Srbija posle velike borbe do pobede nad Litvanijom!

UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
Srbija posle velike borbe do pobede nad Litvanijom!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju 72:68, u drugom pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo.
Izvor: B92




Pedja Milosavljevic / STARSPORT


Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izabranici Aleksandra Đorđevića, u do sada najtežem meču na pripremama, odigrali su dobru utakmicu pred punom "Štark" arenom.

Na ovom susretu, prvi put posle tri godine, nastupao je najbolje centar na svetu Nikola Jokić, kojeg je pored terena gledao trener Denvera Majk Meloun, kao i generalni menadžer i legenda litvanske košarke Arturas Karnišovas.


Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bogdan Bogdanović sa 16 poena, Nemanja Bjelica je imao 15, a Nikola Jokić 13 poena. Kod Litvanca Grigonis je postigao 18, a Kuzminskas 13 poena.

Srbiju za tri dana očekuje meč protiv Litvanije u Kaunasu. Posle toga "Orlovi" putuju na Akropolis kup u Grčku, na kojem će igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Potom sledi put u Kinu (20. avgust) gde će reprezentativci imati poslednji tri provere – protiv Italije, Francuske i Novog Zelanda.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija igra u grupi sa reprentacijama Italije, Filipina i Angole.

Naši košarkaši loše su ušli u utakmicu i Litvanija je to znala kako da iskoristi. Marius Grigonis bio je veoma raspoložen, postigao je osam poena za nekoliko minuta i Litvanci su otišli na +12 (6:18).

Do kraja četvrtine "Orlovi" su uspeli da smanje na jednocifren zaostatak – 13:24.

Peđa Milosavljevic / STARSPORT


Peđa Milosavljevic / STARSPORT

Tokom druge četvrtine Jokić je ušao u ritam, Bjelica je takođe imao nekoliko dobrih poteza i naša selekcija brzo je došla do egala. Ipak, na poluvreme odlazimo sa zaostatkom od šest poena – 34:40.

U trećoj deonici Bogdan Bogdanović pronašao je dobar ritam i sa osam poena zaredom približio je našu selekciju gostima. Litvanija je uspevala da održi prednost, ali je ona bila minimalna.

Pred poslednjih deset minuta ušlo se s rezultatom 56:59. Tokom četvrte četvrte gledali smo rovovsku borbu, a Nikola Jokić bio je onaj okidač, koji je odveo "Orlove" do pobede.

Centar Denvera odigrao je sjajno u poslednjoj deonici, a meč je na kraju završio s 13 poena. Srbija je otpor Litvanije slomila u poslednja dva minuta, kada su prvo Jokić, a potom i Bjelica snažno zakucali.

U poslednjem minutu Litvanija nije birala dobra rešenja u napadu i naša selekcija došla je do važne pobede za samopouzdanje.
 
Natrag
Top