Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Prosinečki: Odigrali smo super kvalitetno drugo poluvreme
Prosinečki: Odigrali smo super kvalitetno drugo poluvreme
Agencije |
Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je posle pobede nad Slobodom da je njegov tim odigrao odlično u drugom poluvremenu, dok je strateg Užičana Ljubiša Stamenković ocenio da nije trijumfovala bolja ekipa.
Crvena zvezda je na svom terenu savladala Slobodu sa 1:0, u 25. kolu Superlige Srbije.
"Mislim da je Crvena zvezda igrala iz dva dela. Prvo poluvreme je bilo ispod našeg nivoa, ali je drugo možda i najbolje u poslednje vreme. Napadali smo i stvarali šanse, videla se velika želja kod mojih igrača. Odigrali smo super kvalitetno", rekao je Prosinečki posle meča na stadionu Crvene zvezde.
Stamenković je kazao da je Sloboda prvih 60 minuta meča imala potpunu kontrolu utakmice.
"Mislim da večeras nije pobedila bolja ekipa, pošto smo 60 minuta imali potpunu kontrolu i stvorili nekoliko odličnih šansi. Visok ritam nas je, međutim, potrošio, a bilo je i malo sebičnosti kod mojih igrača u nekim situacijama", rekao je Stamenković.
"Šta da se radi, na kraju je Zvezda iskoristila naš pad koncentracije i postigla gol. Večeras je falio samo šlag na torti, a to je pobeda Slobode, ali čestitam Crvenoj zvezdi", dodao je on.
Trener fudbalera Partizana Avram Grant izjavio je danas da je srećan zbog pobede u Smederevu, ali je priznao da je vrlo lako domaćin mogao da reši meč u svoju korist.
"Veoma sam srećan zbog ove pobede, posebno što smo do nje došli u završnici meča. Prijatno sam iznenađen igrom Smedereva koji je imao svoje svetle trenutke i da je njihov igrač umesto prečke pogodio našu mrežu, možda bi utakmica dobila i drugačiji tok", kazao je Grant novinarima u Smederevu.
Crno-beli su do nove prvenstvene pobede došli golovima Saše Ilića u 86. i Davida Mange u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.
"Nesmotrenom intervencijom, pored osmorice naših fudbalera, primili smo prvi gol koji je praktično i odlučio utakmicu. Veoma dobro smo taktički odigrali prvo poluvreme, isto tako i nastavak susreta", naveo je trener Smedereva Dragan Đorđević.
Do kraja takmičenja u Superligi ostalo je još pet kola, a Partizan ima 10 bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde.
Trener OFK Beograda Branko Babić rekao je posle pobede nad Borcem sa 2:0 da želi da protivnička ekipa izbori opstanak u Superligi Srbije.
"Jako mi je žao što je Borac na rubu ponora. Ja izuzetno volim i poštujem ovaj klub duge tradicije. Došli smo u Čačak da igramo fudbal i sigurno nam je posao olakšao imperativ domaćih fudbalera, kojima želim da do kraja prvenstva obezbede opstanak", rekao je Babić posle meča u Čačku.
Trener domaće ekipe Slavko Vojičić ocenio je da njegovi fudbaleri nisu imali nikakvih rešenja u igri.
"Nismo imali rešenja ni za šta. Ne mogu da verujem kako se pojedinci odnose prema dresu kluba. Ovo su utakmice u kojima se daje više od realnih mogućnosti, ali kod nas toga nema. I ja snosim krivicu, ali je sramota kako naši pojedini igrači igraju. Borićemo se časno do kraja, da pokušamo nemoguće i izbegnemo selidbu u niži rang takmičenja", rekao je Vojičić.
Borac pet kola pre kraja prvenstva ima tri boda manje od Novog Pazara, koji se nalazi na mestu koje obezbeđuje opstanak u Superligi.
Bekvalac: Sve osim pobede protiv Metalca, za Novi Pazar bi bila kat
Bekvalac: Sve osim pobede protiv Metalca, za Novi Pazar bi bila katastrofa
Fonet |
Novi Pazar će u 26. kolu Jelen Superlige na domaćem terenu protiv Metalca ići na pobedu, kako bi sa tri boda bio znatno bliži opstanku, saopštio je šef stručnog štaba Dragoljub Bekvalac.
On je istakao da je uvek teško dobiti utakmicu koja mora da se dobije.
"Svaki rezultat sem naše pobede za nas bi bio katastrofa. Uveren sam, ipak, da će moji igrači dati maksimum i da će to biti dovoljno za pobedu", rekao je Bekvalac na konferenciji za novinare.
Centrafor Novopazaraca Miloš Bogunović je rekao da pobede u dva naredna kola mogu da budu dovoljne za opstanak "plavih" u eltinom društvu.
Vojičić: Nećemo se predati dok god ima šanse za opstanak
Vojičić: Nećemo se predati dok god ima šanse za opstanak
Beta |
Trener fudbalera Borca iz Čačka Slavko Vojičić rekao je danas pred meč protiv Jagodine u 26. kolu da se njegova ekipa neće predati sve dok ima šanse da izbori opstanak u Super ligi Srbije.
"Za mene nema predaje dok god postoji i najmanja šansa da se sačuva superligaški status. Potpuno sam svestan teške situacije u kojoj se nalazimo.
Nadam se da se nikada neće ponoviti sramno izdanje naših igrača kao u prošlom kolu, tada su se predali pre početka", rekao je Vojičić novinarima u Čačku.
"Imamo teoretske šanse da izborimo ostanak i moramo tako razmišljati bez obzira na sve probleme koji nas pritiskaju", dodao je.
Vojičić je ocenio da Jagodina igra sjajno.
"Oni igraju zaista sjajno. Ne samo da pobeđuju, već to čine veoma ubedljivo. Igraju napadački i efikasan fudbal, tako da nam predstoji jako težak posao. Imaju odlične igrače, a pre svega tim, tako da opasnost vreba sa svih strana", rekao je Vojičić.
"Nadam se da ćemo konačno odigrati bolje i ostvariti rezultat koji bi nas ostavio u trci za opstankom u eliti", zaključio je trener Čačana.
[h=1]JSL: Zvezda remizirala na Karaburmi [/h] Izvor. B92 | SO
Fudbaleri OFK Beograda i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) na Karaburmi u 26. kolu Jelen Superlige Srbije.
Domaći su poveli golom Batiohe u 24. minutu na asistenciju Rodića, a bod ’crveno-belima’ doneo je Filip Kasalica pogotkom u 85. minutu posle dodavanja Dimitrijevića. To je treći uzastopni remi Zvezde na gostovanjima, posle duela sa Radničkim i Novim Pazarom. Zvezda je prema očekivanjima od starta krenula ofanzivno, a prvi pokušaj imao je Lazović u četvrtom minutu iz prekida. Njegov udarac završio je preko gola. Gostujući tim zapretio je još nekoliko puta posle kornera, ali veće opasnosti za gol domaćih nije bilo.
Domaćin se postepeno oslobađao pritiska crveno-belih i u 24. minutu je došao do vođstva. Strelac je bio Batioha, koji nije imao težak posao da savlada golmana Zvezde posle prodora Rodića sa leve strane.
Četiri minuta kasnije Milivojević je pokušao udarcem sa 20-ak metara, ali bio je neprecizan.
U 35. minutu Zvezda je bila nadomak izjednačenja – Lazović je izveo korner sa desne strane, ali je golman Lukač odbranio Tošićev šut glavom. Blizu lopte bio je Evandro, ali Brazilac nije uspeo da je ugura u gol.
Do kraja poluvremena ekipa Roberta Prosinečkog stvorila je još jednu polušansu, ali je Dimitirijević iz slobodnog udarca sa 20 metara šutirao visoko iznad gola.
Na početku drugog poluvremena dogodio se kraći prekid zato što su navijači Zvezde ubacili dimne bombe u teren, a nedugo zatim Lazović je sa distance šutirao preko gola.
U 55. minutu ’romantičari’ su imali šansu da dupliraju vođstvo, ali je Kecojević posle kornera glavom šutirao pravo u Bajkovića.
Domaći su bili zadovoljni stečenom prednošću, a Zvezdini igrači bili su bezidejni i nisu uspevali da stvore iole ozbiljniju priliku. Prosinečki je u igru uveo Borhu i upravo je Kolumbijac pokušao u 68. minutu, ali njegov udarac bio je vrlo neprecizan.
Od 70. minuta Zvezda je malo pojačala ritam, a u 76. minutu propuštena je prva prava prilika u drugom poluvremenu – Borha je centrirao sa leve strane, ali je lopta posle Lazovićevog udarca glavom završila pored stative.
U 82. minutu Bajković je paradom spasao svoj tim, a tri minuta kasnije ’crveno-beli’ stižu do izjednačenja – Dimitrijević je precizno kroz sredinu proturio loptu do Filipa Kasalice, a on je sa desetak metara poslao loptu po zemlji od stative u gol.
Do kraja meča solidnu šansu imao je Lazović, ali je šutirao preko gola sa 15-ak metara iskosa sa desne strane.
Poslednjih 20-ak minuta meča na terenu je proveo 16-godišnji Luka Belić, koji je tako postao najmlađi fudbaler u istoriji srpskog fudbala koji je zaigrao na zvaničnoj utakmici.
U poslednjem meču 26. kola Jelen Superlige Srbije, fudbaleri Partizana pobedili su BSK iz Borče 2:0 (1:0) na svom stadionu.
partizan.rs
"Crno-beli" su devetom uzastopnom pobedom povećali prednost ispred Crvene zvezde na 12 bodova razlike. U poslednja četiri kola potreban im je bod za potvrdu pete uzastopne titule. Partizan je poveo u 12. minutu preko Lamina Dijare koji je udarcem po zemlji sa ivice kaznenog prostora savladao Kovačevića. U sedmom minutu drugug dela Zvonimir Vukić je duplirao prednost posle stative Dijare. Uoči meča na stadionu u Humskoj priređena ja mala svečanost u čast Saše Ilića koji je postao drugi igrač po broju nastupau "crno-belom" dresu.
partizan.rs
Partizan je ofanzivno krenu u meč, prvi je zapretio Kamara sa 20ak metara, ali je golman gostuju uhvatio loptu. Potom je pokušao i Vukić, da bi u osmom minutu zapretili i Borčanci preko Petrovića koji je ušao u kazneni, ali je šutirao pored gola na kojem stoji Željko Petrović.
Ipak, samo četiri minute kasnije Partizan je poveo. Loptu je na oko 25 metara od gola dobio LaminDIjara, Senegalac je napravio dva-tri koraka, a onda šutuirao po zemlji i pogodio levi ugao za 1:0.
"Crno-beli" su nastavili sa napadima. Redom su pretili Kamara, Vukić, Dijara, pa Kamara ponovo posle sjajne akcije Vukića, Ilića i Markovića.
Oko 30. minuta gosti su uz mnogo sreće sačuvali gol. Prvo je udarac Dijare sa oko 12 metara sa linije izbio Radunović, da bi u 32. minutu Vukić pogodio prečku posle pasa Tomića.
partizan.rs
U istom minutu nastavljena je agonija "crno-belih" sa povredama napadača. Meč je završio Marković koga je zameni David Manga. Četiri minuta pošto je pogodio prečku, Vukić je ponovo zatresao okvir gola.
Drugo poluvreme šansom je otvorio Tomić. Loptu je ubacio raspoloženi Dijara, a krilo Partizana je uhvatilo volej sa 16 metara, ali je šutirao preko gola.
U sedmom minutu nastavka Partizan je duplirao prednost. Dijara je pobegao sa nekih 30 metara, ušao sam u kazneni prostor ali je pogodio samo stativu.
Lopta se ipak odbila do ZvonimiraVukića koji je posle lažnjaka podigao loptu preko posrnulog golmana gostiju i ubacio jeu nebranjenu mrežu.
partizan.rs
U nastavku meča opao je tempo igre, ali je u 66. minutu rezervista Marković namučio Kovačevića koji je krajnjim naporom loptu izbacio u korner.
Pokušavali su i gosti iz predgrađa prestonice, u 74. minutu Jovanović je sjajno skočio posle skraćenog kornera, ali je njegov udarac glavom pod prečku zaustavio odlični Petrovi.
To je bila i poslednja ozbiljnija situacija ispred jednog od golova, pa je Partizan slavio sa 2:0. Ranije tokom dana odigrano je sedam mečeva JSL, a Zvezda, Radnički i Vojvodina su osvojili sam po bod.
[h=1]Vojičić: Nismo imali sreće [/h] Izvor. B92, Beta | MJ
Trener fudbalera Borca iz Čačka Slavko Vojičić rekao je da njegova ekipa nije imala sreće u meču sa Jagodinom, koji je završen bez golova.
On je istakao da će njegov tim u preostala četiri kola Super lige pokušati da izbori opstanak. "Nama se dešavaju neverovatne stvari, nikako da nas sreća pogleda. Pokušaćemo u naredna četiri kola da možda učinimo nešto. Imamo izuzetno težak raspored, ali nećemo se predati do zadnjeg kola", kaže trener Borca. Ipak, Vojičić dodaje da je utakmica bila dobra i sa dosta ritma.
"Utakmica je bila odlična, sa dobrim tempom i dosta ritma. Želeli smo da pobedimo, ali nismo imali sportske sreće. Čini mi se da smo u prvom poluvremenu bili za nijansu bolji, a Jagodina početkom drugog, kada je pogodila i prečku", rekao je Vojičić.
Vojičić je, takođe, čestitao kolegi Kruniću na rezultatima koje je postigao sa Jagodinom i poželeo tom klubu da se na kraju sezone plasira u kvalifikacije za Ligu Evropa.
Trener domaćeg tima Simo Krunić ocenio je da su obe ekipe ostvarile "polovičan uspeh".
"Znali smo da će utakmica biti teška. Borac nije imao drugu opciju osim pobede. Obe ekipe su imale svoje šanse, a na kraju i mi i oni ostvarili smo polovičan uspeh. Posle svega pruženog nerešen rezultat je realan. Nisam toliko nezadovoljan rezultatom", rekao je Krunić.
Jagodina je peta na tabeli sa bodom manje od četvrtoplasiranog Radničkog 1923, a četiri manje od Vojvodine, dok je Borac u zoni ispadanja, sa tri boda manje od Novog Pazara.
Trener Jagodine Simo Krunić rekao je da će njegovi fudbaleri pokušati da se suprotstave Crvenoj zvezdi, kao i da svi u klubu jedva čekaju taj meč 27. kola Super lige.
"Pokušaćemo da se suprotstavimo Crvenoj Zvezdi. Svi, normalno, vole da igraju velike utakmice, a sutra igramo sa velikim protivnikom. Znam da će igrači dati sve od sebe, ali ne znam da li će to biti dovoljno da ostvarimo povoljan rezultat", rekao je Krunić novinarima u Jagodini.
Jagodina pokušava da se domogne četvrtog mesta na tabeli, koje vodi u evropska takmičenja. Defanzivac "ćurana" Josip Projić kazao je da njegov tim ima pravo da se nada.
"Daćemo sve od sebe. Probaćemo da napravimo povoljan rezultat. U poslednjih šest utakmica nismo primili gol. Biće teško, ali se nadamo da nećemo primiti gol na Marakani", rekao je Projić.
Utakmica Crvena zvezda - Jagodina igra se u subotu od 19.00 u Beogradu.