Srbija će izbeći egipatski scenario

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Srbija će izbeći egipatski scenario
[/h] Izvor: Press


Beograd -- Srbija će izbeći egipatski navijački scenario, tvrde vođe navijača Crvene zvezde i Partizana za "Press".

Iako je krvavi obračun pristalica dve grupe na autoputu kraj Jagodine posle finala košarkaškog kupa podsetio na nedavne nerede u egipatskom Port Saidu u kojima je poginulo 74 ljudi, do primirja će, na svu sreću, ipak doći.
Navijačke vođe iz oba tabora su, u izjavama za "Press", najavile da su spremne za novo primirje, svesne da bi eskalacija navijačkih nemira u godini izbora mogla da ima nesagledive posledice, baš kao što se dogodilo u Egiptu neposredno posle revolucije i svrgavanja režima.

Predvodnici "Delija" i "Grobara" tvrde da nisu instruisani od političkih stranaka i da su dovoljno društveno odgovorni da spreče još teže i pogubnije incidente od onih koji su se dogodili u nedelju uveče na autoputu Beograd - Niš.

Predstavnici "Grobara", koji kao dodatni problem imaju unutrašnje sukobe i krvave tuče zaraćenih frakcija tokom poslednjih godinu dana, uveravaju da im "Delije" nisu neprijatelji, ali i da je nemoguće izvršiti politički uticaj na njih.

"Navijači nemaju veze sa politikom. Grobari, za razliku od nekih drugih, nikada nisu organizovano išli na mitinge ili podržavali neke stranke. Jednostavno, nas interesuju samo Partizan i Srbija. Sa druge strane, mi i navijači Zvezde smo isti narod i ne treba da se gledamo kao neprijatelji", ističu navijači Partizana.

"Stariji se poštuju, često se i vide u gradu, zajedno popiju piće. Više posmatramo jedni druge kao rivali. Problem je što nailaze neke mlađe generacije koje nemaju takav stav. Nekada je postojao kodeks u tuči, ne biješ slabijeg, ne gaziš onog ko je pao, a danas nema pravila, klinci su fizički slabi i to nadoknađuju oružjem", dodaju oni.

Potvrđujući priču o primirju, navijači crno-belih uveravaju da predvodnicima grupa neredi i haos nikada nisu cilj.
 
Natrag
Top