Srbija se plasirala u finale Pesme Evrovizije

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Srbija se plasirala u finale Pesme Evrovizije
Sa druge polufinalne večeri 61. Pesme Evrovizije u Stokholmu, u finale se plasiralo deset zemalja, među kojima je i Srbija.

B92Izvor:

Foto: AP Photo/Martin Meissner
U drugom polufinalu Eurosonga predstavilo se 18 zemalja, od kojih su se u finale plasirato deset. Među njima se našla i Sanja Vučić, predstavnica Srbije.

Sanja Vučić oduševila je publiku u "Gloub areni" moćnim vokalom i svedenim nastupom. Sanja je demonstrirala sigurnost dok je izvodila pesmu "Goodbye", a nakon nastupa dobila je gromoglasan aplauz.


Foto: AP Photo/Martin Meissner
U finale su se plasirale: Letonija, Gruzija, Bugarska, Australija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litvanija i Belgija.


Foto: AP Photo/Martin Meissner
Finalno veče Pesme Evrovizije će se održati u subotu 14. maja u 21h.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Srpska pesma ima mnogo snažniju poruku, a Evropa je to prepoznala: Da li ste primetili ovaj detalj?
Pesma "Goodbye“ u izvođenju mlade Sanje Vučić koja je juče prošla u finale Evrosonga ima snažniju poruku nego što su mnogi mislili.

Izvor: B92
4842645785735928e207b6286451931_w640.jpg

foto: youtube/screenshot
Sigurno ste tokom sinoćnjeg nastupa primetili da se na LED ekranima iza pevačice smenjuju ženska lica. U skladu sa porukom pesme koju je napisala Ivana Peters i koja se bavi temom borbe protiv nasilja nad ženama srpska delegacija je posle prve probe odlučila da dođe do izvesnih promena.

“Nakon prve probe, odlučili smo da u prvom delu pesme upotpunimo LED ekrane licima žena, kako bi poruka koju šaljemo bila još snažnija. Takođe, promenili smo uglove snimanja određenih kamera. Pored toga, prateći vokali i Sanja imaće drugačiju šminku i frizuru, kako bi slika bila usavršena“, izjavio je šef delegacije Srbije Dragan Ilić za „Eurovision.tv“.

Promene su očigledno urodile plodom, a besprekoran nastup Sanje Vučić odveo je Srbiju direktno u finale.

“Moramo da se borimo da zaustavimo nasilje nad ženama, da o tome glasno govorimo. Sigurna sam da će ljudi razumeti našu poruku i da će ih ona pokrenuti“, rekla je Sanja pre nekoliko dana.

 
Natrag
Top