Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kad sam video ovo "srbski" nisam imao snage dalje da čitam. Da ne pominjem to što se svaka stvar stavlja u religiozni kontekst.
Због чега молићу? Да није због Неписмености? Можда? О да толико је писмености данас и сви смо ми модератори..Ово и јесте профил, Религија тако да мора и бити везано за њу, ако хоћете на граматику и језички форум изволите малко више су постови са тим темама!!
А ваше С Р П С К И , уопште не иде у овај контекст!! Ми причамо о изворном језику пре модификација и осталих граматичких промена!!
И Србски је на свом месту, јеси ти срПин или Србин? Осим што си наравно много писменији од нас неуких и неупућених у то да постоји Једначење сугласника по звучности?
E, sad - što je Vuk Karadžić bio masončina koja je iz Glagoljice izvukla srž - a to je Božija slovna poruka (o kojoj mogu i reći nešto - otom potom -ako nekog zanima) - i koji je uveo pravilo kom se naša jezička tradicija iz korena
SRB ~ pretvara u SRP
Da ne bi bili off-topic, odgovor sam napisao na topic-u "Religija- rasprave i nedoumice"Mene npr. zanima - otkud ona davidova zvezda - pod br. 19, koja je njena numerička vrednost i koje joj je značenje - s' obzirom da se može kao simbol naći još u egipatskim piramidama a u kontekstu sa njihovim bogom RA - kog pak Pravoslavni poistovećuju sa palim Luciferom?
I da - ne znam tek - cenim da narod možda nije u baš rasprostranjenom broju bio pismen - pa čak ni u ta prastara vremena.
Stoga verujem da je sam jezik - koji ima najdalekosežnije pamćenje - čuvar istine i istorije.
I ono - sa kolena na koleno prenošeno u vidu narodnog predanja.
Da ne bi bili off-topic, odgovor sam napisao na topic-u "Religija- rasprave i nedoumice"Mene npr. zanima - otkud ona davidova zvezda - pod br. 19, koja je njena numerička vrednost i koje joj je značenje - s' obzirom da se može kao simbol naći još u egipatskim piramidama a u kontekstu sa njihovim bogom RA - kog pak Pravoslavni poistovećuju sa palim Luciferom?
I da - ne znam tek - cenim da narod možda nije u baš rasprostranjenom broju bio pismen - pa čak ni u ta prastara vremena.
Stoga verujem da je sam jezik - koji ima najdalekosežnije pamćenje - čuvar istine i istorije.
I ono - sa kolena na koleno prenošeno u vidu narodnog predanja.
Ja se iskreno izvinjavam sto upadam u vasu strucnu lingvisticku raspravu.Iz neke morbidne znatiželje nastaviću još malo da pišem na temi.
Da, upravo zbog nepismenosti. Ali ne zbog one slučajne i iz neznanja, nego zbog namerne nepismenosti. Ne razumem ako već kažete Srbski, dakle velikim početnim slovom i sa b umesto p (2 greške), zašto onda ne kažete babski, robski itd. A ovo ti je posebno dobro: "Ми причамо о изворном језику пре модификација и осталих граматичких промена!!". Pa dobro, o kom vremenu pričamo? O modifikacijama koje je Vuk napravio? Kojim se jezikom pričalo pre i kakvo bi bilo pismo da ga Vuk nije modifikovao? Pitam naravno retorički, odgovor je jasan. Budi dosledan i drži se pisma i gramatike pre modifikacije, nemoj samo da to primenjuješ na reč Srbski.
I naravno da sam Srbin, ali moj jezik je srpski, nije Srbski.
Da ponovim pitanje: A zašto onda koristiš i poštuješ druga pravila koja su potekla od te "masončine"?
Možda bi tetovaža bolje pristala...po mogućnosti da zahvati celo telo....ukusi su različiti..jer tetovažu ne možeš da skineš...ne odvajaš se od nje....:yea:ZA VAŠU BOLEST NEMA LEKA