Primera - Realova šetnja predgrađem Madrida
Izvor: Sportske.net
Vicešampion Španije ostvario je rutinsku pobedu u okviru 24. kola Primere. Bez suspendovanog Ronalda, Real je sa lakoćom odneo sva tri boda iz predgrađa Madrida gde je gostovao ekipi Hetafea.
Nakon nekompletnog 24. kola španske Primere, Real Madrid ponovo zauzima drugu poziciju na tabeli sa istim brojem bodova kao prvoplasirana Barselona i trećeplasirani Atletiko Madrid.
Izabranici Karla Anćelotija upisali su devetnaestu pobedu u tekućoj sezoni na gostovanju gradskom rivalu, ekipi Hetafea.
Kraljevski klub slavio je sa 3:0 (2:0) a pobeda je mogla da bude i ubedljivija da su fudbaleri Reala bili malo koncentrisaniji u pojedinim situacijama koje su "mirisale" na gol.
Golove pogledajte OVDE!
U predgrađu Madrida viđena su tri vrlo lepa pogotka gostiju, od kojih najlepši onaj koji je postigao Luka Modrić.
Mrežu Hetafea načeo je Hese već u petom minutu meča na asistenciju Gareta Bejla. Hese je povukao loptu u šesnaesterac domaćih a onda desnom nogom gađao dalji ugao golmana Moje koji je bio nemoćan.
Do odlaska na odmor Real je duplirao prednost golom Karima Benzeme. Francuz je prihvatio loptu grudima, nakon asistencije Anhela Di Marije, a onda je lako poslao kroz noge golmana Moje.
Imao je i Hetafe svoje prilike da dođe bar do počasnog gola ali je Pepe u dva navrata ispravljao svoje i grešeke svojih saigrača pa Lopez na kraju nije morao da "vadi kestenje iz vatre".
Tačku na trijumf Reala stavio je hrvatski internacionalac Luka Modrić prelepim pogotkom sa dvadesetak "i kusur" metara. Modrić je tukao po zemlji a lopta je završila u donjem levom uglu golmana Moje.
Ispostavilo se da je Modrićev pogodak u 66. minutu bio poslednji koji je viđen na današnjem susretu a Real Madrid nakon gostovanja Hetafeu ponovo preuzima drugu poziciju na tabeli sa 60 bodova, koliko imaju i Barselona, i Atletiko Madrid.
Real je drugi zbog lošije gol razlike u odnosu na Katalonce, ali je po tom parametru bolji od gradskog rivala. Naredni susret u Primeri, poslednji koji će Real igrati bez Ronalda, Kraljevski klub igra protiv Elćea na svom terenu 22. februara.