Srbija zainteresovana za Luku Bar

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Srbija zainteresovana za Luku Bar
27.08.2009. 05:00

Privreda Srbije je veoma zainteresovana za kupovinu Luke Bar, odnosno učestvovanje na tenderu za privatizaciju, izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

- Srpska privreda bez Luke Bar nema izlaz na more, i to je prirodan put. Očekujem da ćemo, kao najbolji kandidati, taj posao i dobiti - najavio je Mrkonjić, dodajući da bi želeo da „Železnice Srbije” „kupe teretni saobraćaj na pruzi kroz Crnu Goru”.
Prema najavama, danas će predstavnici Srbije i Crne Gore potpisati sporazum o prevozu putnika i stvari u međunarodnom drumskom saobraćaju, a vodiće i preliminarne razgovore o zajedničkom učešću dveju vlada u izgradnji autoputa Bar-Beograd.
Mrkonjić je najavio da će sa crnogorskim ministrom saobraćaja Andrijom Lomparom razgovarati o zajedničkom nastupu kod britanskih i američkih banaka i, kako je kazao, pre svega turskih građevinskih preduzeća, za realizaciju autoputa od Bara do Boljara, odnosno od Boljara do Čačka, ili preko Ivanjice do Kraljeva.
„To je projekat koji ćemo raditi zajednički i za koji su zainteresovane mnoge velike svetske kompanije”, kazao je Mrkonjić.

Izvor: Blic
 
Natrag
Top