Srbija, Crna Gora i BiH potpisale sporazum o drumskom saobraćaju

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Srbija, Crna Gora i BiH potpisale sporazum o drumskom saobraćaju
28.08.2009. 18:05

mrkonjic-v.jpg


Predstavnici vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH) potpisali su danas u Budvi sporazume o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju.

Sporazumima se definiše oblast drumskog saobraćaja, odnosno prevoz putnika i tereta i predviđeno je da za sve tri države važe isti uslovi. Sporazumima je obuhvaćeno i pitanje taksi i dozvola za tranzit koja su se u Srbiji, BiH i Crnoj Gori do sada različito tretirala i pravila probleme prevoznicima.
Sporazume su u Budvi potpisali crnogorski ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar, ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić i ministar komunikacija i prometa BiH Rudo Vidović.
Predstavnici Ministarstva za infrastrukturu Srbije rekli su da između Srbije i Crne Gore u drumskom saobraćaju ima „samo jedno otvoreno pitanje, a to je naplata ekološke takse”. Crnogorski ministar Andrija Lompar je kazao da „moli” da se ta taksa ukine, ali da to nije u njegovoj nadležnosti, već ministarstva turizma.
Srpski ministar Milutin Mrkonjić je ponovio da će Srbija učestvovati na tenderu za privatizaciju Luke Bar i Železnice Crne Gore, za koje je rekao da imaju neprocenjiv značaj.

Izvor: Blic
 
Natrag
Top