Sremska Mitrovica: Dečaka spržila struja

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Sremska Mitrovica: Dečaka spržila struja





Izvor: Novosti




Nikola Jovanović (11) iz sela Jarak, povređen u utorak dok se igrao na obali Save. Dete ušlo u trafo bivše crpne stanice i zadobilo opekotine opasne po život



Mesto gde je Nikola nastradao i povređeni dečak


SREMSKA MITROVICA - Jedanaestogodišnji Nikola Jovanović, iz sela Jarak, kod Sremske Mitrovice, koji je u utorak po podne doživeo strujni udar, zadobio je povrede opasne po život i u veoma teškom je stanju. Mališan je smešten u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj u Beogradu, sa opekotinama po desnoj ruci, nozi i ramenu.

Načelnik odeljenja za plastičnu hirurgiju, dr Dragan Zamaklar, kaže za „Novosti“ da je dečakov život i dalje ugrožen.

- Povrede su veoma teške i predstoji nam duga operacija - objašnjava lekar. - Po svemu sudeći, moraćemo da mu odstranimo veći deo desne noge i ruke, jer su opekotine veoma ozbiljne.

Dečak je nastradao dok se igrao sa svojim drugom kod bivše crpne stanice za prepumpavanje vode na Savi, kada je ušao u polomljeni prostor trafo-stanice. U trenutku nesreće, sa Nikolom je bio njegov komšija i školski drug Bane Jovanović, koji je, kada je video da je Nikolu udarila struja, izvukao dečaka na ledinu pored Save i uspaničeno počeo da doziva u pomoć. Komšije su odmah pritrčale.

- Deca se često igraju kod crpne stanice. Tamo je iščupana uklopna kutija, skinut sat, osigurači su ostali otvoreni i najverovatnije da je Nikola slučajno dotakao neki od osigurača i nastradao - pretpostavlja Saša Jovanović, najstariji Nikolin brat.

Dečak je u teškim bolovima prevezen do sremskomitrovačke bolnice i, posle zbrinjavanja, prevezen u Beograd.

Na mestu nesreće u sredu smo zatekli i Simeona Minčića, koji stanuje preko puta crpne stanice, koji nam kaže da je vlasnik crpne stanice iz Batajnice i da je on nekoliko puta menjao katance na objektu, posebno u delu gde stoje električna postrojenja, ali da to neko uvek obije i stvori uslove da deca budu izložena opasnosti.

Inače, crpna stanica je bila ograđena i zatvorena sve dok rumska „Agroruma“ nije prodata na licitaciji. Posle toga, ceo sistem snabdevanja vodom je poremećen i danas predstavlja ozbiljnu opasnost po građane.


STRAHOVAO SAM DA NEKO NE NASTRADA

- PORED crpne stanice je moja parcela, na kojoj se deca loptaju, a kako stanica nije ograđena, ona predstavlja veliku opasnost, jer se mališani penju na stanicu, ulaze u deo gde su elektropostrojenja i strahovao sam da neko ne nastrada. Nažalost, i to se desilo...
- kaže Minčić.
 
Natrag
Top