Srbija je prvak sveta u fudbalu!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Srbija je prvak sveta u fudbalu!
SUBOTA, 20. JUN 2015, 06:35 -> 09:34

Omladinci Srbije su na krovu sveta! Reprezentacija Srbije osvojila je 1. mesto na Svetskom prvenstvu za fudbalere do 20 godina pošto je u Oklendu savladala Brazil posle produžetaka sa 2:1. Do najvećeg uspeha u istoriji srpskog fudbala mladu reprezentaciju golovima su doveli Staniša Mandić u 70. i Nemanja Maksimović u 118. minutu. Mali je osvojio 3. mesto pošto je savladao Senegal sa 3:1.

09.28 - Kraj, Srbija je šampion sveta!!!! Srbija - Brazil 2:1.

09.24 - GOOOL! Srbija golom Maksimovića vodi sa 2:1! Fantastična asisstencija Živkovića! Samo dva minuta deli nas od titule prvaka sveta!

09.18 - Rajković brani dalekometni šut Žoaoa Pedra. Smenjuju se nadadi i sa jedne i sa druge strane.

09.15 - fantastičan šut Maksimovića u 110. minutu završava pored gola, Brazil je imao sreće u ovom napadu naše reprezentacije.

09.10 - Velika prilika za Brazil u samom finišu prvog produžetka, na sreću po našu selekciju bez gola. Sledi drugi produžetak.

08.49 - Selektor Paunović pravi i poslednju izmenu na meču, Ilić menja Šaponjića.

08.55 - Počeo prvi produžetak.

08.50 - Završeno je i drugo poluvreme. Reprezentacije Srbije i Brazila igraće produžetke u finalnoj utakmici pošto je posle 90 minuta utakmica završena rezultatom 1:1 (0:0).

08.47 - Brazil je zaustavnom vremenu mogao da dođe do pobede ali fantastični Rajković brani sjajan šut iz slobodnog udarca.

08.35 - Još jedan odličan udarac Brazila, i još jednom brani Rajković.






08.29
- GOOOL! Samo tri minuta kasnije Pereira sjajnim solo prodorom kroz trojicu naših igrača postiže pogodak za izjednačenje 1:1. Slaba reakcija naše odbrane koja kao da je još bila pod utiskom zbog postignutog gola.




08.26 - GOOOL! Srbija vodi sa 1:0 od 70. minuta golom Staniše Mandića! Sjajna reakcija našeg napadača koji na odličan centaršut matira Brazilskog golmana.

08.16 - Fantastična akcija naših igrača u 60. minutu, Gajićev šut brani Žan.

08.04 - Možda i najopasniji napad Brazila na utakmici u 49. minutu, na sreću Danilo šutira preko prečke.

08.00 - Počelo i drugo poluvreme na stadionu u Oklendu.





07.45 - Kraj prvog poluvremena, Srbija - Brazil 0:0. Imali smo sjajnu priliku u samoj završnici meča preko Babića i Sergeja-Milinkovića Savića koji glavom sa nekoliko metara ne uspeva da postigne pogodak. Reprezentacija Srbije je u poslednjoj trećini poluvremena uspela da se solobodi pritiska i počela da ozbiljnije napada protivnika.

07.34 - Prvi udarac za Srbiju u okvir gola, "bomba" Gajića sa preko 30 metara, ipak, golman Brazila na mestu.

07.30 - Andrija Živković u 30. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara šutira visoko preko gola.

07.25 - Nova opasnost po naš gol, na sreću Žoao Pedro šutira pored stative.

07.20 - Novi opasan napad Brazila, udarac Gabrijela Žesusa sa desne strane ponovo brani fantastični Rajković. Veliki pritisak Brazilaca u ovim trenucima meča.

07.09 - Velika prilika za Brazil u 10. minutu. Na odličan šut Žana Karlosa fantastično reaguje kapiten Predrag Rajković koji zaustavlja njegov šut u okvir gola.

07.02 - Orlići već na startu zapretili preko Mandića i Šaponjića ...

07.00 - Sudija označio početak meča, početni udarac izveo Brazil.

Srbija-Brazil1.jpg



06.53 - Sve je spremno za početak velikog finala Prvenstva sveta za omladince. Na stadionu u Oklendu intonirane himne Brazila i Srbije. Oko 25 000 navijača na stadionu.



Postave.jpg




06.30 - Reprezentacija Malija osvojila je 3. mesto na Svetskom prvenstvu za fudbalere do 20 godina pošto je jutros u Oklendu savladala Senegal sa 3:1.

Omladinci Srbija su na Novom Zelandu srušili sve prepreke, osim one najvrednije. U sigurno najvažnijoj utakmici u karijerama ovih mladih momaka protivnik je fudbalska velesila - reprezentacija Brazila.
 
Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
Јак и леп утисак је на мене оставио руски коментатор ! Послушајте га !


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Omladinci: Nikada nećemo zaboraviti ovaj dan
SUBOTA, 20. JUN 2015, 16:51 -> 17:00

Divan je osećaj kad ljudima koje voliš podariš radost, a mi smo usrećili celu Srbiju, rekao je strelac pobedonosnog gola za Srbiju, Nemanja Maksimović. Ovaj trofej je za ceo naš narod, poručuje Andrija Živković. Ovo je dan koji nikada nećemo zaboraviti, kaže Staniša Mandić. Ovi momci su heroji, ova grupa igrača može sve. Za nas ne postoje granice, rekao je Nemanja Antonov.

Strelac odlučujućeg gola u finalu Svetskog prventsva na Novom Zelandu protiv Brazila Nemanja Maksimović rekao je da nikada u životu neće zaboraviti dan kada je sa reprezentacijom Srbije postao prvak sveta.

4.jpg

"Ovaj dan ću pamtiti celog života, postigao sam gol za naš veliku radost i sreću. Odigrao sam svaki minut na ovom prvenstvu, ali u produžecima kao da nisam osećao umor, jednostavno sam rekao sebi da moramo da pobedimo. Divan je osećaj kad ljudima koje voliš podariš radost, a mi smo usrećili celu Srbiju", rekao je Maksimović.

On je opisao situaciji iz 118. minuta kada je zatresao mrežu brazilskog golmana.

"Očekivao sam da će mi Živković dati loptu u dubinu, dobro sam utrčao, bio skoncentrisan i što je najvažnije lopta je završila u mreži", rekao je Maksimović.

Asistent kod pobednickog gola, Andrija Živković naveo je da će on i njegovi saigrači uspeha postati svesni tek po povratku u Srbiju.

"Neopisiv osećaj je pobediti Brazil u finalu, tek ćemo biti svesni šta smo sve uradili kad stignemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha od samog početka prvenstva, nismo odustajali kada je bilo teško i zasluženo smo prvi. Ovaj trofej je za ceo naš narod, a ja ga posvećujem i mom Nišu, kao i svim Nišijama", poručio je Živković.

Prvi gol za Srbiju na utakmici postigao je Staniša Mandić u 70. minutu,

"Mi smo prvaci sveta... Verovali smo u to i san se ostvario. Ovo je dan koji nikada nećemo zaboraviti i koji će ostati za sva vremena... Ovo je jedan od najdražih golova u mojoj karijeri, zatresti mrežu na ovakvoj utakmici je nešto o čemu sanja svaki fudbaler", rekao je Mandić.

5.jpg

Napadač Ivan Šaponjić poželeo je svima koji se bave sportom da osete radost koju donosi titula prvaka sveta.

"Pobediti Brazil u finalu, ima li šta lepše... Teško je sad naći prave reči i opisati ono što osećamo. Poželeo bih svakome ko se bavi bilo kojim sportom da oseti ovakvu radost i da mu ceo svet kliče. Ponovo smo morali u produžetke, ali nije nas to pokolebalo", objasnio je Šaponjić.

Levi vek Nemanja Antovov pobedu je posvetio srpskom narodu, a posebno njegovom Kačarevu.

"Kakav smo mi tim pobedili, nismo ni svesni šta se dešava. Ali ovi momci su heroji, ova grupa igrača može sve. Za nas ne postoje granice", izjavio je Antonov.

Sergej Milinković-Savić rekao je da je veličanstven osećaj, posle titule evropskog prvaka oko vrata staviti i svetsko zlato.

"Ovo je izuzetan korak za sve nas, ogromna motivacija da u narednom periodu radimo još bolje i više i da slične uspehe beležimo i u seniorskoj konkurenciji. Brazil je bio daleko najteži protivnik na prvenstvu, ponovo smo morali u produžetke, ali postali smo već specijalisti za to. Drago mi je što sam dobio Bronzanu loptu, ona će pored zlatne medalje biti jedna od mojih najdražih uspomena sa Novog Zelanda", rekao je Milinković-Savić.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ruski Aca Stojanović...
SUBOTA, 20. JUN 2015, 11:44 -> 15:24

Pogledajte kako je ruski komentator ispratio gol Nemanje Maksimovića protiv Brazila. "Maksimović se otvara, ide, evo šanse... šansa... i gooool, gooool, braćo naša, gol... radost Srbije, ogorčenje na licima Brazilske reprezentacije... da vidimo još jedanput ovu akciju... razbili su, razbili su Brazilce!", rekao je ruski komentator.

 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Rajković: Tim sa jednim srcem!


Predrag Rajković, najbolji golman Svetskog prvenstva, jedva čeka slavlje u Beogradu i otkriva tajnu uspeha - mi smo jedan tim sa jednim srcem. Timski duh nas je vodio do titule u finalu protiv neverovatno jakog Brazila, objasnio je Rajković.

Golman i kapiten omladinske reprezntacije Srbije Predrag Rajković otkrio je da je od početka Svetskog prvenstva na Novom Zelandu verovao da njegova ekipa može do titule i istakao da su "orlići" stigli do trofeja jer su "tim s jednim srcem".

Rajkovic.jpg

"Iskreno, verovao sam od samog početka. Znao sam da možemo da postignemo nešto veliko na Novom Zelandu. Bio sam ubeđen da to možemo, nisam sumnjao ni u jednom trenutku", rekao je Rajković za sajt Fife.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je danas titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, posle produžetaka, pobedila Brazil sa 2:1.

"Kao što možete i da zamislite, u svlačionici je žurka, ali prava proslava će biti tek kad se vratimo za Beograd. Ovo je ostvarenje sna za sve nas. Ovo je titula koja mnogo znači mojoj zemlji. Nemamo pojma šta nas čeka kući, ali verujemo da će biti nešto veliko", kazao je Rajković.

Na pitanje šta je tajna uspeha srpske reprezentacije, Rajković je naveo: "To je vrlo jednostavno - mi smo tim s jednim srcem. To je bio naš moto od početka".

On je rekao i da veruje da je njegovoj ekipi u današnjem finalu pomoglo i to što je u svakom meču nokaut faze morala da prolazi kroz produžetke.

"Tako da smo naučili da se nosimo s pritiskom. Naravno, tu je i naš timski duh koji nas je i doveo do titule protiv neverovatno jakog Brazila", kazao je golman srpske reprezentacije.

Rajković je proglašen i za najboljeg čuvara mreže na šampionatu sveta.

"Nagrada mi mnogo znači, ali ona pripada celom timu iz prostog razloga jer je nikad ne bih osvojio da nije njih", rekao je Rajković.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Paunović: Titulu posvećujem pokojnom ocu


Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović titulu prvaka sveta posvetio je pokojnom ocu Blagoju, koji je preminuo pre šest meseci.


Srbija-Brazil4.jpg

Paunović: Titulu posvećujem pokojnom ocu
"Prvenstveno želim da se zahvalim našem narodu i zemlji, zbog podrške koju smo imali ovde na Novom Zelandu i širmo sveta. Ovaj trofej posvećujem mom ocu, koji je preminuo pre šest meseci. Ovo je za njega", rekao je Paunović za Fifin sajt.

On je čestitao protivniku i rekao da je selekcija Brazila takođe zaslužila tofej.

"Mnogo smo naučili od njih i čestitam im na neverovatnom fudbalu, koji su prikazali danas. Imali smo sreće, ali sreća je sastavni deo fudbala i morate da je zaslužite. Mislim da je moj tim više hteo pobedu i da osvoji ovaj trofej", rekao je Paunović.

Paunović očekuje da zlatna generacija srpskih fudbalera napravi velike karijere.

"Moji momci mogu da se popnu na vrh sveta i u seniorskoj konkurenciji. U ovoj generaciji ima mnogo dobrih igrača i oni će u narednih 10 godina igrati najveće utakmice, kako u reprezentaciji, tako i u najboljim klubovima na svetu. Vreme ja za ovu generaciju da odmah odraste i kaže zbogom igranju u mladim kategorijama", dodao je Paunović.

Selektor Brazila Rožerio Mikali razočaran je zbog poraza.

"Teško je odmah oceniti kako smo izgubili ovaj meč. Bili smo bolji u mnogim segmentima igre, ali Srbija nas je nadmašila u onom najvažnijem - postizanju golova. Moramo da im čestitamo na pobedi, jer se radi o veoma dobrom timu. Može se videti da su duže vreme na okupu", rekao je Mikali.

On je dodao da je ponosan na njegove igrače zbog partija koje su pružili na šampionatu.

"Veoma smo razočarani jer smo ostali bez trofeja, ali napuštamo ovo prvenstvo u dobrom raspoloženju, zbog načina na koji smo igrali. Ovi fudbaleri tek počinju svoje karijere, nadam se i verujem da će napraviti velike stvari za Brazil u budućnosti", rekao je Mikali.
 
Član
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poruka
108
Zna li neko gde mogu skinuti snimak cele utakmice jer bih voleo da imam ovo narezano na 10000000000000 diskova da gledam dok sam ziv?
 
Natrag
Top