Fino je cuti da ima Srba u inostranstvu koje tako jako interesuje da pricaju pravilno srpski jezik. Najvise me nerviraju oni koji dodju iz inostranstva (narocito iz Svedske) pa valjda da bi pokazali da su iznad nas domacih, pocnu pricati bilo koji jezik, samo da nije srpski, a kad progovore srpski samo cujes "kude, kanda, đe, ćeraj..." itd. Prema ovom sto si napisao vidim da ti srpski jezik dobro poznajes i dobro pricas. Kao sto su ti ovi clanovi ranije rekli, uzivaj na SF-u gdje ces moci citati i pisati srpski jezik. Uz to mozes i pronaci na netu (ako nema kod vas za kupiti ili u bibliotekama) knjige na srpskom pa taman malo citas srpsko knjizevno stvaralastvo, a i usavrsavas svoj maternji jezik.
Sto se tice toga da li si Srbin ili ne: pa ako su ti roditelji Srbi, ti ne mozes biti nista drugo nego Srbin, a i bitno je da se ti tako osjecas, a ono sto pise na papirima vise - manje. Npr. meni u pasosu i na licnoj pise da sam drzavljanin Bosne i Hercegovine, ali se ja nimalo ne osjecaj kao Bosanac nego kao Srbin pa samim tim i navijam u sportu, na Evroviziji i ostalim takmicenjima gdje Srbija ucestvuje za nju, a ne za Bosnu i Hercegovinu.
ps: svima se izvinjavam ako sam previse isfilozofirao, ali eto, dosla mi inspiracija.