanja/instaliranja.

Natrag