"Srpski" Juve na PSŽ, Tadić bez sreće, "pakao" u grupi C

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637

"Srpski" Juve na PSŽ, Tadić bez sreće, "pakao" u grupi C​


U Istanbulu, gradu domaćinu finala Lige šampiona za 2023. godinu, održan je žreb za grupnu fazu nove sezone u elitnom takmičenju.



1249751367630790789097d881296937_w640.jpg




Najveću pažnju privlači grupa C, gde su kuglice odlučile da smeste Bajern Minhen, Barselonu i Inter, dok bi Viktorija Plzenj tu trebalo da ima sporednu ulogu.

Za srpske ljubitelje fudbala svakako se ističe grupa H u kojoj će Juventus sa Dušanom Tadićem i Filipom Kostićem za rivala imati Pari Sen Žermen, ali i Benfiku i Makabi Haifu, koja je eliminisala Crvenu zvezdu.



Ni kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić nije prošao sjajno, jer je njegov Ajaks kao nosilac iz prvog šešira za protivnike dobio Liverpul, Napoli i Rendžers.

Jedini predstavnik iz našeg regiona, Dinamo Zagreb, nije loše prošao jer je izvukao Milan, Čelsi i Salcburg, sa kojim će se boriti da prezimi u Evropi.

Aktuelni šampion Evrope Real Madrid je imao nešto više sreće nego inače, pa će za rivale imati Lajpcig, Šahtjor i Seltik.

Najujednačeniju grupu čije osvajač Lige Evrope Ajntraht Frankfurt, potom Totenhem, Sporting i Olimpik Marselj.




Fudbaler Real Madrida Karim Benzema proglašen je u Istanbulu za najboljeg igrača Evrope u sezoni 2021/22. Francuski napadač je prošle sezone bio najbolji strelac Lige šampiona sa 15 golova.

Nagrada za najboljeg trenera u muškoj konkurenciji pripala je šefu stručnog štaba Real Madrida Karlu Ančelotiju.Italijan je prošle sezone postao rekorder Lige šampiona sa četiri osvojene titule kao trener.

Najbolja fudbalerka Evrope u prethodnoj sezoni je 28-godišnja igračica Barselone Aleksija Puteljas. Ona je sa katalonskim klubom igrala finale Lige šampiona, u kojem su poražene od Liona sa 3:1.

Za najboljeg trenera u ženskom fudbalu proglašena je selektorka Engleske Sarina Vigman. HolanĐanka je vodila tu reprezentaciju do titule prvaka Evrope na nedavno završenom prvenstvu starog kontinenta.




Grupa A: Ajaks, Liverpul, Napoli, Rendžers
Grupa B: Porto, Atletiko Madrid, Bajer Leverkuzen, Klub Briž
Grupa C: Bajern Minhen, Barselona, Inter, Viktorija Plzenj
Grupa D: Ajntraht, Totenhem, Sporting, Olimpik Marselj
Grupa E: Milan, Čelsi, Salcburg, Dinamo Zagreb
Grupa F: Real Madrid, Lajpcig, Šahtjor, Seltik
Grupa G: Mančester siti, Sevilja, Borusija Dortmund, Kopenhagen
Grupa H: PSŽ, Juventus, Benfika, Makabi Haifa





Izvor B92
 
Natrag
Top